Vecka 33 (32+1) & MVC+TUL+OP anmälan imorgon!

 
Kanske är jag stor, kanske inte, får ofta blandade reaktioner på magens storlek. De som såg mig med Castor-magen tycker jag är stor nu och de som ser mig för första gången säger liten. Oavsett så känner jag mig gigantisk, osmidig och extremt andfådd (oavsett om jag sitter eller rör mig).

Nätterna är jobbiga, jag sover dåligt, svettas mycket och har krypningar i benen. Börjar nog lessna lite på att vara gravid. Inte långt kvar nu! Peppa peppa peppa!
 
Imorgon når vi en jätte milstolpe iaf! Som jag har längtat. Imorgon skrivs nämligen operations anmälan för det planerade snittet och som grädde på moset ska jag få se vår lilla ännu en gång (och för sista gången innan BF) på TUL. Är förväntansfull=) Bebis ska mätas och man ska uppskatta en vikt och längd. Dessutom kan de se om hon/han har hår på huvudet nu! <3

Har fått för mig att de inte går att få några bilder från TUL, men ska verkligen försöka charma till mig en !

Nya sandaler

Förra året hade vi världens problem att hitta sandaler till Castor eftersom jag inte tyckte det var aktuellt förens det var sommar och varmt och alla sandaler var slut. Alla snygga i varje fall.
Och ja, jag är superkräsen, och ytlig. Och köpte därför hellre ett par svindyra istället för ett par billiga och fula (de var dem enda som fanns kvar).
Nu är jag ute i god tid. Hittade ett par jättefina från deichmann för "endast" 169 kr.  
 

Möbelrenovering del 4

Det börjar ta sig! Låda, fötter och skåpdörr kvar att slipa och måla, därefter lite finjusteringar och sen är den första klar! :D 
 
 
Man ser ingen större skillnad från gårdagens bild men irl ser det betydligt bättre ut idag efter ytterligare ett lager färg.

Möbelrenovering del 3 - Första målningen

Nu har jag kört första lagret målarfärg på ungefär halva möbeln :) imorgon slipar jag lite på färgen och kör på andra och förhoppningsvis sista lagret färg.
Bilderna är lite mörka för det har börjat skymma här och jag uppdaterar direkt från telefonen. 
 

Möbelrenovering del 2 - Slipning & grundmålning

Idag har jag slipat färdigt ena nattduksbordet och grundmålat det! Tyvärr tog jag ingen bild på bordet när det var målat men jag ska slipa det lite mer imorgon och därefter börja måla det "på riktigt", så det kommer mer bilder då. :)
 
 
Castor klädde ut sig till pappa Pim.
 
 

Möbelrenovering del 1

 Idag påbörjade jag projekt upprustning av sovrumsmöblemanget.
 
Har sandpapprat ena nattduksbordet. Är ännu inte färdig med det. Tar längre tid än man tror.
 
När jag sandpapprat klart nattduksbordet så ska jag tvätta det med färgrengöring och därefter börja måla. 
:)
 
 

Vecka 32 (31+2)

 
 
Veckans uppdatering av graviditeten =) Kan inleda med att berätta att alla "strimmor" som syns på min mage från dagens bilder är märken från våra lakan eftersom jag precis vaknat när bilderna togs XD jag har sådana intensiva svettningar om nätterna att jag liksom smälter ihop med täcken, kuddar, madrass etc under nattens gång.
Man vet att det ät illa när man lyckas svettas igenom absolut torr :p
 
Förutom alla svettningar så växer magen som den ska och bebis är vild. Till skillnad från förra veckan så börjar jag känna mig ordentligt tung och osmidig. Kan inte andas!! och orkar knappt dra vagnen uppför backen påvägen hem från förskolan. Inte utan ca 10 vilopauser i varje fall. Kan knappt böja mig fram, ta mig ner på alla fyra eller knyta skorna längre utan att hålla andan samtidigt eller riskera att inte komma upp igen.

Jag är trött, fortfarande, har halsbränna i stort sett hela tiden och fortfarande det där förbannade suget i magen. Känner mig lättretad och allmänt less på det mesta.
Men jag kanske inte ska klaga eftersom jag till skillnad från många andra fått förmånen att slippa alla extrema gravidbesvär och stora magar fram tills sista trimestern.
 
Men ändå..

Slutbetyg

Nu börjar det verkligen närma sig. Om dryga en månad (31 maj för att vara exakt) så är terminen slut, vilket också innebär att min tid som gymnasieelev också är det! Jag får då, efter alltför många år, äntligen mitt mycket efterlängtade slutbetyg!

Tyvärr är det mycket kvar att göra innan terminen är över och jag känner panik över hur jag ska hinna! Har även hamnat i ett dilemma.

