Att vara mamma

Även om det ibland dyker upp inlägg på bloggen som gårdagens, där jag gnäller över sonens "trots" och dotterns överdrivna närhetsbehov etc så älskar jag verkligen att vara mamma. Det är jobbigt, vissa dagar till och med skit jobbigt, med det är också otroligt roligt och givande! 
 
Jag har längtat tillbaka till personen jag var innan jag fick barn (ganska careless vad gällde min egen hälsa och aldrig orolig över saker som döden och sjukdomar), men jag har aldrig saknat ett liv utan barn. När jag väl kom in i rollen som förälder så insåg jag att jag inte saknar mitt gamla jag heller. Jag gillar den jag blivit. Jag är tryggare i mig själv, har slutat bry mig vad andra tycker och tänker om mig och jag har kämpat mig ur mina destruktiva beteenden! Jag har tagit tag i min utbildning och blivit en mer aktiv person och framförallt har jag blivit både seg och tålmodig, egenskaper jag helt saknat tidigare. 
 
Plötsligt har man något att kämpa för, något som lyser starkt i det mörka och något som tystar ner även de mest vildsinta av monster. 
Ingenting gör så ont hjärtat som att se dem fara illa men ingen känsla kan heller mätas med lyckan av att se dem glädjas. Kärleken är obeskrivlig precis som rädslan att förlora dem. 
 
Castor och Vega är stjärnorna som lyser upp och vägleder mig i min ibland väldigt mörka värld. Och så länge de lyser så hittar jag alltid vägen hem <3
 
Klyschornas klyschigaste inlägg ;p

Poopie och Jolie Joses

Då har jag överlevt första "normala" dagen som tvåbarns mamma, även om jag fuskade lite och tog en hjälpande hand från Amanda.  
 
Och dagen har verkligen varit... intressant... När amanda uppvaktade mig vid 9 imorse med medköpta frappes från brödernas (min favorit!) Var jag en mycket sliten och trött mamma.
 
Inatt hade jag nämligen fått ytterst lite sömn då jag har en mycket envis tjej som absolut totalvägrar att sova om hon inte får ligga på mig, gärna med en tutte i munnen. Eftersom de avråder samsovning med spädbarn på bvc pga förhöjd risk för plötslig spädbarnsdöd är det ett stort no no för mig att ha bebisen i sängen när jag sover. Något som alltså inte uppskattas. Och för att verkligen understryka sitt missnöje låg barnet därför och gnydde och grät all den tid under natten som jag inte ammade.
Har testat ha henne i babynestet i vår säng, så jag fortfarande kan ligga nära, fast utan risk att rulla på henne, men icke. Så fort man flyttar över henne vaknar hon till. Napp funkar inte alls, nej tutte ska det minsann vara! 
 
Efter vi ätit lite och jag gjort i ordning mig och barnen så drog vi, i brist på annat att göra, ner en vända på stan.
Dagen flöt faktiskt på ganska bra! Castor var snäll och på bra humör. Tills vi några timmar senare skiljdes åt från Amanda och gick hem igen.
 
Det första utbrottet kom när vi skulle ta oss upp för trappen till lägenheten (vi bor på andra våningen). Castor ville inte kliva ur vagnen, och samtidigt som jag stod fullpackad med skötväska, bebis och påsar och skulle öppna porten till trapphuset och i samma veva försöka dra med mig pojken slet han tag i barnvagnen och höll i för kung och fosterland. Han skrek hysteriskt när jag försökte få han att släppa vagnen och det blev en långdragen och envis kamp mellan mig och honom dom jag slutligen vann med nöd och näppe. 
 
När jag väl fått in han i trappuppgången, så slängde han sig mot mig och skulle ta sig förbi, ut igen.  
När jag säger att jag fick sätta foten (inte hårt!) Mot bröstet på han och på så sätt tycka in han i trapphuset igen så är det utan att överdriva.
Så där stod jag, med famnen full, balanserandes på ett ben och med den fria foten försökte jag pressade in min son i trapphuset. Att få in han var nödvändigt så jag kunde springa upp till lägenheten och lägga Vega i sin säng, lasta av grejer och sedan springa ner igen och hämta dampi.
 
