Sy!!

Nu känner jag mig så där överflödigt kreativ och pysslig igen.
Förra gången målade jag om alla möbler i sovrummet och den här gången har jag alltså fått för mig att jag ska börja sy egna barnkläder :D Har inte sytt sedan sysöjden i högstadiet, men jag har ju tagit i symaskinskörkort en gång i tiden så jag har ju bevisligen kunnat manövrera en symaskin förut !

Har därför beställt lite tyger och ska försöka rita upp mönster, förhoppningsvist, redan ikväll.
Blir en blommig body till Vega och en lastbilströja till Castor.
Castor fick välja tyg själv, därav det fula lastbils- och grävsskopsmotiven :P
 
 
I framtiden vill jag försöka få ihop ett lapptäcks överkast till Castors säng. När jag sytt färdigt barnkläderna är det nästa projekt .

Lampa uppe

Sådär ja, nu har jag monterat upp lampan över sängen och placerat gosedjuren på bokhyllan så de slipper ligga över hela golvet ^^
 
Castor är helt speedad för han tror att han fått ett helt nytt rum!
 
 
 
 

Möblera om

Jag har under en tid känt mig less på alla leksaker som ligger utspridda överallt i lägenheten (tro mig, det är många gånger jag verkligen behövt lägga band på mig för att inte slänga allt åt helvete). Man kliver och snubblar alltid på någonting, gör man sig inte illa så råkar man ha sönder nån iatället.
 
Efter att Castor och Zackarias rivit ner gardinstången igår kände jag att fan nu får de vara nog. De behöver mer lekyta i rummet så de kan spendera mer tid på golvet med leksakerna istället för att klättra på alla möbler och hänga i gardinerna.  
Så jag fick ett ryck och möblerade om hela skiten. Rensade igenom alla leksaker och fyllde en hel sopsäck med grejer som antingen var trasiga eller som inte används. Ska slänga det trasiga och se om man kan skänka bort resten till något/några bättre behövande barn! 
 
 
Byrån har jag sålt till Amanda som ska hämta den i helgen. Den är för stor och bred för Castors lilla rum. Istället har jag köpt en ny från Ikea som är smalare men lite högre och med en extra låda. Den går in perfekt vid fotändan av sängen.
 
 
Byrån ska stå där lampan sitter och lampan ska jag flytta ovh hänga över sängen. Över den nya byrån ska hyllan med handdukar hänga.
 
 
 
 
 
 
 Tänkte försöka sy egna vimplar att ha över sängen, lite i denna stil:
 
 
Och här är för övrigt byrån:
 
 

Kaos & första skrattet

Här rullar dagarna på i ett. Igår var jag på återbesök på mvc och tog cellprov och imorgon ska jag till tandläkaren med Castor. 
Vet inte om ni kommer ihåg, men han ramlade ju och slog ut en tredjedel av sin ena framtand för några månader sedan. 
 
Idag har varit kaos.
Först säckade min dammsugare ihop och upphörde att fungera därefter lyckades amanda tappa sin Bärsele när vi skulle gå och hämta pojkarna, Vega vägrade som vanligt vagnen så jag fick kånka runt på henne över hela stan, Zackarias var ledsen och ville inte bli hämtad. Amanda glömde termosen mef vatten till Noah, Castor badade i en vattenpöl, Vega grinade lite till och Noah stämde in. 
 
Påväg en hem gick vi sicksack genom Norrköping city i hopp om att lyckas lokalisera Amandas tappade Bärsele bara för att sedan finna den i hennes trapphus. Svettiga och trötta begav vi oss hem till mig. 
Zack och Castor började tjura pm vem som skulle ha go go klänningen med frozen elsa på och sedan gick de berzerkargång i Castors rum och rev ner hela jäkla gardinstången med de underbart fina glasballongerna som Castor ovh Vega fick i syskon present av mormor när Vega föddes.
 Det skar i mitt hjärta när ballongerna gick i miljoner små bitar. 
Alla grinade.
Jag fick ett ryck och rev om hela Castors rum när ja skulle sopa ihop allt glas. Slutade med att jag möblerade om hela skiten. . 
 