Den här terminen har jag inte alls hafta samma flow som tidigare. Det har gått segt, jag har fått mer kritik än jag är van vid och fått kämpa extra hårt för att göra andra och mig själv nöjd. Tror till och med nästan att jag blivit lite lat när det kommer till att prestera. Det gått så bra tidigare att jag nästan förväntat mig att lyckas oavsett. Kritiken har också lyckats slå ner mig till en viss del och jag liksom tappade glöden för allt pluggande.
På allt det har jag också varit så extremt trött (vilket är relaterat till graviditeten).

Igår avslutades religionskunskapen och jag fick ett A (till min förvåning). Jag hade verkligen inte förväntat mig det men det kom såklart som en glad överaskning. Med det här A't kom lite ny kämparglöd och motivation.
Idag satte jag mig därför ner och började räkna på mitt snittbetyg. Om vi rent hypotetiskt säger att jag skulle få A i samtliga kurser, inklusive de tre som det är tänkt att jag ska göra prövning i, då skulle jag komma upp i 19.17 i genomsnittsbetyg. Det är ju helt fantastiskt. Men så kommer vi till mitt dilemma.
Jag hade tänkt skita i att göra prövning i medicin 1 eftersom kursen var så stor (200p) och jag kände att det blev för mycket. OM jag inte gör det så kan jag som bäst få 18.85 i genomsnitt vilket också är bra, men kan jag verkligen leva med vetskapen om att jag kunde ha haft 19.17??
Medicin kursen är egentligen ingenting som borde vara någon större svårighet för mig att klara med tanke på att jag läste medicin 2 (som i stort sett var samma sak) förra terminen och det ligger nära mina intressen.
Frågan är bara var tiden ska komma ifrån och om jag verkligen orkar, jag har ju fyra andra kurser som också ska avslutas.
Om jag skiter i medicin 1, gör jag det då för att jag verkligen inte orkar och känner att det inte kommer gå eller för att göra det enkelt för mig själv?
Finns det inte liiiite extra energi att pressa ut? Det är ju bara en månad det handlar om!
Pluggar jag varje kväll och dag och så fort tillfälle ges, då borde jag ju hinna!! Jag behöver bara få ett B i medicin för att passera 19 sträcket.

Ja, vad gör man egentligen :/

Förskoletider

Ligger i sängen, med sällskap av katt3rna och tittar på dokumentär på Youtube, Chernobyl uncensored.
Kim är på nördkväll och Castor sover. Så skönt att bara få ta det lugnt efter en hektisk dag. Bebis kör lite kvällsakrobatik i magen :p
 
Idag fick vi tiderna för hur Castors förskoleschema ska se ut under min föräldraledighet. Förskolan hade tydligen tiderna 8-11 som standard, vilket jag och Kim tyckte verkade osmidigt. Vi önskadd istället att få ha han på förskolan tre dagar i veckan mellan 9-14. Förskolan godkände tiderna så det känns bra! 
 
Imorgon är sista dagen på religionen med och då får jag mitt betyg. Nervöst! 
Sedan är det bara alla andra kurser kvar (1 månad och 10 dagar) innan terminen är slut! 
Då är det inte alls långt innan jag får klämma på bebis!! Åh vad jag längtar <3 <3

Godkänt

Har precis varit i kontakt med Panduro som sa att de inte ska vara någon fara för mig som gravid att använda deras produkter :D så nu är det bara att köra igång projektet! Yey!
 
När allting är klart i vårt sovrum så tänkte jag montera upp spjälsängen här inne :) har längtat efter att få göra det men tyckt det varit för tidigt och att den bara skulle vara ivägen.
 
Idag är jag i vecka 32 (31+0) och jag räknar med att projektet kommer ta ungefär en månad. Alltså kommer jag vara runt vecka 36 när sängen monteras upp så det blir väl ungefär lagom :)

Målning & graviditet

Kom på, såhär i efterhand, att jag inte har en aning om jag får använda panduros möbelfärger att måla med nu när jag är preggers :p har både letat på deras hemsida, googlat och varit inne på lekia  (som är återförsäljare till panduro) och frågat. Det står inte någonstans!
 
På lekia sa de att det inte skulle vara någon fara så länge jag har god ventilation men jag tänkte faktiskt försöka ringa panduro imorgon och dubbelkolla en extra gång för säkerhetens skull.
Får jag klartecken därifrån så är det väl bara att köra :D 
Då blir det å rusta upp byrå, hyllor och sängbord innan bebis anländer !
 
 

"Pojkigt" respektive "flickigt"

Tankar och åsikter, angående just barnkläder och vad som är pojkigt respektive flickigt är sådant som jag lagt ner mycket tid på att fundera över de senaste åren.
 
Några moderna begrepp som ofta diskuteras idag är genusmedvetenhet, hen och pk. Jag hatar pk. Verkligen avskyr. Vilket kan anses hyckleri, eftersom jag, vad jag själv anser är rätt fördomsfri när det kommer till vilka kläder och leksaker jag köper till mina barn. Jag anser inte att man behöver begränsa sig till just "pojkigt" och "flickigt" bara för att barnet har ett visst kön. Barnen ska tilldelas alla möjligheter, för att sedan själva få välja vad dem vill ha på sig eller vad de vill leka med.

