Klar!!

Japp, då var jag äntligen färdig, både med möbler och med skolan, for now :)
 
Har inte tagit mitt slutbetyg (det fattas 100 poäng), utan valt att skjuta på det tills nästa höst, eftersom jag i sista sekund fick veta av min kontakt på komvux att de utökat tiden till början på 2017, istället för juli 2015. Det kommer alltså vara möjligt att ta ut slutbetyg tills dess.
 
Därför kommer jag nu vara mammaledig och läsa resterande 100p om ca 1 år. Kan väl tyckas onödigt att intr bli klar nu, men som jag sagt tidigare (så många gånger) så orkar inte min kropp lika mkt längre och det påverkar även mim kognitiva förmåga.
 
Fick i alla fall A i båda kurserna som jag lyckades avsluta. Trots en kämpig termin! En klapp på axeln till mig.
 
Igår målade jag klart möblerna med :) de allra sista delarna! Nu är ordningen återställd!
Ska lägga upp före och efter bilder i ett annat inlägg nästa vecka, så länge får ni nöja er med dessa två !
 
 
 
 Hade inte skruvat fast båda skåpdörrarna när bilden togs men den andrs dörren sitter där den ska nu.

Vecka 37 (36+0)

 
Ja, nu var det ett tag sedan jag postade magbilder, så här kommer en liten uppdatering =) Som vanligt är bilden till vänster från denna graviditet och den till höger från förra. Den undre är från denna gång men framifrån, vilket du säkert själv redan listat ut.

Snittdatum har vi fått den 15/6 och jag längtar så jag kan DÖÖÖ! Har ont överallt, speciellt i svanskotan och kan nästan inte gå längre. Det trycker på nedåt och höfterna värker. Det är jobbigt att ta sig upp från sittande till stående, eller från liggande till sittande. På nätterna sover jag oroligt och halsbrännan ska vi inte ens tala om. Känner mig allmänt bitter och tjurig nu för tiden :P Tror jag skulle ha svårt att hejda mig om någon skulle irritera mig. Men som tur är för allmänheten så är jag mest innesittande nuförtiden eftersom det är ett sådant projekt att ta sig ut!

Har på senare tid börjat oroa mig mer för att det ska vara något fel på barnet när det kommer. Något som de missat på ultraljuden och som vi sedan får veta efter förlossningen.
Antar att det är såna tankar som kommer när allt börjar närma sig.

Uppdaterad lista av bebisgrejer:
  • Syskonvagn
  • Spjälsäng (Skruvarna till spjälsängen är fortfarande spårlöst borta och jag befarar att vi nog aldrig kommer återse dem mer, så med tyngt i hjärtat måste jag nog börja överväga att se mig om efter en ny säng), madrass, täcke (har filt så det får duga) & kudde
  • Spjälsängsskydd
  • Bärsele
  • Andningslarm
  • Bröstpump (ELEKTRISK!)
  • Första filten
  • Första mjukisdjuret
  • Kläder att åka hem från BB i
  • Babyskydd
  • Kläder
  • Nappar
  • Nappflaskor
  • Blöjor
  • Skötväska
  • Babysitter
  • Babygym
  • Badbalja
  • Mjuklift/insats till vagnen
  • Babynest
En del saker, som t.ex. bröstpump och nappflaskor tänkte vi vänta med tills efter bebis kommit och vi ser att amningen fungerar som den ska. Med Castor slutade ju mina tuttar producera mjölk så vi lade ut onödiga pengar på en bröstpump som vi sedan ändå fick sälja nästan på en gång.

Jävla skitdag!

Jajemän! Jag har haft en av de där dagarna idag. Började väl egentligen för några dagar sedan när dammsugarslangen gick av. 
 
När jag skulle flytta till egen lägenhet för drygt sju år sedan var det jätte viktigt för mig med en ordentlig dammsugare. Jag vägrade en sån där billig 200 kr från ÖB som blåser ut mer än va den suger i sig och som gjorde dammsugning till både ett heldagsprojekt och irritationsmoment.
Så jag sparade pengar och köpte Olga, en dyr och tyst men rejäl jävel från electrolux.
 
