Kalasbilder

Här kommer bilderna från kalaset förra lördagen. Tog lite tid. Har varit en hektisk vecka med prov i skolan och sedan blev Castor sjuk. Han har legat med 39,5 graders feber i två dagar nu stackarn. Igår vår han nästintill otröstlig men jag tror det börjar vända för han har varit lite piggare idag.
 
Jag fick i alla fall A både på psykiatri provet och vård- och omsorgs. Yey me ! =) Börjar se ljuset i slutet av tunneln nu. Bara två veckor och fem inlämningsuppgifter kvar sedan påsklov. Efter det blir det visserligen praktik fem veckor, men inget skolarbete i alla fall =)
 
 
 Castor & moster Eli

 
 Castor & morfar

 
Castors moster Alma
 
Så synd att den här bilden blev suddig. Tycker den är så söt!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Festen avtog vid sex tiden eftersom folk började bli lite trötta.
 
 
 
Jag fick ett jättefint sidobord i födelsedagspresent av mina familjer som min pappa hjälpte till att skruva ihop. Ska lägga upp fler bilder på det när jag har tid ^^
 
 
 
 

Trött

Vet att jag sa att jag skulle lägga upp bilder idag, men det får bli eventuellt imorgon då jag är fruktansvärt trött.

I morse hade jag prov mellan 9-11, som jag för övrigt blev godkänd på =) vi ska få ett mer omfattande omdöme på itslearning om några dagar.
När jag kom hem tog jag Castor, medan Kim satt vid datorn. Vid tio i två var jag tvungen att gå igen för då hade vi studiebesök med specialpedagogiken, och när jag kom hem igen vid 15.40 lagade jag en super ambitiös middag.

Kim har eventuellt fått bihåleinflammation, så efter att jag hade gjort i ordning Castor, bytt blöja och satt på pyjamas, fick jag offra mig och springa till apoteket och köpa svindyr nasonex till Kim.
När jag kom hem bortstade jag tänderna på barnet och nattade honom sedan.

Har även rensat bilder och sickat in ett flertal för framkallning på fujidirekt. Ska beställa två ramar från chili när vi får pengar som jag ska sätta i hallen och behöver bilderna till dem =)
 
Hur som haver, nu ska jag kolla på Walking dead. Hörs imorgon!
 
 
 
 

Prov och saknad

Kalaset i lördags blev lyckat och alla var nöjda =) Har massor av bilder som jag ska lägga upp så fort jag får tid över.

Min pappa och hans familj åkte tillbaks till Uppsala igår. Min bror följde med medan mamma och lillasyster stannade kvar ännu en natt och åkte hem idag istället.
Lika jobbigt varje gång =( känns alltid så tomt när familjen åker tillbaks igen och jag saknar dem så när de inte är här. Kände mig ledsen och nedstämd när mamma och syster åkt.
Försöker dock tänka på att vi ses snart igen. På påsklovet ska jag och Castor åka med mamma till Gävle och hälsa på släkt. Det är bara en månad dit!

Och i sommar har vi bestämt att jag och Castor ska spendera i Uppsala. Kims pappaledighet tar slut 1 juni, så då börjar han jobba igen. Amanda ska spendera mycket av sin tid hos sina föräldrar i Linköping så det finns inte så mycket mer för mig och Castor att göra här i stan.En av mina barndomskompisar gifter sig i slutet av maj, så då bär vi av mot Uppsala. Vet inte hur länge vi stannar, men det märker vi =)
Ska ta mitt körkort i sommar med eftersom jag inte haft tid till att plugga teori under skolterminen. Ska plugga i uppsala och övningsköra med min pappa istället för med Kims. Kommer bli bra det där.
 
Har prov i vård och omsorg imorgon mellan 9 och 12. Känner mig inte alls förberedd. Eftersom jag blev sjuk förra veckan var det inte mycket som fastnade när jag väl försökte plugga och under helgen har det inte funnits tid. Idag har jag suttit några timmar under kvällen, men that's it. Får förlita mig helt på ödet nu :P
 
Min mamma och syster tog lite häftiga bilder igår när de badade Castor.
 