Han fortsatte att skrika hysteriskt när jag släpade upp han för trappen, såret i magen stramade som fan och svetten drypte. När vi kom innanför dörren smällde jag igen den och låste fort som fan. Där och då kände jag en påtaglig lust att skjuta mig själv. 
 
Efter många om och men och ca 40 minuter senare lyckades jag få honom att lugna ner sig. Det blev ungefär 10 minuters frid innan det var dags för nästa utbrott.
Om jag sett trött ut imorse så var det nog ingenting mot hur trött jag måste sett ut när kim kom hem vid fem.
Nu ligger jag utslagen på sängen och är sugen på något gott, men vet inte vad. 
 
Imorgon går Castor, tack gode gud, på förskolan, vilket han även kommer göra onsdag och torsdag. Men på fredag är han ledig och då blir jag helt ensam med båda barnen, för amanda är inte hemma. Efter dagens trauma undrar jag hur det ska gå.. 
 
 

Tillbaks till vardagen

Nu har det varit lite snålt med uppdateringar på bloggen de senaste dagarna men som ni förstår har jag händerna fulla. Livet flyter på här hemma och imorgon återgår vi till vardagen igen. Kim börjar jobba och jag blir ensam med barnen. Hjälp!
Känns både läskigt och spännande på samma gång. Som tur är så jobbar ju kim i stan numera och jag har amanda bara några hundra meter bort. Tror det mesta löser sig självt så länge jag kan aktivera oss om dagarna. Det här kommer bli en sommar med många utflykter!
 

Molo

Molo har verkligen en del underbart fina kläder till barn. Hittade dessa tre plagg och blev kär <3 
 

Namn, bvc och navelsträngen

Idag fick vi hem papper från skatteverket om anmälan av namn till Vega. Jag fyllde i dem på en gång och lade på lådan. Är ivrig att få namnet spikat officiellt. 
 
Idag hade även första mötet på BVC och till min besvikelse så hade hon bara gått upp 15g sedan i söndags. Jag fick alltså en tillsägelse ac sköterskan som sa åt mig att amma mer. MER?? Går det? 
Ställer ju fasiken larm och låter ungen tutta någon gång i timmen. Tanten tyckte att Vega såg lite gul ut också och rådde oss därför att lägga henne nära ett fönster så hon får lite sol på sig  Kände mig aningens frustrerad och lite deppig när vi lämnade vårdcentralen. 
 
Vi gick en vända på stan och åt middag på donken. Det smakade skit som vanligt men alla andra ville äta ute så jag tog en för laget.
När vi kom hem noterade både jag och min lillasyster att Vegas navelsträng börjat lukta pyton, så jag rengjorde lite försiktigt med tops och ljummet vatten. Navelsträngen trillade alldeles nyss bort. 
 

Mammas stjärnor <3


Kroppen 1 vecka efter förlossning

Ja, då har det gått en vecka sedan snittet och jag känner mig ganska pigg. Har fortfarande ont i operationssåret men det blir bättre och bättre.
Magen har börjat "platta" till sig, men än finns där en kula och skinnet har inte riktigt hunnit ikapp. Vågen står på ca. 66 kg idag, vilket ger en viktnedgång på 6,5 kg på en vecka. Då räknar jag inte med att det är fett som försvunnit, utan extra vikt i form av barn, fostervatten, extra blod- och annan vätskevolym som minskat etc.
 
Jag har bestämt mig för att gå ner till max 57 kg, men gärna till 60 kg prick. Då kommer jag kunna komma i mina vanliga kläder och samtidigt ha en hälsosam vikt.
När barnmorskan ger mig klartecken så tänker jag börja träna. Målet är inte att bli vältränad (men får jag det på köpet så är det bara ett +) utan framförallt att bygga upp en grundstyrka och uthållighet så jag orkar med vardagen, med småbarn och andra bestyr. Vill även träna upp mage och rygg så jag kan få en bra hållning, något som både ser och känns bättre med tanke på att jag får så jäkla ont av allt kutande. 
 
 Beskåda post-pregnancy kroppen.
 
 
 

Glasballonger

Bättre bild på ballongerna i glas som barnen fick av mormor och moster Vilma =)
 
 

Bebis gissningar - uppdatering

Innan vi fick reda på könet gjorde jag och några anhöriga en lista med gissningar av bebis. Så här såg den listan ut då:
 
Mamma Toby:
Flicka, 47-49 cm & ca 3200g. Mina ögon, precis som storebror, ljus- till mellanbrunt eller mörkblont hår med dragning åt det bruna hållet. Inte någon överdriven mängd.
 