Och damn it, vi har varit ett bra team genom åren. Men så i torsdags när vi skulle dammsuga sprack hela dammsugarslangen:( 
Det här var såklart sent på kvällen så ingen affär var öppen. Gick in på claes ohlsson hemsida för at se om du hade några dammsugarslangar så man kunde springa ner på fredagen men det hade dem såklart inte och just Olgas modell var man tvungen att specialbeställa från electrolux hemsida.
Vilket jag också lät göra, men den hann ju inte dyka upp innan helgen.
Så imorse när jag vaknade kände jag mig bedrövad över hur äckligt och grusigt det var överallt. Försökte få tag i alla jag kände för en dammsugare att låna så jag kunde görs rent men just idag var det ingen som svarade (förens senare på kvällen). 
 
Har haft ont i kroppen, extremt mycket just idag och så var det en anhörig till mig som ringde och mådde jättedåligt vilket såklart fick mig att bli lite ledsen eftersom jag vill att personen i fråga ska må bra.  
Castor har varit tjurig och slagits massor, vilket han aldrig brukar göra så det gjorde mig skit frustrerad och sen när jag väl fick tag i en dammsugare att låna (klockan sju på kvällen) och började städa fint i sovrummet och skulle skruva upp spjälsängen och börja bädda åt bebis så hitta jag inte skruvhelvetena till spjälsängen!!
 
Jag har vänt upp och ner på hela lägenheten och de finns ingenstans! Så jag bröt ihop och var tvungen att gråta av ilska och frustration och utmattning. 
 
Nu har jag lugnat ner mig, men känner mig fortfarande arg över att skruvarna är borta. Hade lagt dem på ett speciellt ställe tillsammans med resten av sängen och till och med tejpat fast dem på sängen så att de inte skulle försvinna,  men jo, det lyckades de ju uppenbarligen med ändå ... 
Ska fortsätta leta imorgon annars vette fan vad vi ska göra, så jävla onödigt att köpa en ny säng bara för att skruvarna är borta.  Men en säng måste vi ju ha och detta innan 15 juni.
 
 
Målaegrejerna har jag flyttat ut i vardagsrummet nu, där jag kommer göra i ordning resten av möblerna.  Bara lite luckor och lådor kvar sedan är jag färdig. 

Byrån del 2

Här är byrån. Halvfärdig! Men det börjar ta sig. 
Enligt anvisning från färgburken ska byrån inte belastas tidigare än efter 3 veckor men jag är lite thug och körde på ändå.
 
Ganska snyggt va? Med tanke på att det här projektet med möblerna varit mitt första inom denna kategori så känner jag mig ändå nöjd :)
 
 

Klar!

Nu har jag precis färdigställt de två sista rapporterna i Naturkunskap 2 och har därmed ingenting, och jag upprepar, INGENTING mer i skolväg att göra, förutom att få mitt betyg. Ja, förutsatt att jag slipper komplettera något då, vilket vi hoppas jag slipper för då skulle jag dö lite inombords.
 
Idag är en bra dag!
Uppgifterna i skolan är klara, jag har slipat färdigt samtliga möbeldelar och behöver nu bara måla dem, vi har fått snittdatum (:D:D), jag fick tillbaka resultatet på provet från i onsdags och hade alla rätt!, det är fredag och jag har införskaffat gavescon som faktsikt hjälper lite mot halsbrännan!
 
Nu ska jag laga lite god mat innan pojkarna kommer hem och sen ska jag bara njuta av min familj och av helgen!