 
 
 

Lycka till till mig imorgon!

Födelsedagen

Idag har varit en fartfylld dag och jag känner mig såhär framåt kvällskvisten otroligt trött.
Imorse vaknade Castor vid halv åtta eller halvnio (minns inte riktigt), vi packade ihop kassarna med födelsedagspresenter och så överaskade vi honom i rummet med gratulatoionssång och kameror i högsta hugg. Han blev jätte glad, och tyckte nog mamma och pappa var lite knäppa som tågade in på detta sätt. Och så blev han säkert lite skärrad över min hesa whiskeystämma (pga förkylningen). Vi plockade upp honom och lät han, med lite hjälp, öppna sina födelsedagspresenter.
 
 
 
 
 
 
 
Jag mådde lite bättre idag, men känner fortfarande av att jag är sjuk. Gick till skolan vid 10 och mötte upp med tre andra tjejer från min klass. VI förhörde varandra på de sjukdomar vi ska kunna till provet på tisdag. Jag hade tyvärr inte hunnit plugga så mycket pga sjukdom, men lärde mig mycket av att lyssna på dem. Kände mig dock helt borta  och när jag kom hem vid halv tre igen var jag helt slut.
Castor var gnällig. Han var trött och kändes lite varm. VI lade oss i soffan och kollade på Game of thrones, som är en ny serie jag försöker fatta tycke för, men som jag fortfarande tycker är lite tråkig. Är bara på avsnitt fyra dock :P  Men fattar inte riktigt vad alla tjatar om.
Hur som haver, Castor somnade.
Vid halv sex dök min pappa, hans fru Tammi och mina två småsystrar upp. Så vid sex drog jag och pappa och handlade inför kalaset imorgon. Jag stressade ihop allt inne på affären. Ville bara hem! Hatar att storhandla. Så supertråkigt.
När vi kom hem igen hade Castor gosat in sig hos Tammi i soffan och skulle pussas. Han gillar att pussas. Om man säger puss så får man en stor blöt tungkyss rakt på munnen. Mitt lilla charmtroll.
Vi beställde mat från texas longhorn och Castor som vanligtvis går och lägger sig vid sex, sju, fick sitta uppe med oss tills nio. Han slocknade direkt när jag la honom i sängen.

Min mamma slutar jobba halv elva och dyker upp i Norrköping i natt vid ett, två tiden tillsammans med min bror och syster. Ska bli kul, men är helt slut nu.
Snuffe kommer bli glad när min bror kommer, för då kan hon ligga under täcket och sniffa pungsvett hela natten. Det tycker hon är mysigt. Jag tycker inte det är lika mysigt och hoppas att han dushar innan han lägger sig i min soffa.

Grattis Castor 1 år!

Idag händer det, den stora dagen. Idag fyller Castor sitt första år! <3

Förlossningsberättelse

Imorgon fyller Castor 1 år så idag tänkte jag dela med mig av vår förlossningsberättelse =) Jag skrev den precis när jag kom hem från BB förra året och eftersom den bara var tänkt som ett minne för mig och eventuellt Castor någon dag att läsa så är den mycket slarvigt skriven. Jag har länge planerat att lägga upp den idag och tänkt finskriva den tills dess men i och med att vi blev sjuka så orkar jag tyvärr inte det. Man får ta den som den är helt enkelt.
Hade även tänkt göra en uppdatering om hur min kropp återhämtat sig efter graviditeten men som sagt, sjukdom har satt käppar i hjulen så det inlägget får tyvärr vänta tills jag mår bättre igen =) Eventuellt någon gång nästa vecka.

Anyways jag varnar iaf om man är lite känslig, det finns några bilder från när de plockar ut Castor ur mig där det förekommer blod.

Enjoy!

Torsdagen den 21 mars 2013 klockan 9.50 förlöstes min underbara son Castor Lidström på Vrinnevisjukhuset i Norrköping via ett planerat kejsarsnitt.

Snittet fick vi beviljat några veckor innan BF, som var beräknat 29 mars.