När jag väntade Castor köpte jag, redan innan vi tog reda på könet, nästan bara "pojkkläder". Inte för att jag kände på mig att vi skulle få en kille, men därför att min egna stil drog mer åt det hållet. Jag undvek dock att köpa mycket blått eftersom jag varken tycker om färgen eller ville att mitt barn, om det blev en grabb, enbart skulle gå omkring i blått med båt-,bil- och flygplanstryck. Istället blev det mycket grått, svart och beiget, och självklart även rosa då det är den snyggaste färgen som finns. Det kändes bra, för det var den typen av kläder jag gillade. 
 
Den här gången har vi ingen aning om vad vi väntar. Det kan vara vilket som och för oss spelar det ingen roll. Jag har köpt några få plagg till bebis och två av dessa är faktiskt klänningar. Blir det en pojke, ja, då får han faktiskt ha på sig dem. 
Detta har jag inte gjort för att på något sett försöka provocera, protestera eller på annat vis "sätta mig emot". Min pojke är en pojke och vilket kön vårt andra barn än får kommer vara det kön som barnet har. 
Anledningen till att jag inte begränsat mig denna gång är för att jag tycker att dessa kläder varit fina och enbart därför. Självklart ska en pojke som föds under sommaren kunna ha en sval klänning på sig om jag vill det. När han är tillräckligt stor för att sedan själv avgöra och då väljer en tröja med bilar eller tåg, ja då får han ha den på sig istället. 
Det är så simpelt, men det känns som att många överanalyserar och gör en stor grej av det istället för att bara köra på känslan. En nyfödd bebis kan inte tala om för mig vad han/hon tycker är fint och därför utgår jag från vad jag tycker är fint. Kläderna tar såklart inte bort det faktum att barnet har ett visst kön och att det finns biologiska och anatomiska skillnader, men det ger barnet möjlighet att (jag kan inte fatta att jag skriver det) kliva ur könsrollen. Jag vill att mina barn ska våga stå upp för sig själva, klä sig och vara som de vill och är, acceptera det som är annlorunda och inte förutsätta att alla tjejer och killar ska vara på ett visst sätt. De ska inte bry sig vad andra tycker och de ska våga sticka ut!
 
Folk får tycka vad de vill, det skiter jag faktiskt i. Det kommer förmodligen komma en dag när mina söner inte vill ha klänning och det är helt okej!
Det är också okej, att du som förälder, inte vill sätta på din pojke klänning. Det är okej att du klär din flicka i rosa och din pojke i blått. 
Jag väljer bara att inte göra det.
Däremot kan jag säga redan nu, att oavsett kön, så kommer samtliga av mina barn få dras med färgen rosa på ett eller annat sätt. Det är bara den bästa och absolut snyggaste färgen i världen ! Speciellt i kombination med turkos.
 
 

Vrålåket

Idag har vi varit ute och provkört den nya vagnen för första gången. Den är suoerskön att köra och snygg  att titta på men det är några saker som är bättre med Brion.
 
Brion är  för det första högre, vilket känns bättre för min rygg eftersom jag är relativt lång. Det är också en fördel när det kommer till att packa saker under vagnen eftersom de kan packas uppåt.  Den nya vagnen som är låg, men bredare går också att packa under, men då förutsätts det även att grejerna är "plattare" för att komma under. På brion går det att justera fot och ryggstöd separat vilket inte är möjligt med denna vagn.  Istället måste man ändra lutning på hela sittdelen och det finns liksom inga mellanlägen.  Antingen ligger barnet nästan ner eller så är han på väg att glida rakt igenom för den blir så brant. 
 
 
Jag kommer nog alltid vara Smilen trogen, men tyvärr uppfyller den inte längre de behov vi har. Därmed är denna vagn en annat jättebra alternativ! 

Vagn & VC

Idag har jag inte ens så mycket som sneglat på något studiematerial. Jag lät till och med Castor ta ledigt från förskolan för att ha en ursäkt att slippa plugga :)
Hela den här veckan har liksom varit så hektisk och full med skolstress så nu, när allt lagt sig ville jag bara passa på och ta en paus.

Imorse anlände för övrigt vår nya och mycket efterlängtade vagn ^^ Pojken och mamman hjälptes åt att montera ihop den och behold, vad fint det blev!
 
Här provsitts det, både med och utan liggdelen =)

 
Och här har vi skönheten, i egen hög "person" :D färdigmonterad och med åkpåse i! Fantastiskt!