Pappa Kim:
Pojke, 50 cm & 3500g. Blond och blåögd.
 
Mormor:
Flicka. Mörkt hår, blå ögon. 
 
Amanda:
Flicka. 50 cm & 3600g. Lik storebror men med rundare ansikte. Lika blond som storebror men utan hår.
 
Moster Sarah: 
Flicka, mörkt hår och ljusa blå ögon, 48 cm & ca 3400 g.
 
Vega blev en flicka på 50 cm och 3225g. Hon har mina ögon och mörkblont hår. Kim hade flest fel och jag hade flest rätt.
 
 
 
 

Det blev en flicka

Som några kanske kommer ihåg avslöjade jag för några veckor sedan att jag tagit reda på bebisens kön, men ville inte avslöja vad det skulle bli på bloggen.
Inlägget avslutade jag med meningen "Men tittar ni noga kan ni nog lista ut vad det blir ändå ;)"
Jag lämnade efter mig två ledtrådar i inlägget som faktiskt avslöjade könet, och båda gick att finna i den här bilden.
 
 
Även om jag personligen inte ser rosa som en "tjejfärg" så är rosa rent allmänt en färg som förknippas med flickor medan blått förknippas med pojkar.
Då vi väntade en flicka valde jag att färga bilden i två olika nyanser av rosa (ledtråd nr 1) och markera kvinnosymbolen med den starkare nyansen (ledtråd nr 2).
 
Fyndigt :D

Amning

Imorgon ska vi in på BB och väga Vega för att se så amningen flyter på som den ska. Jag hoppas verkligen att hon gått upp för jag vill så gärna lyckas med amningen den här gången. 
Kommer försöka in i det sista! 
 Beställde denna poncho från cubus idag.
Jag är inte den som har problem att flasha titsen, men det känns skönt att få mata ungen "ifred" på offentliga platser och hålla brösten varma (och undvika mjölkstockning) om det skulle vara lite kyligt ute. Skitbra att ha med sig i skötväskan :)

Midsommar

Glad midsommar! :)
 
Castor och Vega fick jättefina ballonger i glas av mormor och moster. Så jag fixa i ordning lite på rummet och bytte gardiner. 
 
 

Återbesök på BB

Det har varit lite snålt med uppdateringar på bloggen de senaste dagarna och det har ju sin naturliga förklaring =)
 
Vi kom hem från BB redan i tisdags och efter att ha sovit första natten hemma vaknade jag igår morse och kände mig lite konstig och gråtmild. Mycket tankar och känslor som väller över en. Man ser på sina barn och vill gråta för att man inser hur mycket man älskar dem, trots att man bara haft den ena i två dagar, och man tänker på hur det skulle vara om man, gud förbjude, skulle förlora någon utav dem.
Kände mig ledsen över att bebistiden går så fort och att jag inte är redo att Vega blir stor så snart, för man vet av erfarenhet att tiden bara flyger förbi!

Kände mig också orolig.
Ganska omgående efter att Vega föddes noterade jag att hon skakade lite avvikande i händerna, men lade inte så mycket vikt i det. Läkaren, som jag kände igen från min praktik på barn och har förtroende för, noterade skakningarna vid den obligatoriska läkar"bedömningen" som görs precis innan hemgång. Enligt honom var det vanligt att se dessa darrningar/skakningar hos nyfödda vars mödrar käkat SSRI under graviditeten och att det växer bort allteftersom.
 
Igår när jag vaknade och kände mig sådär känslig upptäckte jag att Vegas ögon också skakar/darrar. Hon liksom spärrar upp dem stort medan iris åker "neråt" samtidigt som de vibrerar.
Vi ringde till BB och trots att de inte verkade jätteoroliga och bad oss avvakta kände jag mig fortfarande ledsen, nedstämd och orolig resten av dagen. Amningen hade inte heller kommit igång och det hade nästan inte kommit någon mjölk under hela natten vilket även det blev ett orosmoment, då jag verkligen vill lyckas med amningen denna gången.
 