Några veckor efter beslutet fick vi ett brev hemskickat där snittets slutgiltiga datum fanns angivet (21 mars) tillsammans med instruktioner om hur vi skulle förebreda oss inför ingreppet och att vi skulle kontaktas utav en barnmorska dagen innan som skulle meddela oss det klockslag vi skulle befinna oss på BB. 

Onsdagen den 20 mars, dagen innan snittet blev vi som utlovat uppringda utav en barnmorska som talade om för oss att infinna oss på BB klockan åtta nästkommande dag.

På kvällen den 20’e packade vi en BB-väska (så typsikt mig och Kim, alltid ute i god tid ;D).

 
Morgonen därpå gick vi upp runt 6 tiden. Jag hade fått anvisningar om att jag skulle duscha och tvätta mig med så kallade desinficerande descutan svampar samt avlägnsa alla smycken. Detta för att vara så steril som möjligt inför operation.

Vi tog buss 115 till sjukhuset. Det var jättemysigt väder den morgonen. Snö och kyligt men med stark sol.
Vi anlände på BB drygt 20 minuter innan avtalad tid och fick därför sitta ner och vänta en stund innan någon kom och assisterade oss.
Vid åttatiden kom en barnmorska och hämtade upp oss och visade oss in till ett enskilt rum där vi fick lämna av våra saker. Jag fick ett par skit (o)sexiga sjukhuskläder att ta på mig och blev ombedd att avlägsna trosorna efter som en KAD (kvarliggande kateter) skulle sättas in såsmåningom.

 Just looking casual.

Efter det att jag bytt om till mina snygga kläder utförde barnmorskan en rutinundersökning av mig och bebis. Hon lyssnade och mätte hjärtljud, tog urinprov osv. Hon satte även in en venkateter i armvecket (efter ett misslyckat försök att sätta in den en bit längre ner på armen). Det misslyckade försöket bidrog till ett gigantiskt och mörkt blåmärke på armen, som två veckor senare fortfarande inte hade försvunnit.

Medan venkatetern sattes in sprang Kim iväg och bajsade på rummets toalett. Han var så nervös stackarn och dålig i magen. Jag var också nervös, men jag kände att Kim var i behov av mitt stöd så jag försökte att inte visa min nervositet.

Tillhörigheterna låste vi in i ett skåp som fanns precis brevid min säng. Det fanns även två andra sängar i rummet.

När alla undersökningar var klara skulle vi bege oss till anestesiavdelningen där själva snittet skulle utföras. Barnmorskan rullade sängen och jag och Kim gick efter henne (kände mig jätte sexig där jag gick i mitt öppna nattlinne, utan bh och trosor under och med ett par jfoppatofflor). Vi tog såklart med oss kameran!

Innan vi fick komma in i operationssalen var vi tvungna att vänta på att ett annat par som gjorde snitt skulle bli klara. Under tiden fick Kim också byta kläder och både jag och Kim fick bära mössor över håret.
Medan vi satt där ute och väntade på att få komma in i operationssalen försökte jag trösta och lugna Kim som var fruktansvärt enrvöst. Jag klappade och masserade hans rygg.

Runt klockan 9 fick vi komma in i operationssalen. Jag fick ta av mig foppatofflorna och ”rocken” som jag hade över nattlinnet med den öppna ryggen. Sedan fick jag sätta mig ner på en brits. Massa sjukvårdspersonal kom in och presenterade sig, barnmorska, narkosläkare och förlossningsläkare Carl-Magnus mfl. Kim såg ut som om han skulle spy av nervositet. 

Narkosläkaren bad mig luta mig framåt då hon skulle lägga bedövning i ryggen. Hon hittade inte rätt så hon började gräva runt i min rygg med nålen vilket gjorde ont. Kim såg illamående ut. Det stramade i benen då hon injicerade bedövningen.
Sedan fick jag lägga mig ner. De fortsatte att göra i ordning omkring mig samtidigt som de väntade på att bedövningen skulle börja verka. Kim fick en stol att sitta på vid sidan av britsen/sängen. Han höll mig i handen.

