<3

Kim har börjat löda och nyss tilldelades jag den här fina skapelsen. Lamporna blinkar i takt med hjärtslag ;) Han är duktig min karl och lite romantisk när han bara vill.
 
 
 

Bottenlös

 Bara en vecka kvar nu, sedan är praktiken avklarad! :D Äntligen. 

I onsdags kom Castors cd-spelare för övrigt, och i torsdags vår säng. Dessvärre upptäckte vi att jag glömt beställa botten till sängen så i samband med att vi monterade upp den flyttade vi även ut våra madrasser till vardagsrummet där vi kommer sova tills torsdag då botten kommer (som jag alltså beställde direkt efter mitt misstag uppdagats).

 
 
 
 
 
Lite random bilder bara.
 
 
 
 
 
 
 
Kim har gjort egen julbelysning.

Julpynt och lite annat

 Nu har jag haft två lediga dagar ^^ Imorgon blir det praktik igen. Skönt att ha gjort lite annat dock. 
Jag har varit mycket företagsam. Igår var vi och handlade julklappar och idag tjuvstartade vi med julpyntet.
 
 
 
 
 
Mamma skickade den obligatoriska månadspresenten till Castor. Den här gången blev det en liten julljudbok med 24 berättelser, en för varje dag fram till jul och med kalender.

 

 Eftersom jag fick sovmorgon igår, lät jag Kim få en idag. Här är Castor klockan nio i morse vid frukostbordet.

 
 
Castors julklappar från Amanda och Zackarias. <3


För några dagar sedan passade jag på och scrapbooka lite. Det blev halloween collage till Castors babyalbum.
 
 
 
Och idag julpyntade vi =)

 

 
Castors rum.

Köket.
 
Mitt och Kims sovrum.
 
 Vardagsrummet.

 
 
 
Hemmagjord julgranskula.

 
Castor hjälper mamma med tvätten.

 

Det är så roligt. Castor har börjat fatta att man ska stänga luckorna och sedan slå på dem för att de ska öpnnas igen. Varje gång han sitter med den här leksaken, sitter han och slår, och sedan försöker han stänga igen luckorna igen. Ibland lyckas han ibland inte. Det roliga är bara att han faktiskt förstår hur han ska använda leksaken.
 

Beställde en cd-spelare till Castor i lite tidig julklapp så han kan lyssna på sin julkalender. Tänkte även att den kan komma till nytta vid nattning och när Castor blir lite äldre. Då kan han lyssna på ljudböcker när han ska sova eller kanske lite musik. Så slipper han min falska stämma ;)

 
På torsdag kommer vår säng! Jag har höga förväntningar. Det är inte bra. Varje gång jag har höga förväntingar och börjar föreställa mig hur bra allting kommer bli så blir det oftast inte så bra. Det är när jag velat och tvivlat en stund som det brukar bli lyckat. Jag ska försöka intala mig själv att det kommer se ut som skit så går det nog vägen.
Men jag har onekligen höga förväntningar.

8 månader

Idag blev Castor 8 månader och idag tog han även sina första steg! Med stöd såklart, men ändå.
Kim och jag busade runt med Casor i hans sovrum och då ville han ställa sig upp. Så han tog tag i sängens spjälor, men insåg att han var för långt bort från spjälorna för att kunna stå rakt, så plötsligt tog han (samtidigt som han höll i sig) fyra steg framåt, tills han stod rakt mot sängen. Det var oväntat.. 
Fan, tänkte jag :P haha!
 
 
 
 
 
Jag fick inte till det med beskrivningen av julstrumpan, så nu jobbar jag på en egen variant. Här är vad jag lyckats åstakomma so far.
 
