Body

Hittade en jättefin body till bebis när vi var på Åhléns idag :) 
 
 

Synestesi

Jag vet inte hur många som hört talas om synestesi, men igår hittade jag ett inlägg på reddit som handlade om det. Det fångade mitt intresse och jag gogglade det och såhär står det beskrivet på wikipedia:
 
"Synestesi (eller sinnesanalogi eller intersinnessamverkan) är ett neurologiskt tillstånd som innebär att två eller flera sinnen är sammankopplade. Vissa synesteter kan höra färger, andra kan se ljud; symptomen varierar."
 
Och
 
"Den vanligaste formen av synestesi är troligen att se olika färger för olika bokstäver eller siffror (ibland hela ord, särskilt ofta tidsenheter såsom veckodagarnas namn och månaderna)... Varje bokstav har alltid samma färg, och den förändras inte ofta med tiden. Det är inte något som synesteten behöver komma ihåg; för honom eller henne kan det kännas lika naturligt att femmor är gröna som att himlen är blå."
 
"Synestesin kan vara antingen projicerande, det vill säga att till exempel bokstävernas färger upplevs som ett vanligt synintryck, eller associativ, att bokstäverna associeras till att ha bestämda färger som man kan se för sitt inre."
 
Jag har för mig att jag läst om det här förut, för länge sedan men måste ha förträngt det någon gång.
Efter att ha läst om det igår är jag nästan 100% säker på att jag har det.

Jag har alltid, eller iaf så länge jag kan minnas upplevt färger när jag tänkt, hört eller sett olika bokstäver, siffror, och ord. Ibland har jag även upplevt färger i samband med ljud.
Dessa upplevelser har gjort att jag har lätt för att komma ihåg vissa saker, allra helst datum och klockslag för viktiga händelser (speciellt födelsedagar). Dvs jag kommer ihåg allt i känslor av färger. Jätte svårt att förklara :P
Men för mig är t.ex. A'n röda, måndagar gröna och mitt namn Toby är rosa.

Ibland händer det även att jag, fysiskt ser färgerna, aldrig direkt, utan mer i det perifera synfältet.
En del färger känner jag jätte tydligt och jag vet exakt hur dem ser ut i huvudet, men jag kan inte hitta dem i färgkartor eller beskrivs dem med ord. 
För mig har det här alltid varit så självklart så jag har inte reflekterat över att skulle finnas något specifikt namn för det.
 

Nytt

Nu innan bebis kommer är det inte är det några nya saker vi behöver och några som jag som inte behövs men som jag vill uppdatera iaf. 
Jag har hittat en skötväska på jollyroom som jag vill ha. Vår gamla är så osmidig och ful. Den jag tittat på nu tycker jag både verkar funktionell och med snygg design. 
Gillar även den filt som syns på bilden och tänkte bebis skulle få den att ha som sin första :) 
 
 
Bärsele behöver vi men tänkte försöka få tag i en begagnad eller något billigare märke. För mig är det viktigaste att den inte tar så hårt på min rygg och att den går att använda under längre perioder åt gången, samt att materialet ska kunna "andas" eftersom jag kommer börja använda den under sommaren. 
 

Vecka 21 (20+4)

Den obligatoriska magbilden :) Första bilden är vecka 21 denna graviditet, andra bilden vecka 21 från förra. Som framgår av bilden så ligger ungen JÄÄÄTTE lågt. Livmodern är uppe vid naveln nu, men ungen ligger likförbannat kvar nere mellan höftbenen :P
 
 
Kim säger att jag inte ser gravid ut, utan liknar min kroppsform med en "stoppad korv". Ni vet när man försöker klämma sig en för liten klänning och den sitter som korvskinn. Typ så. Och jag kan väl till stor del hålla med, jag ser lite krystad ut.

Nyfiken

Den senaste tiden har den lilla varit riktigt aktiv och flugit runt som en vilding i magen. Allting blir mer och mer verkligt och jag har blivit så nyfiken så jag nästan kan spricka!! 
VEM är du som ligger där inne? Hur kommer du se ut? Ögonfärg, hårfärg, ansiktsdrag? Vilken personlighet kommer du att ha? Är du en pojke eller flicka?
 
Med Castor hade jag redan min färdiga bild, jag visste liksom redan vem han var men den här gången har jag ingen magkänsla eller några som helst föreställningar att gå på!
Innan har jag iaf trott att det varit en flicka men blir mer och mer osäker. Snoppen kan man lätt missa på ultraljud och bara för att man såg tydligt med Castor så betyder inte det att man behöver göra det den här gången. 
 
Här om dagen rensade vi lådor från vinden och då tog jag fram alla bebis kläder i stl 50-56. Herregud vi ska verkligen få använda dem snart och vad SMÅ dem är! 
 
Ja det är mkt tankar som rör sig i mitt huvud nu för tiden :) jag längtar massor efter vår lilla!

Skola, prov och inlämningsuppgifter

Nu var det några dagar sedan jag uppdaterade men har haft det lite stressigt med skola. 
 
Ni kommer ihåg uppgiften jag pratade om i förra inlägget? Ja, den blev underkänd! Åh va frustrerad jag varit över det, speciellt när anledningen var "du har skrivit för mkt!".
Jag hade alltså inte skrivit fel men skrivit för mkt! Efter att jag raderat halva uppgiften och skickat in på nytt blev den till Slut godkänd iaf. 
 
Pratade med en tjej som jag gick med på omvårdnadsutbildningen och som jag nu har religionskunskap ihop med. Hon läser också naturskunskap med samma lärare men på distans.
 
 
Både jag och den här tjejen är ganska ambitiösa och hon hade också fått sin uppgift underkänd pga hon skrivit för mkt. 
 
Fattar inte riktigt vad läraren är ute efter. Lärare säger så olika, medan den ena tycker att man skrivit för lite så tycker den andra att man gör för mkt. :/
 
På tisdag har vi terminens första prov och på fredag har jag deadline för ännu en uppgift. Nu är det bara att ligga i med skolan! 
Sista terminen!!