Då Kim är känslig för blod bad jag någon av personalen att ta bilder på själva ingreppet, eftersom jag ville se när Castor kom ut. Narkosläkarens lärling åtog sig uppdraget och jag gav henne en snabb genomgång för kamerans funktioner.
Ett skynke sattes upp vid mitt bröst, som avskärmade mig från min nedre hälft.

 
 
Narkosläkaren drog ett föremål mot mina ben för att checka av så jag var bedövad. Det tog en stund innan bedövningen började verka. Någon satte in en KAD som jag inte kände av.

Och sedan skar de upp mig.

 
Allt gick mycket fort, men jag minns hur jag nästans slets upp från operationsbordet och började ”ryckas” fram och tillbaka när de försökte slita ut Castor ur min buk. Det kändes brutalt. Tydligen, enligt vad jag fått berättat för mig efteråt, så blev jag hög på morfinet de gav mig och hade börjat ropa ”Carl-Magnus! Carl-Magnus!”. Carl-Magnus var alltså den läkare som utförde själva snittet.

Och sedan minns jag hur jag hörde ett bebisskrik och gråt och jag tappade andan. Det var helt en fantastisk känsla. Jag blev tårögd. Jag såg på Kim som log brett och han sa: ”Hör du det där?” Jag nickade.

 
 
Efter en stund kom barnmorskan bort till oss med vårt lilla knyte och vi fick se honom för första gången. En så otroligt häftig känsla!
 
 
Kim fick sedan gå bort med henne och Castor till ett enskilt rum för att klippa navelsträngen. Under tiden började Carl-Magnus sy ihop mig.
 
 
 
 
 
 
 
Det var vid den här tiden som jag började förlora mycket blod. När Kim kom tillbaka med Castor i famnen och höll honom framför mig blev jag galet illamående efter blodförlusten (tror morfinet kan ha spelat sin del i illamåendet också) och jag fick kväljningsattacker och låg och hulkade på operationsbordet. Personalen började springa runt och kollade upprepade gånger på en tub som låg på sidan av min säng där blodet och fostervattnet samlades.

Jag fortsatte att hulka och så hörde jag Carl Magnus som stod och sydde säga: ”Oj då!”
Vilket kanske inte är den reaktion man vill ha från läkaren när man ligger uppsprättad på operationsbordet. 

Jag kommer inte riktigt ihåg vad som hände därefter men uppenbarligen så slutade det bra.

När vi skulle rullas tillbaka till rummet på förlossningen lade de castor på mitt bröst. Han var så liten.

 

Jag kommer ihåg hur ljust det var ute och hur solen värmde mot mitt ansikte när jag rullades i fram korridoren. Det var nog i det ögonblicket jag insåg att jag faktiskt hade blivit mamma och att den lilla som låg på mig var min bebis!! Min son. Det var häftigt!

Jag vet inte riktigt vad rummet på förlossningen kallades, men det var som något slags uppvak efter operation. Vi var tre stycken som låg därinne efter våra kejsarsnitt.

Jag kunde inte röra benen till en början, men när bedövnignen började släppa, och rörelsen i benen kom tillbaka kom även intensiv smärta. Och klåda!! Det kliade intensivt över hela kroppen. Tydligen var det inte ovanligt, för både jag och Kim hörde hur de andra kvinnorna klagade över klåda. Så låg vi alla tre där i våra sängar och kliade :P

Castor låg kvar på mitt bröst ca 2 timmar efter att vi anlänt till rummet. Han skulle försöka hitta tutten, men tyvärr utan framgång. Till slut fick vi hjälpa honom.
Efter ytterligare en stund kom en barnmorska och hämtade Castor och gick tillsammans med Kim iväg och mätte och vägde honom. Han var ett riktigt praktexemplar på sina 50 cm och 3500 g. Det riktiga genomsnittsbarnet.
Efter att man tagit tempen på honom konstaterade man dock att han, liksom de andra bebisarna i rummet, var för kall och man lade honom i värmesäng.

 

Medan Castor låg i värmesängen kom det vårdpersonal och började klämma och känna på min mage. De tryckte, jätte hårt, och drog ”nedåt” så det kom ut blod och klumpar ur min vagin som de plockade bort. Kim satte kaffet i halsen och vände sig äcklat bort. Haha.