Och så blev kim sur för att jsg inte orka sexa och så har alla nu gått och lagt sig nöjda och glada XD
 
Mitt i allt detta elände hände det dock en kul grej. 
Vega skrattade högt för första gången idag <3 <3 hon ryck tag i Zackarias hår när han lade sig bevid henne på golvet för att gosa. När han skulle ta sig ur hennes grepp vägrade hon släppa och jag skulle försöka vända upp fingrarna. Då skrattade jag och Zack och så började Vega oclså. Det där underbara bebis skrattet.  Det är ju bra att veta att hon kan skratta också och inte bara gråta :D
 

Trollbarn

 

Showdance

Förra söndagen var Amanda och jag på vårt första danspass!
Det blev dock inte burlesque, utan showdance istället,  eftersom läraren i burlesque tydligen blivit dubbelbokad denna termin.
Ingen skada skedd för showdance var hur kul som helst!
Hela veckan har jag längtat till nästa pass och ikväll är det dags igen :D
 
Är dock lite orolig för hur det kommer gå för Kim att ta Vega. Förra veckan är första gången som han varit helt ensam med båda barnen.
När jag kom hem var det gråt panik!  Vega var hungrig och Castor trött.
 
Innan jag gick pumpade jag så det skulle finnas bröstmjölk när hon blev hungrig. Tyvärr så vägrar ungen både napp och nappflaska -,-
 
... men ja måste väl ffs kunna gå iväg en timme eller två utan att hela tillvaron rasar samman här hemma? 
 

Gnälligt barn & när babylarmet larmar

Inatt hade vi en hemsk upplevelse, en sån där alla föräldrar fruktar och hoppas på att aldrig få behöva kännas vid.
 
Inatt väcktes jag av att babylarmet larmade med Vega I sängen och fortfarande liggande på sensor plattan.
 
Jag flög bokstavligen ner i spjälsängen och lade snabbt handen på hennes bföstkorg och började ruska. 
 
Hon vaknade till lite smått och jag pustade ut med hjärtat fortfarande i halsgropen.
 
Usch vad läskigt det var!
Även om såhär små barn normalt kan ta långa andningsuppehåll utan att det är någon fara så var det fortfarande en obehaglig upplevelse. Det jobbigaste är att jsg faktiskt inte vet varför det hände. Om det bar en bugg hos larmet så det missade att registrera ett andetag, om Vega hade andningsuppehåll en kort stund eller om hon faktiskt slutade andas?
Jag hoppas jag slipper vara med om det igen. 
 
De senaste dagarna har hon varit extremt grinig. Ingenting har varit bra. Hon skrek hela dagen igår och hela kvällen. Idag har hon också hunnit med att skrika någon timme. 
 
Jag fattar inte vad dom är FEL???!

Space

Känner mig trött, hungrig, stressad, trängd och lite less. Det är fredag så Castor är hemma från förskolan. Vega har vaknat mycket de senaste nätterna. Båda barnen är klängiga och vill hänga på mamma. Jag är tjurig och vill bara bli lämnad IFRED! 
Behöver lite utrymme att andas.. utan någon karl eller något barn som klänger på mig. 
 
Egentid? Vad är det? Låter bekant, men minns inte ..
 
 

Tumtuttare

Jepp, vi har fått en liten tumtuttare vi. Nappen är absolut inte fin nog för den här lilla damen.
 
 
 

Mammas stjärnor

Nu har jag äntligen målat klart och satt in bilder i alla ramar på ramhyllan i sovrummet =)
Blev lite halvtaskig kvalitet på bilderna när jag publicerade dem på bloggen :/ vet inte riktigt varför..
 
 
 
 
 
Bilderna i ramen.
Castor till vänster och Vega till höger.