 
 

Jul... snart

Igår var Castor och jag hemma hos Amanda och spanade in deras lägenhet efter att de möblerat om. Det såg jätte fint ut! Mycket bättre än tidigare.
Innan vi gick till Amanda följde vi med henne ned på stan för hon skulle hämta paket. Vi gick förbi second hand butiken Hans och Greta och där hittade jag de här gulliga julkläderna till Castor <3
 
 
Idag beställde Kim och jag Hemnes sängstomme i alla fall. Betalad och klar ! Vi bestämde oss för att införskaffa madrasser och säng separat så vi inte skulle behöva vänta så länge medan vi sparar. Jag är otålig. Den ska komma på torsdag nästa vecka. Yey!

 Var även uppe på vinden och hämtade julgranen. Vi köpte den förra året för 200 kr på jula men eftersom den gick sönder under flytten tidigare i år ville vi köpa en likadan i år igen. Men de hade ändrat modellen och den nya var skitful, och vi har inte råd eller lust att lägga större summa på en ny gran så jag hämtade ner den gamla och kollade om det gick å lappa ihop. Det gjorde det, nu ska vi bara limma lite och sedan är den så gott som ny :D
Orkade inte plocka ihop den när jag var klar så sköt in den i ena hörnet i vardagsrummet istället. Den får stå där så länge.  

 
 
 
 
 
 

Tänder

Igår när jag borstade Castors tänder upptäckte jag för övrigt att han fått tre nya :O Både Kim och jag blev förvånade, för ingen av oss hade lagt märke till dem tidigare. Jag snodde den här tandkartan från folktandvårdens hemsida. Castor hade 41 och 31 sedan tidigare. Nu har 11, 21 och 42 också ploppat upp =) 
 
 

Säng

Sedan vi flyttade till vår "nya" lägenhet i början på mars har jag jobbat lite på att uppgradera vårt hushåll. Vårt möblemang har tidigare bestått av alla de möbler jag fick av min mamma då jag flyttade hemifrån för ca 7 år sedan. Dessa möbler är i sin tur sådant min mor bytt ut och är med andra ord gamla och det mesta lite halvtrasigt. 

Jag har kastat och gjort om massa gamla möbler, men ett ställe som har förblitt orört är mitt och Kims sovrum. 
Den sängen vi har nu är egentligen en bäddsoffa som mina plastbröder hade innan mig och som förmodligen är helt inrunkad. Dessutom har jag delat den med alla mina X. Den är också ful och obekväm.
Vi har en sliten byrå som jag köpte på blocket för 4-5 år sedan och två sängbord som min mamma och hennes karl hade när jag var liten. Vi har också en tjock TV i rummet som jag fick när jag var 11 XD 
 
Vi behöver nytt!
 
Kim och jag har spanat in sängen i HEMNES-serien från IKEA. Beroende på vilken madrass vi väljer så varierar priset mellan 5000 - 7500 kr. Jag vill gärna ha en hög säng också så jag tänkte slänga på min nuvarande madrass på den nya i så fall. 
Just nu har vi dock inte en jätte skrytsam inkomst eftersom Kim är föräldraledig och jag studerar. Vi är också enade om att vi inte vill ta något på avbetalning. Så, det är bara och börja spara. 
Imorgon ska jag gå igenom min garderob och börja sälja av saker på tradera. Vi har redan någon 1000 - lapp från tidigare försäljningar. Vi kommer också lägga undan av fickpengar. Jag hoppas på att vi ska kunna beställa den i början på nästa år =)
 
 
Det är inte bara sängen som behöver uppdateras utan även det andra. Men istället för att köpa ny byrå och nya sängbord är jag mer sugen på att göra om dem. En ny tv tänkte vi investera i när vi är klara med sängen. 

Ledigt!

Nu är det äntligen fredag och jag har långhelg ledigt! Lördag, söndag och måndag blir jag hemma. Så skönt!
Vaknade i morse med domedagsträningsverken så har vankat runt som en höggravid hela dagen XD
 
Idag när jag var hemma på lunchen upptäckte vi att en blomma hade slagit ut i buketten jag fått av Kim. Den måste ju ha öppnat sig skitfort för på morgonen innan jag gått till praktiken hade det bara varit en knopp.
 