Trots alla mina hjärnspöken och små gråtattacker försökte göra det bästa av dagen.
Kim, Castor och moster Sarah hjälptes åt att laga lite god middag medan jag satt brevid och försökte få igång amningen med den lille som mest sov. 
Mjölken rann i alla fall till senare under natten.

 Idag var vi till BB på återbesök och fick träffa en urgullig barnmorska. Jag nämnde det där med ögonskakningarma, men de dök naturligtvis inte upp när barnmorskan tittade. Hon sa iaf att av vad hon kunde se så var det inget fel på Vega och hon tyckte inte vi skulle oroa oss. 

På återbesöket togs PKU prov, barnmorskan undersökte färgen på Vegas hy och gjorde lite mätningar relaterat till gulsot. Allt såg bra ut (PKU provet vet vi dock inget om än då det ska skickas iväg till lab först. En vikt togs också för att se så ungen gått upp som hon ska.
 
Innan hemfärden i tisdags hade Vega gått från 3225g till 3050g. Jag var jätterädd för att hon skulle gått ner för mkt eftersom amningen inte kommit igång ordentligt. Men idag vägde hon 3025 och barnmorskan sa att det var helt normalt med tanke på att mjölken inte runnit till förens i natt. Hon bad mig amma på och att vi skulle komma tillbaka på söndag igen för att ta en ny vikt.

Det kändes lättare med allt när vi åkte därifrån :)
 
 
Castor hade stannat hemma med moster Sarah så vi mötte upp dem på vägen hem och drog förbi stan så jag kunde köpa en ny amnings bh eftersom min var 2 storlekar för liten :P
Svängde förbi polarn och pyret som hade jätte stor utförsäljing och hittade ett par skitfina rosa shorts till Castor som jag tänkte att han skulle få ha på sig imorgon. Då kommer min mamma och lillasyster ner från Uppsala över helgen för bebismys och midsommarfirande.
 
 

Castor & Vega

 

Lilla Stjärna

Igår morse, klockan 8.39, välkomnade vi en perfekt välskapt liten Lyra Vega Viktoria på 50 cm och 3225g <3
 
 

1 - Sista dagen!

1 dag kvar! Mindre än ett dygn! Klockan 06.45 imorgon befinner vi oss på BB och när som helst efter det kan du vara här <3

 
Idag avslutar jag med de sista magbilderna och en liten jämförelse av de båda graviditeterna.
 
Vikten: Startvikten var 57 kg båda gångerna. Med Castor ökade jag 15 kg, och vägde dagen innan förlossning 72 kg. Denna gången väger jag 72,5 kg och har därför ökat med 15,5 kg under graviditeten.
Går 0,5 kg + jämfört med förra gången :)
 
Midjemått: Förra gången jag från 67 cm till 92 cm, vilket är en ökning på 25 cm. Denna gången gick jag från 70 cm till 97cm dvs + 27cm. Totalt fick jag alltså 2 cm större magomfång denna gång.
 
Allmänt:
Psykiskt. Den här graviditeten har varit betydligt enklare psykiskt än den förra. Jag har inte haft särskilt mycket ångest och inte heller varit orolig för barnet på samma sätt som jag var med Castor. Tankar om missfall har inte varit många och jag har litat mer på min kropp och dennes förmåga att klara av graviditeten. Detta har också inneburit att jag inte oroat mig för hur kroppen kommer se ut efteråt.

Har definitivt lyckats njuta mer denna gång och inte stört mig lika mycket på magen förens mot slutet. 

Fysiskt. Fysiskt har nog den här graviditeten varit lite värre bortsätt från illamåendet som var betydligt värre med Castor. Den här gången gick det över efter vecka 14 och har därefter dykt upp vid ett fåtal tillfällen. Med Castor var dock illamåendet där hela tiden och jag hade jättejobbigt att äta.

I övrigt har jag haft mer fysisk smärta den här gången. Foglossning hade jag ingen med Castor men har haft mycket nu. Mycket mer värk och tyngd rent allmänt.
Tar dock det fysiska framför den ångest jag upplevde förra gången, any day!
 
Barnen. har också skilt sig åt massor. Castor sov nästan alltid och det var rent ut sagt nästintill omöjligt att få någon som helst respons från honom genom att "reta" magen. Där här ungen har varit mycket mer aktiv och reagerat så fort man nuddat magen.
De första sparkarna kom exakt samma vecka+dag denna gång som förra.