Jag lade undan liggdelen, eftersom vi inte behöver den förens bebis kommer. Tog inte lång tid innan katterna hittade dit :P
På eftermiddagen hade vi möte på vårdcentralen angående Castors magproblem. Till min förvåning blev Castor helt hysterisk när vi kom in på undersökningsrummet och han fick se läkaren. Det var precis som att han visste vad hon tänkte göra. Har aldrig haft problem med något sånt tidigare. Men han börjar ju bli stor nu och kommer väl kanske ihåg att de stuckit och tagit sprutor förut.

Han satt tätt ihoptryckt mellan mina tuttar och skrek rakt ut så fort doktorn skulle lyssna eller klämma. Läkaren tyckte vi skulle återkomma för blodprover när Castor inte var så snorig och hostig och då skulle de undersöka om han eventuellt är allergisk mot någonting och om det i så fall kan vara förklaringen till hans hårda mage.

 
Grattis till moster Sarah med som fyller år idag!! :D:D<3

Inspiration

Jag älskar verkligen att vara kreativ, och framförallt om jag får arbeta med händerna. Har funderat i säkert över ett år på hur jag ska göra om diverse gamla möbler här hemma, för lets face it, man behöver inte köpa allting nytt! (säger jag som precis gått och köpt en sprillans ny vagn...)

Vi har många grejer som jag köpte begagnat eller fick precis när jag flyttade hemifrån för.. väldigt många år sedan. (8 år sedan?).. Alla dessa möbler var alltså av den anledningen redan slitna när de kom till mig och genom åren har dem slitits ytterligare.
Jag kan i och för sig tycka att det är lite snyggt när det ser lite gammalt och lantligt ut, men det är främst färgerna (ni vet sånt där typiskt träfärgade i olika nyanser som var populärt på 90-talet färgat?) som allting är i som inte passar in med min övriga inredning.
 
Så nu ska jag verkligen ta tag i saken och börja fixa!

Det första jag tänkte ta mig an är nattduksborden i mitt och Kims sovrum. Jag tänkte måla dem vita och funderar på att använda mig av decoupage på själva avlastningsdelen, kanske något som liknar gammalt tidningspapper eller dylikt och byta knoppar på lådorna och skåpen. Jag har tittat runt lite på gårdsromantiks hemsida och hittat några knoppar jag gillar. Men tänkte först och främst måla hutcharna innan jag bestämmer knoppar så jag ser vad som kan tänkas passa =)
 
 
Ja här ser ni ett av fanskapen :P
Enligt sägnen, ska de båda bordet ha ingått i min mammas och hennes sambos sovrumsserie under min tidiga barndom. Det ska tydligen bo en gammalt väsen i bordet som härstammar från tidig nordisk mytologi och därför kan man även dra slutsatsen att borden existerat långt innan de blev en del av min mammas sovrumsserie. Ni kan nu föreställa er hur gamla borden faktiskt är!!

MEN, jag ser potential! Tror faktiskt de skulle kunna bli skitsnygga med lite slipning, ny färg och andra smådetaljer.
Och till bordets försvar så är det faktiskt gjort av ordenligt material och inte sånt där poröst papp-trä som man får från Ikea numera.
Tror det blir kanon! :D
 
Kan i och för sig påpeka att jag aldrig någonsin gjort något sånt här tidigare, så det kan lika gärna gå åt helvete. Men tills dess håller jag mig optimisstisk!

Vecka 31 (30+1) + Ny vagn

 
Jahopp, då var det en ny vecka igen då =) haha jag hinner inte med.

Känner mig något piggare sedan jag började äta mina duroferon oftare och mer regelbundet. Håller fortfarande på rutinerna för jag tror att dem bidrar ganska mycket också.
Känner mig fortfarande relativt smidig med tanke på hur långt gången jag är. Kan ännu knyta skorna själv, dock inte utan vilopauser :P

Personligen tycker jag magen växer lite saktare nu jämfört med de senaste veckorna.
Kollar man på ovanstående bilder så börjar den likna Castor-magen mer. De ser ut att vara ungefär lika stora den här veckan, om än något rundare den här graviditeten (vänstra bilden är från idag och den högra från när jag väntade Castor).

Känner mig som en klimakteriekärring med mina nattliga svettningar. Och så har jag börjat blöda massa näsblod, fast det är nog mer relaterat till att jag petar för mycket i näsan.

Idag på lektionen hade jag svårt att koncentrera mig för det levdes runt så dant där inne i magen. Helt otroligt att ingen såg den röra sig. Linn kommentera iof att klassrummet vibrerade vid ett tillfälle. Men jag vet inte om det beror på min vilda unge eller något annat oförklarligt fenomen :P
 
 
Och Jupp, vi har köpt en ny vagn. 

Tanken var ju, som ni vet, från början att ta över mina småsystrars syskonvagn, men då skulle vi plötsligt ha tre vagnar som tog plats eftersom vi inte ville göra oss av med enkelvagnen. Dessutom var jag väldigt sugen på något nytt. Så nu valde vi istället att köpa en vagn som går att göra till enkel- och syskonvagn och sälja vår gamla brio smile :( det känns lite trist för jag har så mkt underbara minnen kopplade till den vagnen men vi kommer ju inte längre ha någon användning för den så det är onödigt att den bara står. 