 
Castor käkar lunch.
 
 
 
 
 
 
 
 
På kvällen tände jag aromalampan med doftvax som luktade peppakakor och glögg. Skapade lite julkänsla ^^ Vi bäddade och lade oss hela familjen på vardagsrumsgolvet och busade och tittade på skiljda världar :P Det var mysigt.
 
 
 
Jag agerade fågelmamma och matade min fågelunge med marränger.

 
 
 

Mamma kväll

Som jag nämnde i tidigare inlägg så skulle Kim på familjeband idag, så jag blev ensam med Castor i några timmar.
För er som inte vet vad familjeband är för något så kan jag berätta att det är som en typ av utbildning för anhöriga till personer med borderline och/eller självskadebeteenden. Man träffas tillsammans med DBT handledarna några gånger och delar med sig av sina erfarenheter, får färdigheter för att hantera sina anhöriga bättre samt information om sjukdomen borderline/ instabil emotionell personlighetsstörning och självskadebetende.
Kim var alltså på ett sådant möte idag, så Castor och jag passade på att ha lite egentid.

Castor tycker vardagsrumsbordet är en rolig plats att leka.

 
 
 
 
 
 
Castor läser fighter magazine.
 
Vi var jätte produktiva. Vi dammsög hela lägenheten, plockade in i diskmaskinen, samlade ihop tvätt. beställde julklappar och bäddade om i Castors säng.
 
 
 
 
 
 
 
Har förresten försökt mig på å sticka den där julstrumpan jag pratat om. Och det går inte alls kan jag säga. Jag kommer inte ens förbi första delen av beskrivningen :( fattar nada.

"VARV 1: 1 lm (= 1 fm), virka 11 fm om ringen och avsluta med 1 sm i lm i början på v = 12 fm."

Wtf betyder 1 lm (= 1fm)? Jag vet vad förkortningarna betyder, men vad betyder det när det står inom parantes sådär? Ska jag göra en lm för varje fm eller tvärtom? Eller va?

Träning

Igår var jag duktig och tränade. Det var kul! Det är oftast kul, men så svårt att komma igång bara och ta sig iväg. Körde en och en halv timme men hann inte med de sista maskinerna eftersom jag ville röra mig hemåt vid 21 så jag skulle hinna göra lite annat innan det var dags å sova. 
Jag vill helst gå till gymmet 19.30 så jag hinner vara med Castor också och natta honom innan. Annars känns det som jag inte får någon tid med honom nu när jag praktiserar och allt.
Tänkte träna idag igen men Kim skulle på så kallat familjeband ikväll som jag glömt bort. Det får bli imorgon istället. Är rädd för att jag inte ska komma iväg när jag måste ändra mina bestämda dagar. Av någon anledning kommer jag alltid ur fas när tiderna börjar flyttas runt. Jag måste ha bestämda dagar och strängt följa dem. Det är så med skolan också och pluggandet. Ändrar jag en tid så fortsätter jag att skjuta på allting. 
 
Anyhow, från och med nu ska jag köra mindre kondition och mer styrka. Har redan så bra kondis och jag är inte ute efter att förbättra den eller bränna fett. Jag vill bygga muskler. Använder mig endast av konditionsträningen för att värma upp. Så tänkte köra 10-15 min intensiv kondition och sedan styrka i ca. 1 h och en kvart. Då hinner jag med alla maskiner också.
 
Den här veckan har jag bestämt att köra 3 dagar (igår, imorgon och lördag) eftersom jag inte kommer hinna med mer. Därefter tänker jag köra 4 dagar i veckan. Hade gärna tränat 5 dagar men känner att som det ser ut nu får jag nöja mig med 4. Huvudsaken är väl att jag tränar, I guess. Som småningom kanske jag kan lägga till en dag. 
 
Ikväll blir det iaf pappa fritt. Bara mamma och lilla Castor. Känns nervöst. Tycker de e lite läskigt att vara helt ensam med honom eftersom jag inte litar helt på min förmåga att klara av honom helt på egen hand. 
Hoppas det går bra!
 
