Gott nytt år!

Jag vill bara passa på att önska alla ett gott nytt år så ses vi 2016 igen! :D
 
 

Stå

Notering till bebis albumet. 
Vega ställde sig förresten för första gången igår. Ja helt oväntat faktiskr med tanke på att vi knappt sett ungen rulla XD 
Vi satt på golvet och byggde tågbana. Vega satt i Kims knä (med fötterna i golvet) och så från ingenstans ställde hon sig upp.
Bara sådär .. :p

God jul!

Godkväll och god jul!
Hoppas ni haft en trevlig sådan.

Våran har varit jättemysig! I år firade vi lite enskilt, bara lilla familjen, hemma.
Det har varit julmat, kalle anka och julklappar!
Dvs allt som förväntas av en "riktig" jul även om den var lite mindre!

Kim och barnen var uppe med tuppen redan klockan sju imorse. Dels för att Poopen tagit sig för vana att vakna tidigt och dels för att sätta igång med julmaten.
Själv passade jag på att unna mig lite sovmorgon.
 
 
 
När jag vaknade försökte jag samla valparna för julfotografering. Det var lite svårflörtat på sina håll.
 
 
 
 
Vid tre åtnjöt vi julmaten framför kalle anka, därefter öppnades det paket.

 

Castor fick en brio tågbana som vi hjälptes åt att bygga ihop. Eller jag byggde, castor körde tåg och kim och vega låg i sängen brevid och tittade på.

 
 
 
 
 
 
 
 
 Han blev så glad pojken för sitt tåg. Han var fast hela kvällen. Inte ens när klockan började närma sig 11 och han var dödstrött ville han släppa det. Istället bäddade han ner sig på golvet brevid tågbanan för att ligga och titta på det batteridrivna tåget som åkte runt.

Om tåget körde fast eller spårade ur var han snabbt där och ordnade till allt igen <3
 
 
Vad jag älskar min familj och vad tacksam jag är över att få ha dem hos mig. Jag hoppas vi kan få ha många fler sådana här fina och mysiga jular tillsammans.

På lördag kommer mormor med mostrar och morbror. Då ska vi fira en till liten minijul eftersom alla inte kunde vara här idag.

GOD JUL!!

 
 

Visning

Idag var vi på visning av lägenheten jag nämnde i ett tidigare inlägg. Den var fin men av flera anledningar valde vi att ändå Tacka nej. Först och främst fanns det inget ställe att förvara vagnen på, innergården var trist, vardagsrummet svårmöblerat pga alla dörrar överallt och köket för litet. Hyran var dessutom flera tusen dyrare än vi har idag och för att det ska vara värt det behöver lägenheten vara framförallt bättre men också finare än den vi har nu. Och det var den inte. Inte på långa vägar.  Så tack men nej tack, bara å leta vidare :)
Känns skönt på ett sätt. För egentligen känns en flytt som mer jobb än det kan vara värt just nu.
 
Man är trött och seg och tanken på att behöva bo med kartonger överallt gör mig lite illamående och svimfärdig.
Vi får försöka organisera oss här hemma tills vidare! ^^

Julpyssel

Här hemma är der julstämning idag när jag och pöjken passar på att julptsslsr lite medan vi väntar på att pappa ska komma hem ifrån jobbet.
 
 
 
Vega har 40 graders feber och vi misstänker att det har med vaccinationen från i måndags att göra eftersom hon varit febrig sedan dess.
Jag tog kontakt med 1177 tidigare idag och de bad oss trappa upp Alvedonet från 3.5 ml till 4.5 ml var 6'e timme och hålla ett öga på henne. 
Bara avvakta och se!
 

Lägenhet

Vi har under en längre tid kännt att det börjar bli riktigt trångt här hemma.
 
Just nu bor vi i en liten 3'a på 67kvm. Vi är två vuxna, två småbarn och två katter. Rätt trångt med andra ord. Sedan Vega kom och sedan jsg börjat sy har det blivit ännu värre oxh just nu lever vi på varandra. 
Vi har kikat runt lite smått på en större lägenhet och inatt anmälde vi oss på 4'a.
Hyresvärden ringde redan imorse och vi bokade tid för visning på måndag. 
Jag känner mig livrädd, splittrad oxh samtidigt förväntansfull. Det äe hård konkurrens på bostäder men känner mig ändå rätt positiv att vi skulle ha en chans.
Det skulle vara en dröm att få bo större samtidigt som jag älskar den bostad ci har nu och får ångest bara av tanken på att inte få bo här mer. Samtidigt vet jag att vi inte kan stanna här för evigt. 
Snart börjar vega gå och det kommer bli svårt att få till det så barnen kan dela rum eftersom castors rum är så litet.
 