Den nya vagnen är skickad och ska komma med schencker någon gång imorgon förmiddag. Vi får hoppas att vi blir nöjda med den!

Sammanfattning

Sammanfattningen är färdig och inskickad. Nu gäller det bara att få den godkänd och upplagd för övriga kursmedlemmar att ta del av. Redovisning imorgon.
Fick för övrigt A på min dissektions rapport, så jag känner mig något mer motiverad nu!
Hade religionsprov imorse, så vi får väl se hur det gick. 

Kim har nördkväll med jobbet idag så jag fick på egen hand sköta om en utdragen nattning av barnet. Han somnade för drygt en timme sedan. Puh!
Har ätit dåligt idag, vilket delvis kan förklara varför jag varit så känslig och gråtmild. Tog några kvällsmackor nyss och känner mig lite bättre. 

Har även haft problem med sömnen den senaste tiden. Jag svettas så jävla mycket på nätterna. När jag säger att jag vaknar med blöta kläder så överdriver jag inte. Dem är på riktigt blöta och jag ligger i princip i en pöl av svett. Helt stört. Det verkar inte vara pga att jag är överdriivet varm heller, för jag liksom kallsvettas och fryser när jag vaknar. Hormoner... förmodligen.. i kombination med stress..

Min säng har nog aldrig sett så mjuk och inbjudande ut som den gör precis just nu. Fy fasiken vad trött jag är. Nu ska jag gosa ner mig i den och drömma söta drömmar som inte involverar skolan. God natt :)


Grupparbetet som blev enmansarbetet

Ja fy fan vad stressigt det varit de två senaste dagarna! Vi ska ha redovisning imorgon som är baserat på grupparbeten på två och två som ska vara inlämnade idag. Tyvärr lyckades min andra hälft försvinna så jag måste slutföra VÅRT arbete på egen hand -.-' suck och stön!

Jag hatar verkligen grupparbeten, just av den här anledningen. Tror tamigtusan det blir så här varje gång jag ska jobba med någon annan. Jag får ta hela lasset själv.

Fick ett utbrott tidigare och grät hysteriskt. Var så trött. Var arg på läraren, på min partner, på Kim och så var jag hungrig och stressad.
Mailade sedan min lärare och sa vad jag tyckte.
Förväntade mig ett otrevligt svar tillbaka, men fick faktiskt mycket förståelse och hon sa att jag bara behöver göra en sammanfattning på mina delar av arbetet idag och avvakta med deadlinen på övriga arbeten.
Det känns mycket bättre nu!
Ska göra klart sammanfattningen tills ikväll. Nu ska jag gå och hämta Jolie Joses från förskolan, för 15.30 kommer Irene och Katarina från spädbarnsverksamheten och gör hembesök =)

Pim

Idag vinkade vi av Sarah på stationen när hon tog tåget tillbaka till Gävle. Tomt och trist blev det efter hon åkt och jag längtar verkligen tills vi ses igen.
Det blir om ungefär en och en halv månad. Då åker Kim med jobbet till Chicago och jag behöver någon här eftersom det är så nära BF. Sarah får ta den platsen. 
Kim blir borta en vecka och när han kommer hem igen är det drygt en vecka kvar innan bebis :) Sarah åker tillbaks till Gävle därimellan och kommer sedan hit igen för att hjälpa oss med Castor när vi är på förlossningen och BB. Men det känns oändligt långt dit.. och det är massa skola kvar innan dess :(
 
Har hunnit plugga en del idag vilket känns skönt, men har fortfarande en del kvar att göra. .
 
 
Ungen slocknade lagom till middagen :p som för övrigt bestod av amerikanska pannkakor. Mums!
 
 
Det går verkligen fort i utvecklingen nu. Castor pratar och kommer med nya ord hela tiden. Han härmar nästan allt och har till och med börjat formulera tre ords meningar. Kim heter för övrigt inte pappa längre utan går numera under namnet "Pim". XD  PIM!!!!

fitt-Sarah & Lördagsmys

I helgen har vi haft finbesök av min syster fitt-Sarah från Gävle =) Det har verkligen varit kul för henne har vi inte sett sedan december förra året. Alltså för skitlänge sen!

Sarah och jag har varit down memory lane och gjort som vi brukade göra när vi var små. Vi har spelat sims, käkat snask och tittat på skräckfilm, samtidigt! 

När vi var mindre satt vi i timmar och bytte av varandra vid datorn. Då spelade vi det första sims spelen och nu spelar vi det fjärde :P fortfarande lika kul och lika nostalgiskt.
 
Tidigare idag gick vi på stan medan Kim och Castor stannade hemma och bakade hamburgare. Sarah fick uppleva Norrköping stads utbud av affärer istället för fattiga Gävle som inte har nånting. För henne var det här en upplevelse utöver det vanliga.