Men men, nu är min lunch slut. Ska tillbaks till praktiken igen ^^

Trasig

Igår upptäckte jag till min förfäran att mobilen vägrade ladda, så idag for den iväg på 15-dagars reparation då htc konstaterat att det var hårdvarufel.
Jag var arg. Så jävla arg!
 
Men när Kim kom tillbaks från media markt så mötte han mig i hallen med en bukett blommor. Och jag blev lite gladare =) Han är så söt när han gör sådana där spontana saker. <3 Då ångrar jag att jag tjurat på honom hela dagen.
 
 
Skulle försöka hinna träna idag, men det blev inget för Castor somnade nyss och jag var tvungen att leta reda på och fylla min gamla mp3 med musik. Det går inte att träna utan!
Imorgon tränar jag vare sig jag vill eller inte!! Och Amanda har sagt att hon ska med.

Gardinstänger

Eftersom Castor vägrar somna med oss i rummet så kör vi med en liten egen variant av 5-minutersmetoden (ja, säg vad ni vill, men det är det enda som funkar och på öppna förskolan har de redan klargjort att han inte tar någon skada så länge vi visar att vi inte övergett honom). 

Vi lägger honom i sängen, talar om för honom att det är dags att sova, vrider upp speldosan, klappar lite på honom och berättar att vi finns utanför och att vi inte övergett honom. Sedan går vi ut, lämnar dörren lite på glänt och väntar på att han ska komma till ro på egen hand. Gråter han, går vi in var 3'e minut. Lägger honom ner i sängen igen, vrider upp speldosan på nytt, klappar, talar om att vi finns och går ut. Så kör vi tills han somnat. Vilket han brukar göra efter ca. 2 besök.
Då vi kommer in i rummet, sitter han och håller i spjälorna på sängen. Men igår när jag kom in så stod han upp i sängen och sedan dess har han fortsatt att ställa sig upp i den!

Han är ju så söt, men jag tycker det är så jobbigt för han ramlar ofta och jag är rädd för att han ska göra sig illa.
Bajsunge!

 
 
 
 
 
 
 
Var på stan med Amanda och Kim idag också.
Eftersom jag nästan aldrig köper saker till mig själv när jag får fickpengar har jag sagt att jag inte ska spendera dem på hushållet eller Castor (då det är dit alla pengar vanligtvis går). Men idag gjorde jag ett undantag och köpte ett par nya gardinstänger till vardagsrummet eftersom jag behöver de andra till julgardinerna i köket senare.
 
 
Amanda och Zackarias gick hem tidigare. Kim och jag fortsatte in på Åhlens. Vi turades om och bära runt på Castor eftersom han tycker det är så roligt att få vara uppe och titta. När vi kom in på Åhlens så hälsade två kvinnor från personalen på oss. Castor tog tillfället i akt och svarade med ett glatt "HEJ!" De båda kvinnorna började skratta och jag och Kim med. Det lät så himla kul. Kvinnorna började vinka och prata med Castor som skrattade glatt.

Hoppas han börjar säga fler saker snart. Mamma, t.ex. :P ... inte pappa ;)
 

En liten pojke

Imorgon var det ett år sedan vi fick veta att det var en liten pojke, en Castor, som låg i magen.
Jag hade dock vetat det hela tiden. Jag visste till och med hur han skulle se ut. Han skulle vara blond, lik sin pappa, men ha sin mammas ögon och öron. Oh vad rätt jag hade! <3 Älskade lilla barn.
 
 
 
 
 
De två översta är bilder på Kim när han var liten, och de två under är Castor. Jag tycker de är så lika.
 
Men som sagt.
 
 
Med sin mammas ögon ;)
 

Lilla stora stjärnan Castor som lyser starkast av dem alla <3
 
Oj vad klychit allt blev ;) Men det är så att bli mamma. Allt blir så smörigt, haha!