Bebis! <3 <3

Japp, då var det spikat :D <3 <3
 

Lite av allt

Ikväll har jag slipat för kung och fosterland. Nu vill jag bara få klart de "stora" delarna av möblerna så jag kan börja städa sovrummet och möblera tillbaka innan bebis kommer. Slipade och tvättade hela "stommen" till nattduksbord nr 2! Ganska duktigt tycker jag med tanke på mitt "tillstånd". 
Snuffe satt med och höll ett vakande öga på arbetet, som hon gjort varje gång nu sen jag påbörjade hela projekt möbelrenovering. Tror hon tycker det är mysigt när jag håller på. Hon vill sitta nära och när jag flyttar till ett annat ställe flyttar hon efter och ser sådär nöjd ut som hon brukar när hon njuter.
 
 
Idag (eller igår blir det såhär efter tolvslaget) så hade jag mitt allra sista prov (i naturkunskap 2) innan skolslutet! Amanda dök upp på morgonen och förhörde mig innan jag gick till skolan. Tror det gick bra men vågar inte hoppas på för mycket.
 
Har för övrigt bestämt mig för att hoppa av kost och hälsa kursen. Påväg från provet stötte jsg nämligen på min kontakt från stödenheten som gav mig den goda nyheten att man nu, idag/igår beslutat att slutbetyg kommer utfärdas ända tills 1 januari 2017! Jag behöver alltså inte bli färdig denna termin.
Detta underlättar enormt, eftersom det innebär 2 inlämningsuppgifter och ett prov mindre nu innan sommaren. Kan väl anses lite onödigt att hoppa av nu när det bara fattas 100 poäng och jag snart är färdig,  men jag är helt slutkörd ovh min kropp går verkligen på reserver. Jag har möjlighet att ta dessa 100 p Efter min mamma ledighet. Det innebär alltså att jag har två inlämningsuppgifter kvar tills söndag sedan är jag (äntligen!!!) färdig innan sommaren! Trodde aldrig tiden skulle komma.
 
 Och så från det ena till det andra så väntar jag fortfarande på snitt datum.  Varje dag den här veckan som posten kommit har jag stått vid brevinkastet mef höga förväntningar bara för att bli lika besviken varje gång :( :( Ja vil HAAA snitt datum! 
Ska till mvc idag så ska fråga min barnmorska om hon kanske kan se nåt i datorn. 
Datumet borde komma när som helst nu då det är mindre än en månad kvar ni,  iaf till själva snitt veckan.  Till BF är det runt 34 dagar tror jag. 
 
Jaja, borde väl sova men har som vanligt svårt att komma till ro. Ska kolla om jag kan hitta några avsnitt av cheaters på Youtube.  Det är så underhållande XD

Livsstilsförändringar

Såhär under graviditeten har jag varit superslarvig med maten och motionen har väl i stort sett bara bestått av promenader fram och tillbaka från förskolan när jag hämtat pojken eller när jag sprungit runt som ett fån och plockat skräp i lägenheten.
 
På senare tiden, dvs den senaste månaden har det inte ens blivit så mkt då jag dels varit för upptagen med skolan och dels mått så dåligt fysiskt att varken tid eller ork har funnits. Känner mig något förslappad :p
Egentligen har jag inga problem med om jag skulle lägga på mig i vikt, däremot mår man intr bra när man inte får i sig bra kost eller rör på sig.
 
Därför har jag nu bestämt mig för att göra lite livsstilsförändringar.
När skolan är över så att säga.
 
Tänkte ta tiden innan bebis kommer å leta information och recept och förbereda lite med motions- och kosttips och göra en kokbok.
Ska även göra en en egen tränings- och Kost dagbok och dra ner på snaskätandet.
 
När bebis kommer och kroppen tillåter tänker jag börja träna med.
Inget jätte avancerat men typ promenader och lite gym.
Gymmet får dock vänta tills efterkontrollen på mvc.
 
Funderar även på att ta upp kampsport igen. Tränade det mycket under tonåren och det skulle vara kul å fortsätta.
Men en sak i taget! :) Först skolan! Bara 11 dagar kvar nu!!

Byrån!

Ja nu börjar det verkligen ta sig! Idag målade jag färdigt stommen till byrån! Och jag har redan påbörjat ena skåpdörren och de två hyllplanen som ska sitta i byrån. 
 