Ska bli jättekul å se hur mycket det skiljer åt när barnet väl är ute !
 
Det var jätte trevligt att träffas igen magen, men jag kommer inte sakna dig ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 - Himmelstrand

2 dagar nu. I övermorgon, övermorgon. Så nära!
 
I helgen har jag krävt egentid av min karl. Han var i USA hela förra veckan så jag känner att jag förtjänar en helg utan förpliktelser såhär innan bebis. Därför har jag legat i sängen hela dagen idag och gottat mig i en bok av min favoritförfattare. 
 
Imorgon ska jag fixa det sista inför BB och vid 16 kommer Sarah med tåget från Gävle. På kvällen ska vi gå på bio och titta på Jurassic world. Är så jäkla taggad på den!!
 
 

3 - Bra dag

3 dagar, eller rättare sagt 2 dagar, 11 timmar och dryga 40 minuter kvar!! Kan knappt tro att vi snart är där. Liiite kvar!
 
Idag har vi gjort lite allt möjligt. Jag spenderade morgonen med att städa lägenheten samtidigt som jag försökte underhålla barnet med bad, ritande och lek. 
Han har varit på bra humör idag <3 så skönt. 
Han hade ett mindre utbrott på morgonen som jag lyckades parera snyggt och sedan flöt det bara på.
 
Efter Castor sovit middag mötte vi upp Amanda, Linus och Zack på stan. Vi gick förbi brödernas och köpte med oss varsin frappe och gick sedan vidare till Strömparken. Pojkarna lekte i vattnet och vi satt som två feta valrossar bevid och jäste i solen. 
Studenterna sprang ut med så pojkarna tyckte det var spännande med alla flak som körde förbi och spelade hög musik.
 
När vi skildes åt sa jag till Amanda att hon skulle ta en ordentlig titt på min mage för det här blir sista gången hon ser mig fet! Nästa gång vi träffas har jag barnet på utsidan! 
 
Nu ligger jag utslagen på soffan, med min satans halsbränna och samlar styrka att resa mig och gå till frysen och hämta glass. 

Måndag

Fick precis ett efterlängtat samtal från BB. 
 
På måndag klockan 6.45 ska vi infinna oss på BB för vårat planerade snitt! 
<3 <3

4 - Gravidfoton

Och så var dem bara 4! Dagarna alltså. Ju närmare vi kommer desto otåligare blir jag.
 
Idag har jag dock gjort något jag tänkt göra hela graviditeten men som det skjutits på till sista stund. Jag har nämligen tagit gravidfoton. Inte bara vanliga magbilder, utan bilder där även mitt ansikte finns med.

Jag älskar att HA bilder, men avskyr att ta dem, så länge det inte är någon annan som står framför kameran och jag bakom. Jag blir bara så obekväm och allting känns så tillgjort och krystat! Samtidigt vill jag absolut ha med mig någonting från graviditeten. Speciellt med tanke på att det här förmodligen blir min sista.
Jag vill ha något att visa barnet senare och något att själv se tillbaka på och minnas. Det är ju även lite roligt att se hur stor man var de sista veckorna/dagarna och man får mycket bättre perspektiv på storleken med helkroppsbilder än när bara magen syns.
 
Så ja, jag krystade ihop några för den sakens skull.
 
 
 
 
 
Den här sista bjuder jag på och den är nog den mest "naturliga" av dem alla:P jag råkade gäspa samtidigt som självutlösaren tröck av XD
 
 
 Idag var även Castors sista dag på förskolan ett tag framöver eftersom han kommer vara hemma med oss de två första veckorna efter bebis ankomst.

Vi mötte upp Amanda på stan vid 14 och gick några ärenden. Inhandlade descutan svampar som jag ska tvätta mig med på operationsdagens morgon samt solskyddsfaktor till Castor. Hämtade även ut paket på posten. Det var Castors "go go-docka" (Elsa) som jag hittade för en billig peng på tradera i veckan :) Han sken upp som en sol när han fick den <3
Älskade älskade lilla pöjk som snart är storebror!

5 - Vi har en spjälsäng!