Innan vi skulle gå kom jag på Castor i den här härliga posen där han satt framför tv'n och tittade på båten Elias. Haha! Sensuellt.

 
 
Köpte hängen på panduro till mina dubbelhelix örhängen eftersom jag inte gillar orginalen. På första bilden ser du det ena med orginalhänget kvar och sedan hur jag bytt. Blev mycket finare efteråt tycker jag =) 

 
Skulle vilja börja göra smycken, verkar roligt. Var inne på panduros hemsida tidigare idag och tänkte göra en beställning på smyckesdelar och verktyg, men snöade in på träfräg istället eftersom jag OCKSÅ har en del möbler jag vill göra om :P 
Dessvärre, skitirriterande, så har det inte gått att slutföra beställningen än! Något fel på sidan, tänkte försöka igen imorgon.
 
 
Till middag fick vi hemlagade hamburgare, Castor tittade på snippan och snoppen på youtube innan han somnade. 

Nu ska jag och fitt-Sarah lira sims och titta skräck.
Imorgon åker hon tillbaka till Gävle igen :( och vi återgår tillbaks till tråkvardagen.
Jag med mitt plugg. Har en redovisning på onsdag och prov på tisdag och har varken hunnit skriva eller plugga till nåt av dem.

Usch, jag vill inte!

MVC & Ny barnmorska

Idag hade jag möte på MVC med min nya barnmorska och kan ärligt säga att jag känner mig nöjd! ÄNTLIGEN!! Äntligen en barnmorska som jag känner förtroende för.
Hon var en jätte trevlig yngre variant, pratsam, härligt skämtsam, svor lite och med bra svar på alla mina frågor! Precis som jag vill ha dem.
Dessutom kunde hon ta blodprov så jag behövde inte gå därifrån helt mörbultad. Allt såg acceptabelt ut, något låga värden. Fick med mig en blankett med listor på olika järnkällor. Korvbröd och pizza, som min förra barnmorska föreslagit, fanns inte med, surprise :P Alla vet ju att korvbröd och pizza innehåller massa järn!!

Ska fortsätta äta duroferon 2 ggr/dag.
 
 
Vikt: 67 kg, (10+)
SF mått: 26
Hb: 100
Blodsocker: 5,6
Urin: 0
Blodtryck: 90/65
Hjärtslag: 138 (precis som förra gången och ska man tro skrönan om hjärtslag så väntar vi isf en till pöjk :D )

Bebis gissningar

Jag håller på och sammanställer en lista över gissningar om bebis som jag, mina vänner och anhöriga har :) här är de jag fått ihop hitills och jag kommer uppdatera och reposta listan allteftersom den fylls på eller ändras.
 
Mamma Toby:
Flicka, 47-49 cm & ca 3200g. Mina ögon, precis som storebror, ljus- till mellanbrunt eller mörkblont hår med dragning åt det bruna hållet. Inte någon överdriven mängd.
 
Pappa Kim:
Pojke, 50 cm & 3500g. Blond och blåögd.
 
Mormor:
Flicka. Mörkt hår, blå ögon. 
 
Amanda:
Flicka. 50 cm & 3600g. Lik storebror men med rundare ansikte. Lika blond som storebror men utan hår.
 
Moster Sarah: 
Flicka, mörkt hår och ljusa blå ögon, 48 cm & ca 3400 g.

Vecka 30 (29+1)


Vänster bild, vecka 30 denna gång, höger bild, vecka 30 förra gången.

Bild framifrån, denna gång.

Bara 11 veckor kvar nu!! Go go go!
 
Ja nu är det verkligen slutspurten känns det som :D Kan inte fatta att jag är i vecka 30 redan! Vad fort det går!
 
Efter 22 mars har jag kunnat urskilja bebis olika kroppsdelar när han/hon rör sig. Har känt en fot ibland en hand eller ett ben och till och med tår!
Magen har stannat av lite i tillväxten, vilket är skönt, trodde jag skulle börja rulla fram där ett tag. Jag tycker jag är mindre den här gången men alla andra verkar tycka att jag är större :P Magen är i alla fall definitivt rundare, jämfört med förra graviteten och naveln har börjat poppa (vilket den inte gjorde alls med Castor).
Har ingen aning om hur mkt jag gått upp i vikt men gissar på.. en del..
Som jag nämnt tidigare har illamåendet kommit tillbaka, magsuget och halsbrännan har blivit värre och fått sällskap av sura uppstötningar. Inte alls mycket sammandragningar (hade det hela tiden med Castor), men extreeeemt trött och yrslig!! Ser svarta och vita prickar som flyger runt och drabbas lite då och då av svimningsattacker.

