In extenso

Trots att jag avskyr sommaren och fastän jag föredrar både det kallare och mörkare vinterhalvåret så fullkomligt älskar jag våren!
Det är något med ljuset och luften som framkallar sådana härliga känslor. Och den senaste tiden har det känts sådär vårigt och mysigt i lägenheten. 
 
Nu längtar jag tills vi kan lägga undan alla vinterkläder och dra på oss tunnare jackor och skor när vi går ut. 
Jag längtar efter mer färg i tillvaron och att få värma mig i solen en ljummen vårdag.
 
Om mindre än en månad fyller Castor 4. Vi har planerat in ett stort barnkalas med frozen tema. Castor och jag har hjälpts åt med inbjudningarna på datorn och nu ska vi bara finslipa texten innan vi skriver ut dem och skickar iväg till de barnen som inte får dem direkt i handen på förskolan. 
Alla presenter är redan inhandlade och inslagna (jag gillar att vara ute i god tid) och jag ska sy vimplar i ett frozen tyg jag hittat på rea.
 
1 april har jag för övrigt anmält mig till högskoleprovet. Jag kommer plugga till det, men räknar inte med att få ett toppresultat eftersom det blev lite kort varsel. Jag anmälde mig framförallt för att ha gjort det en gång så jag vet lite vad som väntar. 
I höst ska jag ge mitt allt och jag hoppas det räcker för att komma in på läkarprogrammet nästa vår.
 
På fredag har jag en arbetsintervju för ett sommarjobb på sjukhuset som jag verkligen vill ha! Jag håller tummar och tår för att jag får det. Det finns viss kunskap man inte kan läsa sig till som endast förvärvs genom praktiskt arbete. Därför vill jag ha mer arbetslivserfarenhet inom just sjukvården.
 
Men nu ska jag sova för imorgon behöver jag börja hårdplugga inför matteprovet på torsdag.
Någon som kan något om sin och Cos derivata ? Eller räkna vinklar med pi? 
Nä, inte jag heller X'D
 
 
 

Klängig

De senaste 3-4 dagarna har Vega varit extremt klängig. Hon totalvägrar att sitta i sin stol när vi äter utan ska prompt äta i mitt knä. 
Så fort jag reser mig för att gå någonstans blir hon helt hysterisk och bara gråter och skriker.
Jag funderar på om det är därför hon vägrar barnstolen. I den är hon fastspänd och kan inte springa efter när jag lämnar rummet.
 
Hon har inte ens velat bada, vilket är ovanligt för att vara henne. Bada är typ det bästa hon vet. 
Nej hon vill bara vara nära. 
Det är mysigt, men också lite jobbigt när man inte kan äta ordentligt eller duka fram eller gå på toaletten eller duscha. 
 
Jag blir alltid lite orolig när barnen börjar med något nytt som jag inte känner igen i deras beteenden sedan tidigare. Vad beror det på? Har det hänt något?
 
Jag tror dock der är normalt för barn i hennes ålder att ha perioder med separationsångest.
Det är bara att passa på och gosa medan man får. Snart gör hon väl en tvärvändning igen och så är det slutmyst!