Jag vet inte om det är normalt eller om jag fick något läkemedel för att det skulle bli så, men min livmoder drog ihop sig till sin ursprungligaa storlek på en gång. Jag kollade på magen som såg ut som en degklump och om jag tröck in händerna i den så var det som ett hål bak till ryggraden. Det gick nästan att känna ryggraden! Det var .. udda :P

Senare samma dag blev vi förflyttade in till BB och till ett enskilt rum. I det enskilda rummet så fanns det två sängar. En sjukhussäng (den som jag kördes in på) och en tält säng som gick att fälla ut. På tältsängen var det tänkt att pappan skulle sova, men Kim och jag hade kommit överens om att det var för dyrt för honom att stanna kvar på BB (250 kr/natt) och att katterna behövde honom där hemma, så tältsängen skulle inte komma till användning. Castor flyttades över till en ny liten balja att ligga i. Den liknade värmesängen men utan värmemadrassen då.
Första dagen gick åt till att vila och att försöka komma igång med amningen. Castor fick ligga mycket på mitt bröst mellan amningsstunderna. Jag hade dock fruktansvärt ont och Kim var så nyfiken på Castor så han fick ta bebis mellan varven. Kim fick också sköta blöjbytena då jag inte kunde kliva ur sängen riktigt ännu. Jag fick morfin mot smärtan. En spruta i benet och dropp i armen. Morfinet gjorde mig jätte trött och lite skönt lullig i huvudet. Amningen gjorde mig också trött. Två barnmorskor kom in lite senare och tog bort min kateter och hjälpte mig ställa mig upp. Det gjorde så jävla ont!! Jag lyckades ta mig till toaletten och kissa för första gången, och det gjorde ännu ondare. Gick hukad som en gammal kärring och krampade.

 
 
 

Jag var lite rädd för Castor i början. Kände mig så osäker på honom. Hur man skulle lyfta rätt, amma rätt, hålla rätt, byta blöja rätt och värma honom rätt utan att han skulle gå sönder. Kim lärde sig förvånansvärt fort. Han verkade osäker i början men en stund och några blöjbyten senare var dete som han inte hade gjort annat. Jag såg helst att Castor inte var hos mig eftersom jag var så rädd att göra honom illa. Sedan hade jag väldigt ont också och rörde mig ännu sämre när jag var tvungen att hantera honom på samma gång.

Första natten spenderade jag ensam med Castor på bb. Han ville ligga hos mig och började gråta så fort jag försökte lägga tillbaks honom i hans egna säng. Efter ett tag och många vänder fram och tillbaka blev det för jobbigt i såret så jag gick med på att ha honom hos mig. Jag fällde upp sidostöden på sängen och lade honom brevid mig. Jag ammade honom mellan varven och somnade med honom ammandes. Natten kändes dö lång, och efteråt visste jag att Kim skulle bli tvungen att sova över nästkommande natt.

Kim dök upp på BB runt 11 tiden nästa dag. Han hade med sig en väska, men sa att han inte hade fått med sig sin macbook och tänkte åka hem lite senare och hämta den, så vi kunde kolla på Fringe. Kim tog hand om Castor, bytte lite blöja och hjälpte mig med amningen. Jag klev ur sängen några gånger och stod brevid och försökte hjälpa Kim byta blöja på Castor trots att jag hade så ont. Denna dagen satte Kim på Castor kläder för första gången med, som han hade längtat så mycket efter.

 

Vi gick ut och träffade Kims föräldrar och bror precis utanför bb entrén också, eftersom de inte fick komma in. Det var första gången farmor, farfar och fabror fick se honom. Castor avslutade hela träffen med att bajsa ner sig, och det lät högt. Alla trodde det var Kim först, tills dess att vi lokaliserat den ursprungliga källan. Farfar var stolt i alla fall.