5 dagar, tiden går så fort och ändå så sakta ! Nästa onsdag har vi säkert kommit hem från BB vid den här tiden :D och du fåt träffa storebror för första gången <3
 
Idag har jag underhållit mig själv med att sova under tiden som Castor varit på förskolan. Lika bra att passa på de sista dagarna nu medan man kan :) 
 
Idag fick vi äntligen hem den nya spjälsängen (med tillhörande skruvar) och jag har spenderat kvällen med att skruva ihop den och bädda. Så skönt att ha det gjort! 
 
 
 
 
Tog såklart mindre än två sekunder för katterna att hitta dit :p så fula. Allt som är nytt måste provliggas.
 
Bilderna är inte de bästa då jag uppdaterar från mobilen, ska ta finare bilder till helgen ! Då ska ni få tydligare bilder på babymobilen som jag gjort med. 

6 - Strömparken & utvecklingssamtal

6 dagar återstår. Om en vecka vid den här tiden ligger vi på BB och jag har dig hos mig <3 längtar så det gör ont!
 
Efter Castors långlediga helg var man tillbaks till vardagen igen. Så skönt att kunna lämna han på förskolan några timmar på dagarna och få lite egentid. Det behövs verkligen just nu och speciellt efter morgonens omständigheter. 
 
Imorse skulle vi vara på förskolan en halvtimme tidigare eftersom Castor hade utvecklingssamtal. Vi var uppe redan vid sju och var faktiskt färdiga med marginal innan vi skulle gå. Men av någon anledning kände jag mig ändå stressad och sprang runt som ett fån och plockade och städade i lägenheten.
 
På vägen ner drabbades jag av akut illamående och blev tvungen att stanna på en inte alltför folktom plats och spy. Måste ha varit en fantastisk syn.
Droppade in några minuter för sent till utvecklingssamtalet, men förklarade läget och de förstod.
 
Samtalet gick för övrigt bra. Castors förskolelärare A, berättade att av vad de sett så är han en normal 2-åring.

A berättade även lite hur hon upplever honom och hur han brukar vara på förskolan.
Hon sa att han var nyfiken, tycker om att läsa, lära sig nya saker och bygga. Han snöar tydligen in sig på saker och klarar han inte av att utföra dem fortsätter han tills han listat ut hur man gör (det är garanterat ett drag han fått ifrån mig :P). Han hade tagit en månad på sig att komma på hur man satte ihop ett duplo tåg och blev helt till sig när han väl lyckades.
Både språket och motoriken var mycket bra! Han tycker om att diskutera, fråga saker, få svar och bekräftelse på allt han ser. Lite vild och slår sig ofta, men blir sällan ledsen.
Hon berättade dock att han har en formåga att "zooma" ut när han leker (vilket vi redan är medvetna om), och skapa sin egen zon där han blir väldigt upprörd om andra barn kommer in och stör. Han blir väldigt koncentrerad på det han håller på med och vill helst inte att andra barn ska vara med och leka då.
Han sa att han är väldigt envis. Tydligen har han en favoritleksak som finns ute på gården, som han promt ska ha varje gång de är ute. Om han inte hittar den i leklådan så fortsätter han leta tills han hittat den.
Väldigt mycket min och mitt, sa hon också. En liten diva :P
Enligt A har han lite svårt att säga ifrån om de andra barnen tar något ifrån honom när han leker, men att det är något de försöker lära honom.

Många av hans beteenden stämmer ju överens med det vi ser hemma, men ändå roligt att höra hur han fungerar  på förskolan och ur någon annans perspektiv. 
 
När jag kom hem efter utvecklingssamtalet var jag så stört trött och tog därför en välbehövd tupplur på fyra timmar innan jag skulle tillbaka igen och hämta barnet.
Vi mötte upp Amanda och Linus och följde med dem och hämtade Zackarias. Därefter svängde vi förbi strömparken så pojkarna kunde leka av sig. Amanda och jag slog oss ner brevid och badade fötterna. Det var mysigt och VARMT!
 
 
 
 

Måsjävlar

Klockan är 3 på jatten, det börjar bli ljust ute och jag kan inte sova. Sovrummet är skitvarmt så jag vill inte stänga fönstret men måsasen löper amok utanför -,- make till djur å låta illa!! 
Och så halsbrännan deluxe på det. Ja fy fan vad gnälligt det blev, jag har ett hårt liv.