3 månader & 2,5 års kontroll

Idag blir Vega 3 månader (fy fan vad tiden går fort! Jag vill inte!) och vi har bvc tid inbokad för hennes vaccination och Castors 2,5 årskontroll.
 
Jag har massa saker jag måste ta itu med idag med. Efter bvc ska vi gå förbi stan. Paket ska postas och jag behöver försöka hitta något form av emballage att packa resten av grejerna i för vi har slut på plastpåsar XD
Vega behöver Alvedon ifall hon får feber efter vaccinationen och så måste vi ha näsdroppar. 
 
Ja, en dag fullspäckad med äventyr med andra ord.

Tradera och noppriga kläder

Att sälja saker på tradera har börjat bli lite av ett beroende. Jag kommer på mig själv lite då och då när jag går runt och tittar på saker i lägenheten, värderar dem tyst för mig själv och undrar ifall jag skulle kunna sälja.
 
I helgen har jag sorterat och sålt av massor med saker! Cashen bara rullar in!
Bebiskläder och gammal kurslitteratur, bort bort bort!
 
Kvällen har jag tillägnat till att packa det som sålts och imorgon ska det skickas iväg till sina nya ägare! :D
Yeah! 
 
 
Och från det ena till det andra. Något jag irriterat mig på nu under en längre tid, men aldrig tagit mig för att undersöka närmare, är varför alla nya kläder man införskaffat noppar sig??
 
Gud så less jag är på noppriga kläder!!
 
Jag har verkligen fått nog av att kasta pengar i sjön! Jag vill ha hela fina plagg som går att använda mer än en gång! Inte något som ser trasigt och gammalt ut redan efter första tvätten..
 
Tyvärr känns det som skitkvalitet hör mer till vanligheten nu för tiden. Det var bättre förr. 
Har kläder jag köpte för 10 år sen som ser bättre ut än de jag köpte förra månaden..
 
H&M, kan jag uppleva,  har verkligen gått ner sig vad gäller kvalitet. Sämre kvalitet men mycket dyrare kläder... och fulare.  
Modet nu är ju så man vill kräkas!
 
Idag bestämde jag mig i alla fall för att läsa på mer om ämnet,  dvs googla, och en gång för alla ta reda på hur man kan undvika det samt vad man kan göra åt saken om det ändå uppstår.  
 
Enligt Google, verkar det främst vara plagg vars tyg inte består  till 100% av ett material. T.ex ska ett tyg av 80% bomull och 20% polyester noppra mer än ett av 100% bomull.  
Ju fler matrtial i ett och samma tyg desto sämre kvalitet!
 
De kombinationerna som är riktigt noppervänliga verkar vara polyester/viskos,  ull/akryl och polyester/akryl. Akryl=livsfara!
 
När jag kikade igenom min garderob verkar 100% ekologisk bomull vara det som noppat minst (nästan inget alls faktiskt).
Polyester/bomulls kombon verkae också vara en halv rutten matchning. Mycket noppror på de kläderna!
 
Jag upplever dock att även om de 100-procentliga bomullsplaggen var utan noppror, så känns de formlösa, slappa och urtvättade, trots att de inte är särskilt gamla.   
Jag tänker iaf bli mer noga i fortsättningen med vad jag köper består av för material. Det kanske är bättre att köpa något dyrare för en mer långvarig kvalitet?
 
Jag har dock några favoritplagg som en del tyvärr är väldigt noppriga. Därför passade jag på att kolla upp hur man åtgärdar problemet när det väl uppstått.
På marknaden finns så kallade Noppbortagare,  som då är till för precis det som namnet antyder, nämligen att avlägsna noppror från kläder. Inte särskilt dyra,  hittade för 129 på Netonnet och clas Ohlson, men onödiga.  
Det Noppbortagare gör, är att avlägsna noppror genom att skära bort dem.
Det går alltså lika bra att använda en vanlig rakhyvel el till samma ändamål.  Jag testade själv på ett av mina favoritplagg och det fungerade faktiskt! 
 