När kim åkte för att hämta sin dator tog jag med Castor i hans säng (som gick att rulla) och gick ut i den gemensamma matsalen och käkade middag. Där ute kom en annan nyförlöst mamma och satte sig hos mig med sin bebis. Han skulle heta fritjoff. :P Kim hittade mig och Castor i matsalen när han kom tillbaka. Vi gick tillbaka till sovrummet.
Den kvällen fick vi champangeglas med cider och mackor. Alla nyblivna föräldrar får en sådan bricka, vi kände oss lurade när vi upptäckte at den var alkoholfri, det är nog därför KIm ser så besviken ut bilden nedan. Det fanns kaffe till kim och te till mig också.

 

Den tredje dagen, 23 mars, på BB kände jag att jag ville hem. Jag var trött på sjukhuset och BB och min mjölk hade kommit igång samt ammningen så det kändes som vi lika gärna kunde åka hem. När barnet var tre dygn skulle man även på en obligatorisk undersökning, där man kollade reflexer och hur mycket bebis gått ner i vikt sedan förlossningen. Det gick bra på undersökningen så vi fick klartecken att åka hem.

Kim åkte hem i förväg och hämtade babyskyddet och sedan fick han skjuts tillbaka av sin pappa som skulle köra hem oss.

 

Senare den dagen, väl hemma, kom höggravida Amanda och Linus på besök. De kärade ner sig i Castor på en gång <3 

 Amanda gosar och Linus lär hyss.
 
 Under graviditeten tog jag en bild varje vecka för att följa min mages utveckling. Dagen innan snittet lade jag upp denna på fb för att berätta för vänner och familj att vi skulle snittas 21. 

Sjuka

Ja, precis så här perfekt lagom till Castors 1 årsdag passade vi på hela familjen att bli riktigt dunderförkylda. Jag har det värst med hosta som blivit värre under dagen.
Har två stora prov nästa vecka på tisdag och onsdag som jag behöver plugga till denna vecka men trots att jag försökt har jag inte fått någonting att gå in i huvudet :( blir sur! Man blir förkyld 1-2 gånger om året och naturligtvis träffar vi in precis till Castors första födelsedag. Blir ledsen. Jag vet att han kommer fylla fler gånger, men första gången är speciell och har sett fram emot det här och planerat upp mina studier för att slippa plugga just under den här helgen :( 
Jag hoppas vi hinner piggna till tills fredag och att jag får något pluggande gjort innan proven! Peppa peppa !!

Lördagsmys

Idag tog jag en välbehövd ledig dag från allt pluggande. Det är slutspurten nu innan det äntligen börjar lugna ner sig igen och jag kan få umgås med andra än skolböckerna. Snart så ...
 
Under dagen gick vi ut en sväng och köpte lite snask och när vi kom hem igen lagade jag middag. Efter middagen hade jag lördagsmys med mina bebisar framför tvn och Castor fick en skål majskrokar som försvann lika fort som de dykt upp.
 
 
 

Lampa

Tänkte skriva att vi fixat ny lampa till vardagsrummet, men det har vi inte gjort, vi har fixat en lampa till vardagsrummet. Det har aldrig suttit någon annan där tidigare. Lampan är köpt på jotex.
 
 

Behandling

I tosdags träffade jag för övrigt en arbetsterapeut och en läkare för att disskutera behandling. Jag fick berätta om vad jag ville ha hjälp med och ge en liten bakgrundshistoria. Jag pratade om att jag tycker det är jobbigt med min hypokondri, men också att jag blir fixerad vid saker hela tiden. Jag tror, att efter jag slutade med självskadebeteende, samt slutade med mina efexor, har dem här fixeringerna blivit ett sätt för mig att placera min ångest på något. På så sätt har jag en anledning till "varför" jag mår dåligt. Jag kan förstå varför ångesten är där, snarare än att jag bara har ångest och inte kan förstå varför. Det är säkert ett sätt för mig att hantera den, ett sätt som paradoxalt nog, leder till ännu mer ångest.
Jag kan få fixidéer om precis vad som helst, inte bara att jag har någon allvarlig sjuksom, utan precis vad som helst, när som helst. Och det hindrar mig från att leva ett normalt liv.