7 - Vilodag

Idag är det en vecka kvar. EN VECKA!! Vid den här tiden nästa måndag har du säkert redan kommit och jag håller dig i famnen på BB. Gud så otålig jag är!
 
För att underhålla oss idag har vi intr gjort särskilt mkt. Dagen har mest gått åt till att vänta på Kim som dök upp senare än förväntat eftersom flyget var försenat 4 timmar. Men åh vad glada vi blev när han väl kom hem! Castor har sprungit efter pappa ända sedan han satte foten innanför dörren och vill vara med till och med på toaletten. 
Kim hade köpt med sig några leksaksflygplan till Castor som blev helt till sig. 
 
Moster Sarah åkte hem till Gävle tidigare idag, men kommer tillbaka hit redan på söndag igen eftersom hon ska vara barnvakt till Castor medan vi är på BB. 
 
 

8 - Cykelbarnstol

Och då var det bara 8 dagar kvar!

Idag tog jag mig (äntligen) för att montera på cykelbarnstolen på min cykel. Den har nämligen stått och dammat i vårt kök ända sedan Castors födelsedag i mitten på mars.

Resultatet blev dock allt annat än tillfredsställande. Jag har nämligen ett lås i vägen för att sadeln ska hamna rätt och innan jag ordnat till det vill jag inte sätta något barn i stolen.
Tyvärr hade vi varken mer tid eller ork att gära om processen idag, så det får bli ett projekt för morgondagen, eller någon annan dag när det blir aktuellt att cykla istället :)

Vi tog även med Fettot ut på innergården och Castor fick köra runt med sin bil och leka sandlådan. Jag passade på att ta bort alla tvättbara tygdelar från briovagnen som jag ska rengöra innan vi säljer den.

Nu väntar vi på att maten ska bli klar och imorgon kommer Kim hem från USA! :D

 

Babyalbum

Köpte ett babyalbum till bebis för ett tag sedan. Insidan var jättefin men tyckte själva boken var skitful, så jag passade på att göra om den =)
 

Sovrummet. före och efter. del 2

Andra delen med före och efter bilder av sovrummet =)
 
Sovrummet innan vi bytte säng, december 2013.
 
Sovrummet före och efter jag målade möblerna, våren 2015.

 
 

9 - Barnkalas

Idag är det bara 9 dagar kvar innan vi får träffa dig <3 så för att orka genomlida denna långa och otåliga väntan underhöll vi oss idag genom att närvara vid Zackarias 2 årskalas!

Kalaset hade ett flashigt batman-tema så jag försökte mig på en batman inspirerad sminkning (ingen går in för barnkalas som jag).
Tyvärr blev den inte riktigt som jag tänkt mig :P Tanken var att det skulle målas dit små fladderfmöss runt ögonen men eyelinern var slut och jag hade en hetsig pöjk som inte ville sova middag. Jag kastade på mig färgerna samtidigt som jag sprang mellan hans sovrum och spegeln XD
 
Beskåda mitt tappra försök!
 
 
Kalaset var som barnkalas brukar vara, spring, skrik, lite gråt, sång och tårta!
Amanda hade bakat en skitfin =)

 Bilden har jag snott från Amandas facebook =)

Sovrummet. före och efter. del 1

Nu är alla möbler färdiga och sovrummet är åter i ordning. Därför tänkte jag göra ett inlägg med före och efter bilder.

Inlägget är dock uppdelat i två skilda inlägg eftersom det blev så mycket bilder.
Den första delen är bilder på möblerna före och efter och det andra inlägget, som eventuellt dyker upp imorgon, är före och efter bilder på rummet som helhet. Enjoy! =)
 
Hutchar/nattduksbord före och efter.
 
Byrå, före och efter.
 
Hylla, före och efter.
 