 
 
Vänstra bilden är efter medan den högra är precis innan :) ganska stor skillnad. Som ett helt nytt plagg! 
Det tar dock sin lilla tid och det är mycket lätt att man gör hål på plagget om man "rakar" för hårt eller för många gånger på samma ställe. 
Man måste också se till att man sträcker ut plagget ordentligt så att det inte knölar sig eftersom det är ännu lättare att göra hål där det är veckat och bucklig. 
Sedan är ju frågan hur fort d45 kommer gå innan det börjar noppra sig igen och är der i så fall värt att jobb med att avlägsna noppror? 

Bebisar

 

Från ligg- till sittdel

Jag har fått en mycket bestämd liten dam, som ända sedan dag 1 totalvägrat att ligga i vagnen. I snart tre månaders tid har jag större delen av dygnen kånkat runt med bärsele och med en dubbelvagn, som endast använts av ett barn.
 
Jag kan inte ta mig till minnes att vi hade de här problemen med Castor. Han sov ganska hårt i vagnen fram tills han var drygt tre månader då han började bli mer intresserad av att sitta upp och titta.
Det var vid den tiden vi bytte bort liggdelen. Inte för att han "krävde" det, utan mer för att jag tyckte det kändes roligt att få använda den.

Med p00pC kände jag annorlunda. Jag hade gärna hållt kvar i liggdelen så länge som möjligt. Dels för att den är mysigare, men framförallt mycket smidigare. I liggdelen är det bara att lägga ner, medan man i sittdelen måste spänna fast barnet.
Och om man ska vara lite duktig och gå enligt rekommendationer så ska sittdelen faktiskt inte användas innan barnet är stort nog att kunna sitta själv... något de flesta tremånaders bäbisar inte kan.

Men p00pC börjar bli tung och jag orkar inte bära runt på henne i sele hela tiden.
Så idag gjorde vi om liggdelen till en sittdel och jag behövde faktiskt inte använda selen en enda gång när vi var ute! :D
 

Hon har blivit så stor!! :') det är så roligt och ledsamt på samma gång! Det får inte gå såhär fort!!


Var tvungen att ta kort på en bild som hänger på anslagstavlan på förskolan. Den här månaden har de tema fordon, och på bilden är min son med avdelningens alla bilar uppraddade i en enda lång bilkö XD
Har gillar att organisera. Bra det! Ordning och reda.
 
 
 

Precis efter amanda sagt:
"Älskling, kollar du till Noah medan jag byter blöja på Zackarias?"
 
Plötsligt blev jag trebarnsmor.

Nyvaken

Nu ligger hon och stånkar och stönar i spjälsängen, för någonstans under resan mellan tutten och sängen vaknar hon till.
 
Lilla p00pC. Det är inte lätt å va bebis ...
 
Hoppas hon somnat snart igen för jag är inte så sugen på att kliva upp riktigt än.
 
Nu ligger hon och pruttar där borta i hörnet ... och skrattar .. trollunge. 

Roadrage

 
 
 
 

Välkommen hösten

Är så glad, för nu verkar det som om hösten verkligen är här! 
Idag var det sådär lagom varmt i solen samtidigt som det fläktade kallt från vinden. Det finns en speciell höstdoft i luften och löven börjat färgas röda <3
 
Igår fick jag sätta på Vega hennes nya underbart fina höst overall för första gången.
 
Bye bye äckliga varma sommar och välkommen underbart underbart härliga höst! 
 
 
Jag har fått dille på stickning (as is tradition så här års) så nu ska jag sticka en mössa åt lilla p00pC.
 
#hardcoreasshit

Blommigt <3

Jag är ju extramamma till två barn utöver mina egna. Noah är det senaste tillskottet i familjen.  
För ett tag sen specialbeställde jag lite skräddarsytt till pojken från en tjej på instagram (maniacdesign), som en välkommen till världen present. 
Idag dök grejerna äntligen upp och å så gin han blev! :D