Anyhow, jag har skrivits upp på en väntetid hos en läkare för att prata medicinering och på väntetid för KBT. Arbetsterapeuten trodde det skulle ta ett tag innan jag får några tider, men förhoppningsvist inom en månad.
 
Min derealisation har blivit bättre, men som vanligt aldrig helt borta. Den blev bättre efter jag hittade något annat att ha ångest över. Derealisation funkar lite som, ju mer du tänker på det desto värre blir det. 
Men som sagt, den försvinner dessvärre aldrig helt. Jag tog upp det på mötet och hoppas att vi kan försöka göra något åt den också. Det förstör så mycket att vara såhär. 

Bakfylla

Kollar på south park och är stört mycket bakis. Blä! Castor sov hos farmor och farfar inatt, så Kim och jag och en kompis till Kim tog en oplanerad krogrunda. Jag ångrar mig idag. Usch. :P

Castor fick provtesta sin nya bilbarnstol när farfar kom och hämta honom. Vi ska plasta in den igen så han får öpnna den på sitt födelsedagskalas. Katterna har hunnit ligga in den så den behöver rollas av innan. Men den passade jätte bra ^^
Castor följde med farfar och handlade, och fick en skitful dinosaurieleksak som typ skriker när man vickar på hans huvud. Kim och jag asgarva när vi hörde den. Det låter inte som ett djur som skriker, det låter som en människa, haha, ja jag kan inte förklara. Skitful. Castor härmar den varje gång, så låter dem snyggt i kör.
 
Jag vet att jag tidigare sagt att jag tycker Castor kan vänta med att börja gå. Jag börjar känna att det är dags nu. Han närmar sig 1 årsdagen och jag tror att han skulle kunna om han bara försökte. Senast i torsdags, när vi var hemma hos amanda, roffade han åt sig något från soffan samtidigt som han stod lutad mot den. Sedan blev han så fokuserad på saken att han släppte soffan och stod utan stöd och studerade den tills han efter några sekunder upptäckte att han stod själv och satte sig ner. 
Idag har jag gått brevid honom och hållt honom i ena handen och han kan gå då med. Så, det fattas bara att han släpper det "sista" stödet så går han själv. Jag hoppas han börjar gå snart =)
 
 
 

You are tearing me apart Lisa.. me apart...

 

Vårjacka & Fistpumps

Idag var familjen på stan. Ville egentligen gå barnfritt med Amanda, men hon var i stockholm så jag fick nöja mig med det nästbästa ;P 
Köpte en vårjacka på Veromoda, och en kavaj och tröja på New yorker. Känner mig nöjd. Efteråt var vi och hämtade ut bilbarnstolen som kommit i veckan. Även den var bra.  
 
Den 22 mars ska Castor ha 1 års kalas, så i veckan skickade vi ut inbjudningarna till det. Jag skrev en lite rolig text om dubstep party och fistpumps och kims pappa fattade inte riktigt vad jag menade. Han skickade ett sms till Kim igår där han skrev:

"Fick en inbjudan till castors kalas idag, vad är dubstep party och fistpumpa, låter snuskit, vad är det?"
Haha såhär i efterhand, när jag tänker på det, så låter fistpump faktiskt ganska snuskigt.
 
 

Mars 2014 - En episk månad.

Precis som titeln antyder så är denna månad början på ett nytt episkt kapitel i den här familjens förhoppningsvist långa liv.

Vi fyller år. Kim, jag och Castor. Kim blir 23. Inte så märkvärdigt. Men så har vi mig.
Denna födelsedag når jag en ny och stor milstolpe i livet. Jag blir nämligen 25 år. Det innebär ett kliv ut ur ungdomen och ett in i vuxenlivet, iaf enligt östgötatrafiken. Med det inte sagt att jag är gammal. Tåls att pointeras.
Nog för att min övergång är viktig.
Men framförallt! Min underbara lilla bebis pojke med den mogna mentaliteten av en två åring och intelligensen hos en treåring kommer fylla sitt allra första underbara år! JA! Det är sant. Nog för att det är ofattbart att jag blir 25, men att Castor fyller 1 känns ännu mer overkligt. Det var ju typ igår som dem plockade ut honom!