Födelsedagskatt!

Idag fyllde min kisse Peppe hela 6 år! Kan inte fatta hur fort tiden går! :O Vi firade Snuffe samtidigt eftersom vi inte riktigt vet när hon är född. Snuffe blev iaf 5. De fick kattmat och en varsin leksak.
 
 
 
 
Tidigare idag, när jag städade köket, hörde jag Kim ropa ifrån vardagsrummet. När jag kom dit fick jag se Castor som stod lutad mot dammsugaren. Han börjar ställa sig mer och mer nu, känns som det bara är en tidsfråga innan han han står själv.

 
 
 
 
 
 
 
Fick även omdömet på projektarbetet i hälsopedagogiken. Det blev ett A. Läraren gav mig även slutbetyget A i hela kursen! Yezs!

Kokbok

Eftersom Castor har börjat äta så mycket nu blir det väldigt dyrt att köpa barnmat på burk varje dag. Så nu håller jag på och samlar barnmatsrecept som jag klistrar in i en egen liten kokbok jag gjort ^^ Ingen bra bild, men en mycket fin bok, if I may say so!
 
 

Våran Halloween

Här är lite bilder från vår halloween "fest" som var i lördags. När jag rensade kameran upptäckte jag dock att jag missat att ta bilder på bl.a. pumpapajen och all dekoration =( Oh well, jag får komma ihåg å göra det nästa år istället ;)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Bebisvänlig pumpapaj!

 
 
 
 
 
 
 
 Amanda försökte få pojkarna att sitta brevid varandra så vi kunde ta kort på dem tillsammans. Det var inte så populärt.

Praktik och prov

Som vanligt har tiden varit en bristvara och allt är hektiskt =) Jag ska ladda upp lite bilder från i helgen när tillfälle ges och skriva mer om det.
Men idag var min första praktikdag så jag känner mig lite trött. Den här veckan kommer jag jobba alla dagar utom torsdag. På lördag delade turer. Dvs några timmar på förmiddagen och några senare på kvällen. Blä!
 
Fick omdömet på vård- och omsorgsprovet idag med. Det blev ett A! Yes me ! Jag känner mig nöjd. =)

Bobbi

Vila i frid älskade kära underbara Bob <3 Idag lämnade du det jordsliga livet för att vandra vidare någon annanstans.
Det finns inte någon som träffat dig som du inte lyckats charma. Under dina 14 år i livet hann du leva ett fartfyllt sådant med många äventyr.
Du har varit efterlyst på radio, du har blivit påkörd av en buss, du har rymt fler gånger än jag kan räkna, du har förföljt grannen hem från krogen, du har varit full, och du har hängt med på så många hemmafester att folk till slut började undra vart du var om du inte var där.
Men framförallt fanns du med när jag var barn, när jag blev tonåring, när jag blev vuxen och när jag slutligen fick egna barn. 
Jag kommer aldrig glömma hur du vägrade äta macka på morgonen om den inte doppats i oboy först, eller happy mealen du fick varje gång vi åkte förbi donken. Eller hur du morrade varje gång man frågade om du gjort hyss. Och jag kommer skratta åt din tjuvaktighet som fanns kvar ända tills slutet. Trots att du för övrigt var senil fanns det inte ett godispapper eller kakpaket i hela huset som lyckades undgå din nos. Och alla mina saker du snott och tuggat sönder genom åren!
 
Du var så mänsklig Bob.
Du lämnar efter dig ett stort tomrum och en familj som älskar och saknar dig! För även om jag inte fanns där lika mycket de senaste åren så hade du alltid en speciell plats i mitt hjärta.

Ikväll ska jag tända ett ljus och hoppas att du tittar förbi innan du hittar bort till hundhimlen. Och jag hoppas att vi en dag ses igen. Så länge kommer du vara en stjärna på min himmel, för det är då sannerligen vad du är,
lilla stjärna. 
 
<3<3<3<3<3