Det ser lite slarvigt målat ut på insidan och det är det för jag ville bara bli klar så har fokuserat på det som syns istället. 
 
Vill bli färdig så man kan få lite ordning i sovrummet igen och lägga tillbaka saker på sina platser.
 
 

Slutspurten

Okej, varning för ett MYCKET gnälligt inlägg!
Fy fasiken vilken rutten dag det här varit. Nätterna blir bara värre och värre och dagarna likaså. Står inte ut med denna kostanta och ihärdiga jävla halsbränna, sura uppstötningar och illamående som ingenting biter på. Får ingen luft!! Är ständigt täppt och ungen trycker ihop lungorna. 
 
Är så trött på skolan!! Vill bara att den ska ta slut men det känns övermäktigt med allt. Igår gjorde jag klart en lab oxh skickade in.  Hade tänkt få klart en till idag men det har verkligen varit omöjligt att koncentrera sig. Har fortfarande fyra inlämningsuppgifter och två prov som måste bli klara innan 29 maj. 
Jag skiter i att göra alla jävla prövningar. Tydligen ska det fortfarande gå att göra prövning i de gamla kurserna fram till juni 2016 och därefter ska det fortfarande gå att göra prövning i nyare kurser. Jag får göra prövning under min mamma ledighet. 
 
Jag vill bara ha min bebis ute och få tillbaka en kropp som fungerar någorlunda normalt!

Insomnia

Fy fasiken! Klockan är tre (på natten) och jag har fortfarande inte somnat! Sovrummet känns varmt och kvavt trots att fönstret är öppet, har halsbränna och sura uppstötningar, mår illa, det kryper i benen, bebis knådar och katterna rejsar i lägenheten.
 
Såhär har det varit nu i kanske 2-3 veckor. Med sömnen alltså. Sa jag att jag var kissnödig med förresten? Jag är iaf kissnödig också.. *suck*  
 
Kommer inte till ro om nätterna och somnar jag blir det inte direkt någon djupsömn. Jag vaknar med jämna mellanrum vrider mig lite i sängen och försöker somna om. 
 
Känns som jag aldrig kommer bli normal igen. Som om skolan aldrig kommer ta slut och bebisen aldrit kommer komma. Ändå är det bara 4 veckor kvar nu innan de plockar ut ungen. Men fan! Den sista tiden känns bara såååå lång!!
 
Kommer dessvärre nog få avsluta möbelrenoveringarna efter byrån är någorlunda klar och tills bebis kommit. Min kropp klarar helt enkelt inte av alla konstiga vinklar jag måste stå och sitta i när jag målar och slipar. Jag får ta det allra sista och finslipningarna när jag blir mammaledig istället. Ska försöka göra så mkt som möjligt innan dess dock!
 
Ny ska jag gå och pissa för typ 115'e gången inatt.  Ha det!

Byrå och rutiner

Den senaste veckan har jag varit lite slarvig med rutinerna och oj vilken skillnad det varit på mitt mående och min produktivitet. Jag måste verkligen ha rutiner för att fungera som människa! 
Har kännt mig jätte seg och låg och intr fått mycket gjort alls trots att jag försökt. Det är som om hjärnan stänger ner.
Imorgon är det jag som går tillbaka till ett schemalagt liv ..
 
Har iaf slipat och grundmålat nästan hela byrån. Katten passade på att kliva i färg så jag fick tvätta av henne vilket inte var så populärt.
 
 
Nu ligger jag i sängen och kollar på Event horizon och är assugen på något fettigt och sött. Kim är på nördkväll och affären har stängt.
Fuck my life :'( 
Ska browsa tradera på bebiskläder så kanske jag blir gladare :p

Almost ...

Nästan färdig nu!! 
 

Knoppar

Jag får be om ursäkt för bristen på uppdateringar. Det äe så mycket med skolan såhär mot slutet så det mesta av min tid har gått åt till det. 
 
Håller för övrigt fortfarande på med möbelrenoveringen. Jag varvar skolarbetet med målning. Snart är ena nattduksbordet helt färdigt och då tänkte jag ta mig an stora byrån.
 