10 - Städning & plantera blommor

10 dagar to go, sedan är du här <3 Nu börjar vi räkna ner på riktigt =)

Vi försöker sysselsätta oss och samtidigt få så mycket som möjligt gjort nu innan den lille dyker upp. Igår planterade jag om alla blommor här hemma och Sarah och jag hjälptes åt och städa ugnen, spisen och spisfläkten. Något som aldrig hänt under de 2 år vi bott här.
Jag passade även på att tvätta fönstrena, så nu ser vi ut igen =)
 
 
 Igår var Castor sjuk med hög feber och fick stanna hemma från förskolan och idag var han ledig.
Tidigare idag ringde Kim från USA via skype och Castor ville prata med pappa.
När Castor fick höra Kims röst så fick han ett så sorgset ansiktsuttryck. Jag har aldrig sett honom sådan förut.
Underläppen började darra och ögonen fylldes med tårar. När Kim ställde frågor i andra änden så nickade han med korta "mm'anden" till svar. Jätte ynklig! Det var liksom inte den där vanliga gråten som kan komma ibland utan han såg genuint sorgsen och berörd ut! Det var som om han kände igen Kims röst och kom på att han saknade pappa.
Det gjorde ont i mamma hjärtat! Jag förklarade att pappa snart är hemma igen <3
 

Käkar banan

Namn - check

Kim och jag har äntligen kommit överens och bestämt den lilles fullständiga namn, dvs med mellannamn och allt :) jag har dock valt att inte avslöja något förens BF eftersom vi inte vill gå ut med barnets kön, så ni får ha tålamod i åtminstone 11 dagar till. 
 
För övrigt såg jag dessa på kappahl här om dagen och blev kär. Så otroligt fina!
Mycket finare irl, färgerna är mycket mer intensiva och känns så underbart somriga. Färgerna lutar mer åt det turkosa än blåa och jag älskar verkligen turkost.
Turkos och rosa = <3
Har ni inte testat den färgkombon så gör det. Så fint! 

BB-väska

Jaha, då var det mindre än två veckor kvar innan bebis nedkomst och det börjar kännas aktuellt att packa BB-väskan. Man vet ju faktiskt aldrig, ungen kanske bestämmer sig för att titta ut tidigare =) *hoppas*
 
Jag håller på och sammanställer en liten lista på saker att ha med mig, men har lite svårt att komma på vad man faktiskt behöver.. Vad fan hade vi med oss förra gången?
 
Lista, ta med:

Till bebis:
  • Första kläderna att åka hem i
  • 3 bodys
  • 3 pyjamas
  • Filt
  • mjukisdjur
  • 2 byxor
  • 2 strumpor
Till mamman:
  • Menstrosor!
  • 2 mjukisbyxor
  • Kamera + laddare
  • Mobil + laddare
  • Legitimation
  • MVC-kort
  • Hudvårdsprodukter
  • Smink! (yep!)
  • Tandborste, tandkräm, hårborste
  • Duschkräm, schampoo och balsam
  • Några lätta tröjor/linnen som det går att amma i
  • Amnings-bh
  • Tofflor
  • Strumpor
  • Gravidbok (så har jag något att göra) + penna
  • Anteckningsbok (ifall jag vill skriva eller rita)
Till pappan:
  • Hmmm ... ? Datorn? + laddare
Kommer inte på fler saker för tillfället men får uppdatera listan allteftersom.

 
Första kläderna <3

Kladdkaka

Idag lämnade jag och moster Sarah Castor på förskolan vid 9, därefter strök vi runt på stan en stund och handlade lite ingredienser till en kladdkaka som vi senare kom att baka med pojken efter att vi hämtat han igen vid 14 tiden. :)
 
Idag har han verkligen varit behaglig och på bra humör vilket underlättat jättemycket för mig som har åkt på och blivit sjuk mitt i allt :p 
 
Vakande dessutom inatt av att jag satte en sur uppstötning I fel strupe XD låg och hosta i säkert en timme innan jag kunde somna om igen. Det är sexigt att vara gravid!
 
 

Ensam hemma

Imorse åkte Kim till USA med jobbet och kommer vara borta ända tills nästa måndag, dvs tills den 8 juni. Under den tiden har moster Sarah kommit ner från Gävle för att hjälpa mig med Castor under veckan. 
 
Jag har ju slutat skolan så Castor har gått ner till 15 h/veckan på förskolan. Idag är han alltså ledig och sedan går han 9-14, tisdag, onsdag och torsdag, för att vara hemma på fredag igen. Jag är redan helt slut och har lyckats bli sjuk oclså såklart ;p
Castor har ju sina utbrott några gånger om dagen så nu får man verkligen testa tålamodet.