Har fått konstiga cravings. Är assugen på torr sand, att slicka på källarväggar eller torr betong, käka tavelkritor eller annat murbruk. Fick en överväldigande lust att suga i mig avkalkningsmedlet till kaffebryggaren här om dagen och vill halsa ur flaskan med fönstertvätt. Självklart har jag inte gjort något av detta men fyy vad sugen jag är. Som substitut till detta tuggar jag mängder med is varje dag. Jag brukar ha såna här konstiga sug även när jag inte är gravid men det är 100 gånger värre nu!
Det är lite lustigt för jag nämnde detta för min mamma när hon var här som berättade att hon haft exakt likadant när hon väntat sina barn.
Kan nämnas att jag inte hade några cravings alls med Castor, då mådde jag bara extremt illa hela tiden och ville inte äta alls.

Har fått tid för TUL (tillväxtultraljud) inbokat 30 april. Ultraljudet har dock ingenting med mina symtom att göra, utan rutin eftersom jag äter sertralin som kan hämma bebis tillväxt. I samma veva kommer det skrivas en operationsanmälan för snitt ! Yey! Snart i mål!

Bajs, MVC & ny vecka

Nu har vi hållt på fram och tillbaka i säkert ett halvår med pojkens magproblem.
Det började med att han var förstoppad lite då och då till att vara det hela tiden. Vi har varit i kontakt med BVC ett flertal gånger, lagt om kosten, tagit bort stoppande saker som välling, majs, banan, vitt bröd, dragit ner på mjölk, lagt till laktosfritt, lagt till lactulos och försökt ge mer vatten! Men tyvärr utan större framgång.
Egentligen blev det bättre efter vi slutade med välling, men efter alla bajstrauman har bajsningen liksom blivit kopplat till något dåligt, så Castor gör allt i sin makt för att hålla tillbaka när det börjar trycka på.
Jag och Kim försöker att inte göra så stor grej utav det, utan uppmuntrar honom att bajsa när han säger att det är påväg och sedan distrahera med något roligt för att processen ska flyta på.
Det fungerar ibland... och ibland inte.. oftast inte.
Vi vill såklart att han ska bajsa på egen hand och eget intiativ, men vissa gånger behöver vi vidta åtgärder och det suger!

Idag var en sån dag. Castor hade vaknat flera gånger inatt och gråtit "bajset! bajset!".
Idag var fjärde dagen utan bajs, vilket är det absolut längsta jag accepterar innan jag känner att vi bör göra något.
 
Kim fick springa till apoteket direkt när de öppnade imorse och köpa klyx. Jag hatar att behöva ge Castor det men så fort han får det så släpper allt. Det blir några dramatiska minuter, med gråt och skrik, innan det hela är över, men väl efteråt är det en sådan befrielse, både för oss föräldrar och barnet.
Men det är psykiskt påfrestande, så när jag satt där och höll om det pojkstackarn så lovade jag honom att vi skulle gå förbi leksaksaffären efter förskolan och köpa något han ville ha för att han varit så duktig.
 
När jag hämtade honom senare kunde jag inte göra något annat än hålla mitt löfte. Vi gick till BR och där hittade Castor en buss som han absolut skulle ha och han har inte släppt den mer än ett fåtal minuter sen dess. Han somnade till och med med den när jag nattade honom. <3
 
 
Jag har själv inte heller mått så bra de senaste dagarna. Jag har kännt mig illamående, extremt trött, magsuget har varit värre än vanligt och med sura uppstötningar och halsbränna. På allt detta ser jag alla dessa svarta och vita prickar fladdra runt och idag när jag var påväg uppför backen från Castors förskola blev det helt vitt framför ögonen och jag var påväg å svimma.
Jag ringde Kim som sa åt mig att kontakta MVC, vilket jag ocskå gjorde.

Fick prata med en jätte gullig barnmorska som trodde att det hela berodde på mina blodvärlden (vilket jag också trodde), hon uppmanade mig att ta en extra tablett duroferon och boka ny tid till barnmorska.
Jag passade på att nämna att jag ville byta barnmorsa eftersom jag inte varit så nöjd med alla mina två och frågade om dem inte hade någon yngre variant att erbjuda. Hon skrattade och sa att hon skulle kolla vad hon kunde ordna.
Eftersom jag mådde så dåligt och var så pass sent i graviditeten (idag 29+0 faktiskt!) så tyckte hon vi skulle få till en tid asap. Men det var dåligt med tider både denna och nästa vecka så till slut sa hon att "äh, jag tar en senare lunch på fredag istället så får du komma till mig! Så får vi se om vi passar ihop så kan du fortsätta hos mig eller om du vill ha någon annan!"

Jag blev så glad! Tackade henne så mycket för hjälpen. Känns skönt att träffa någon som jag fick bra vibbar ifrån =) ett problem mindre.
 
Just det, ps. Amanda tyckte jag skulle varna innan jag lade ut bilder som i föregående inlägg, men det tyckte inte jag så det blir inget :P ds!

Färdig!!