Har hittat ett par knoppar jag gillar som jag eventuellt tänkte köpa när jag får pengar. Tror de kommer passa bra på de nya möblerna :)
De finns att köpa på glasverandan.se.
 

Babynest

Btw förra veckan kom vårt babynest som jag beställt från gullungedesign. En tjej på instagram som syr egna babynest, filtar, napphållare, mössor, haklappar etc åt bebis och småbarn efter önskemål :) super duktig är hon!
 
Här prov ligger Snuffe babynestet. Ska försöka få till en bättre bild på det där man ser hela. Tog denna i förbifarten för Snuffe var så söt! <3
 
 
 

Sovrums hyllor, del 2.

Nu är de uppe, så här kommer en liten sneakpeak på resultatet.
 
 
Castor pajade persiennerna i sitt sovrum med så jag har sågat och klippt till en rullgardin och monterat upp. Känner mig så händig! ^^
 

Det blir en ...?

Som jag berättat redan var jag på TUL (tillväxtultraljud) den 30 april (i torsdags) och de som följt bloggen vet att jag under graviditeten flera gånger sagt att vi inte ska ta reda på könet.

Och hade det inte varit för det där sista tillväxtultraljudet så hade jag inte gjort det heller.

I torsdags hade jag ultraljud inbokat klockan 10, tillsammans med ett MVC besök och en läkartid. Eftersom Kim jobbade åkte jag själv upp till sjukhuset och genomgick ultraljudet.
Skitnervös! Jag hade fortfarande inte tänkt ta reda på någonting, utan var nervös för att de skulle hitta något fel på bebis som de missat på tidigare ultraljud.

Barnmorskan hällde på kladd och började röra runt lite med maskinen. Hon mätte bröstkorg och kollade flöde i navelsträng, hjärta och njurar etc.
Så kom vi till delen då hon skulle köra en "pottyshot", dvs mäta lårbenet underifrån och då kunde jag inte hålla mig!

"Kan du se vad det blir?" frågade jag barnmorskan som svarade:
"Vi ska se om vi får till någon bra bild!"

Hon letade och fortsatte röra runt med maskinen innan hon fick en klar bild. Bilden var så tydlig att till och med jag såg vad det var innan hon ens sagt det.

"Det ser ut som ett par ..." sa hon och jag svarade "Så det är en ...?" Vilket hon bekräftade.
Hon pointerade även att hon aldrig bekräftar könet till 100% men att hon var 99,9 % säker.
 
Som ni nog redan förstår så ska de där punkterna fyllas ut med någonting, men jag har valt att inte avslöja könet på bloggen ännu. Detta eftersom vi enbart berättat för ett fåtal anhöriga och vill att resten ska få reda på det när det väl är dags. Förstår såklart att detta kan väcka irritation, och att det kan anses onödigt av mig att säga A men inte B. 
 
Men tittar ni noga kan ni nog lista ut vad det blir ändå ;)
 
 

Sovrums hyllor

"Basen" till ena nattduksbordet är färdigmålat och har stuvats undan för torkning som enligt färgburken bör pågå ca 3-4 veckor innan möbeln kan belastas. 
 
Under tiden har jag målat hyllorna som hänger över sängen och slipat lite på nattduksbordets skåpdörr och fötter. 
 
Hyllorna blir färdiga imorgon :) ett lager färg kvar, sedan lackning och därefter torkning. Har målat allt i vitt förutom hyllornas "sidor" som fått en fin ljus vintage rosa ! Det kommer finare och bättre bilder när hyllorna är klara. 
 

Valborg & bebis uppdatering

 
Hoppas ni hade en trevlig valborg :) det hade vi!
 
Allt såg bra ut på TUL. Bebis vägde 1900 g och hade massa luddigt fjun på huvudet <3
Op. Anmälan skrevs och när som helst kan vi räkna med att det dimper ner ett brev med exakt datum för snitt!
 
Åh vad jag längtar efter vår lilla <3 <3