Jag antar att vi får vänta och se vad som händer. 

Sitta

P00pen gjorde precis en kraftansträngning och satt utan stöd för första gången.
 
Stolt mamma här! :) <3
 
 

6 månader

Idag blir alltså poopen ett helt halvår. 6 månader, lika långt till ett år!! Så stor och så fin och underbar mammas troll. 
Hon är så lik oxh samtidigt så olik sin storebror. 
Medan Castor var en tyst bebis som inte pratade så mycket men med mycket fokus på det motoriska är lillasyster precis tvärtom.
Vid det här laget började Castor krypa medan Vega knappt kan sitta. 
En riktig liten donna äe hon, som ställer krav och styr upp här hemma. Vägrar ligga på mage och vill bli buren hela tiden. Gärna ska man stå med henne framför tvn, snarare än sitta i soffan.
Hon pratar massor och högt. DAADADA, GAGGA och didididi. Låter det. Så roligt att se hur de utvecklas och framförallt att jämföra.
 
66cm lång och 7240 g tung ät hon. Samma som storebror var vid 4 månader XD
 
6 månaders dagen firar vi med vila. Efter vaccinationen ihår har bebis feber och ett rödflammigt vänster lår. 
 
 

Feber

Vaknade av en liten bebis som låg och gnydde. Tog upp henne för att ge mat oxh kände att hon var varm. 
Stackare troll har feber från vaccinationen igåe. I med Alvedon. 
Nu ligger vi och gosar i sängen och väntar på att pappan och pojken ska iväg till förskolan och jobbet. Sen lägger vi oss och sover en stund för den här mamman är så trött!

Design

Har suttit i Photoshop gör första gången ikväll på väldigt länge. Amandas och mina business behöver någon fin bakgrund när vi gör announcements på instagram så det är det jag pillat med.
Gjorde en, men har idetorka och känner mig ringrostig och vet därför inte alls vad jag tycker om den. Man blir liksom lite förblindad i sitt skapande beroende på sinnesstämning. Just ju är jag självkritisk och då är ingenting som man gör bra. 
 
Det är mycket att gå igenom just nu när vi börjar komma igång. Vi behöver lägga ut en prislista, kolla upp hur man gör ett ordentligt kvitto, skriva ut tvättråd att skicka med beställningarna, köpa in silkespapper för flashig inslagning,  maila om våra namnlappar som fortfarande inte dykt upp, skicka de färdigsydda plaggen och sy upp de beställningar som återstår. 
 
Ja, och så utöver det försöka hinna med vardagen. Men jag klagar inte. Jag älskar vardagen och det här med att start företag är spännande!
 
 
Jag vet att bakgrunden påminner om den jag har på bloggen men det är så fint med randigt! Den här gången har jag även lagt in ett floral mönster i bakgrunden.  

Lucia och företag

Den senaste tiden har jag varit så upptagen. Jag och Amanda håller nämligen på att starta upp företag! Det är mycket jobb och mycket att läsa på om innan.

Vega var på bvc idag för sexmånaders kontroll och vaccination. Det hade gått bra. Hon har börjat sitta lite under korta stunder innan hon viker sig som en fällkniv. Att ligga på magen vägrar hon fortfarande :P

 
 
 
 
 
 Han var sur över något. Ingen vet vad :P

 
 

1 december!

Ååh nu är det första december! Så mysigt med juletider. Julkänslan som lyst med sin frånvaro de senaste två jularna börjar faktiskt krypa sig på. 
Vi har satt upp julpynt och klätt granen. Castor är med på ett annat sätt nu när han är äldre. Vi har tittat på lite julfilmer på netflix och kim hat fixat en två timmar lång skiva med jullåtar som spelas på lite stämningsfull låg volym i bakgrunden. Jag har härligt juldoftvax i samtliga aromalampor, Poopen har fått glittriga röda strumpbyxor som matchar den för stora tomtetröjan och Castor har målat naglarna juligt röda.
 
Jag har även planerat tre adventsöndagar nu fram till jul med massor av pyssel för familjen. 
Det blir bakning, och lera och göra julkort! 
 
Det enda jag saknar nu, och som vi förmodligen inte kommer få se skymten av i år heller är snö :(