OMG !! Kan knappt tro att det är sant men nu har jag äntligen skrivit klart lab helvetet och skickat in. Nu får det helt enkelt bära eller brista.
Hjärnan känns som mos och har en till grej som jag hade velat ha klar idag, även om deadline inte är förens den 14'e, men nu orkar inte jag något mer.
 
Nu ska jag sätta mig i duschen en stund och befria mig själv från mina kroppsodörer och stressande tankar. Ska även försöka sova lite innan mamma dyker upp inatt.
 
Bjuder på den här underbara bilden så ni något fint att titta på. Ha det så länge!
 
 
 

Blä!

Sitter och pluggar och försöker få ordning på min jävla lab! Känner att jag rört till det för mig själv och arbetet går segt. Vet inte riktigt vad läraren vill ha heller, även om jag tar med det som står i betygskriterierna så finns det en risk att hon drar ner betyget för mig om jag skriver för mycket. Det är jätte svårt att vara utförlig och nyanserad och samtidigt inte skriva och sväva ut för mycket. Det är inte säkert att läraren bedömer det jag skriver som relevant även om jag själv gör det. Ibland verkar hon bara vilja ha jätte korta snuttar iställte för en nogrann förklaring av något. Ah, blir inte klok på detta! Och frågar jag får jag inte heller några specifika svar utan hänvisas bara tillbaka till betygskriterierna igen.

Det här med att skriva är så olika från lärare till lärare. Enligt läraren som jag hade på omvårdnadsprogrammet skulle man se samband och ur helhetsperspektiv och verkligen tömma ur all fakta för att uppnå A.
 
Skickade iväg Kim och Castor att käka lunch nånstans för att vara ifred. Känner att jag börjar tappa humöret och har dessutom ett jävla magkatarrs sug i magen som irriterar. Ska få klart den där jävla uppgiften och sedan ska jag belöna mig själv med en dusch, för nu har jag inte tvättat mig på flera dagar (plugggenen som tar över).
 
 
Hur som haver, inatt kommer min mamma med tillhygge från Uppsala och ska stanna hos oss i två dagar för å fira lite påsk. Det ska bli kul och Castor har saknat mörmör så han kommer bli överlycklig!

Långfredag

Imorse hörde Amanda av sig och undrade om vi skulle gå på stan så hon kunde bjuda på fika eftersom jag fyllt år. Jag var lite busig och tackade ja fast jag egentligen borde ha stannat hemma och pluggat.

Vårvädret var underbart, så istället för att sätta oss på något tråkigt fik köpte vi med oss lite gott från Lindahls och promenerade vidare till närmaste lekpark.

 
Efter att pojkarna rastats färdigt följde Amanda och Zack med hem till oss. Klockan var då ganska mycket så vi lagade ihop en festmåltids middag som vi åtnjöt i varandas sällskap.

Nu ligger jag utslagen på soffan, fortfarande med vetskapen om att jag borde göra klart min lab, vars deadline jag passerade igår, men är så trött! Labben är redan försenad så den kan gott vänta tills imorgon!

 
Amanda postade för övrigt den här härliga jämförelse bilden på oss från våra graviditeter (för som ni redan vet väntar även hon barn igen) på facebook.
Bild nummer ett är vårt revanchfoto alltså från denna gång v.23 och v.29 och bild nummer 2 är från ganska exakt 2 år sedan, v.22 respektive v.34.
Vilka milfs!
 

Skärtorsdag

Åh! Jag älskar påsken! Vet inte varför men det är någonting med luften och ljuset där på våren och pyntet som framkallar massa härlig nostalgi!
Tyvärr blev det inte så mycket pynt för oss här hemma :P köpte björkris att pimpa men när jag var uppe på vinden för att ta ner lådan med alla påsksaker så låg där inga grejer. Påskpyntet delar vanligtvis låda med halloweenpyntet som för övrigt låg kvar där det skulle. Har svårt att tänka mig att någon skulle ha snott alla påsksaker och lämnat kvar halloweenpyntet så antar att jag måste ha packat ner allt i någon annan låda. Jaja, vi har i alla fall lite björkris som står naket i en vas i köket :D alltid nåt!

Castor hade gjort ett jätte fint glad påsk kort på förskolan idag när jag hämtade honom och en liten kruka som han odlat gräs i (inte sånt gräs)! Kortet hängde jag på kylskåpet och gräset ställde jag i fönstret på Castors rum men tror tyvärr inte det kommer bli långlivat då det utstrålar KATTMAT som våra två hårbollar kommer tolka det.
 
 
GLAD PÅSK FÖR FAN! :D

Bärsele

Vann en auktion på i tradera förra veckan och idag fick jag hem den bärsele som jag om endast dryga tre månader kommer kånka runt på bebis i. <3
 
Uffe-björn var solidarisk och provåkte babybjörn så jag fick testa den under mer realistiska omständigheter. Den var mycket bekväm och jag känner mig nöjd. Sedan är ju frågan om jag fick på mig den rätt eller ej?