SÖNDAGSÅNGEST!

Ja fy fan vilket oflyt vi haft när det kommer till sjukdomar här hemma. 
Sedan förskolan började har barnen löst av varandra när det kommer till förkylningar, ögoninflammationer och hosta. Kim har inte fått en hel lön sedan augusti och så fort jag kommit ikapp i skolan halkar jag efter direkt igen. 
 
Nu är Castor sjuk igen, Kim ska jobba i Stockholm imorgon och jag har prov på tisdag. Hur får man allting att gå ihop?
 
Vega slog munnen på hörnet av ardagsrumsbordet idag med så vi har haft ett helt blodbad såhär på söndagskvällen.  Hon spräckte strängen som går mellan  överläppen och tandköttet och så blev det en ordentlig fläskläpp. Stackars lilla truten </3 
 
 
En sån här dress vill jag med ha.

Joggingdress

 
 

Opus

Veckan rullar på.
Jag har sytt klart Castors Joggingdress och nu skulle jag behöva en roller innan jag vågar ta några kort på den för katterna hittar snabbt till nya prylar. 
 
Ultraljudet gick för övrigt bra i måndags. Knölen tycks vara en förstorad lymfkörtel som enligt läkaren är både lång och bred men fortfarande tillräckligt platt för att måtten ska ligga inom det normala.
Det viktiga är att hålla koll så den inte växer.
Det vanliga.
 
Nästa vecka är det kemi prov så nu gäller det att vara ihärdig. Imorgon ska jag plugga tills jag spyr.
Jag sökte till vårens kurser idag med. Biologi 2, kemi 2, matematik 4 och fysik 1 (som jag hoppade av denna termin). Det blir roligt! 

Petrichor

Då var det måndag återigen.. Om några minuter. 
Imorgon kväll ska jag till röntgen och göra UL.
Jag har inte nämnt det tidigare, men nu är det så att jag var till läkaren för några veckor sedan pga en knöl i halsen. 
Jag är medveten om att jag är hypokondriker,  och pga det undviker jag helst att gå till doktorn om jag inte känner att det är absolut nödvändigt. Och den här gången kände jag väl det, så jag gick dit.
För att göra en lång historia kort. 
Ihärdiga och relativt Nyuppkomna knölar klingar sällan väl i en allmänläkares öron. Så det blev en remiss till öron, näsa, hals och en till röntgen. 
 
På öron, näsa, hals har jag redan varit. Där fick jag träffa en bra läkare. Hon hade ett väldigt bra bemötande och tyckte inte hon kunde se några tecken på att knölen skulle vara malign, men vill inte säga något säkert förens röntgen har varit där och kikat.
Så ja, imorgon ska jag alltså dit.
Jag har absolut ingen lust, men det är lika bra att få det överstökat. 
 
Här har det för övrigt regnat i två dagar. Det är så mysigt <3 imorse vaknade jag en snabbis när alla andra fortfarande låg och sov. Det var helt tyst i lägenheten bortsett från regnets smatter utanför fönstret. I gatlyktans ljus kunde man verkligen se hur det öste ner. Det var underbart!
 
I helgen har jag dock inte bara sniffat på regn. Jag har faktiskt sytt också, något jag varken haft tid eller lust med på väldigt länge.  
Der känns roligt att ha fått tillbaka inspirationen och suget igen. Jag hoppas verkligen att det är här för att stanna. 
 
Här är lite sneakpeaks på vad jag håller och har hållt på med.
Jätte hemska bilder, jag vet, men jag ska fota allting med systemkameran tids nog så det kommer läggas upp bättre!
 
Joggingdress till Castor (byxorna är bara utklippt tyg än så länge, jackan är färdig).

De första stegen

Jag är så glad att hösten, för första gången på flera år, äntligen är här på riktigt!
 
Jag vet inte hur mycket ni lagt märke till det, men jag som älskar både hösten och vintern har stört mig på att det varje år sedan Castor föddes varit så jäkla varmt och snölöst under vinterhalvåren.
 
I år är första gången sen 2012 som det faktiskt känns som höst på riktigt! Så nu finns även hoppet om en riktig vinter <3
Vi passar på att njuta!
 
Igår köpte vi ved, och på kvällen tände vi kakelugnen i vardagsrummet. Barnen käkade lördagsgodis och tittade på film och jag passade på att slå in lite julklappar. Det var så mysigt. Till och med katterna njöt. 
 
 
Det verkar även som om Vega tagit sig igenom sin fas nu äntligen. Hon har sovit hela nätter nu i några dagar och inte heller skrikit sig genom nattningarna.
Idag, (eller igår blir det såhär efter tolv) började hon gå också så det kan möjligtvis ha varit en del i alla tjurerier. 

Gnällfis

Ah fy fan! Vega är inne i någon skitjobbig period i livet just nu. 
 
På dagarna pendlar hon mellan att dampa och skratta, och övergångarna kan ske på någon hundradels sekund. 
 
Kvällarna, grinas det igenom. Först någon timme när det ska nattas, därefter sovs det lite ytligt en timme för att sedan gråtas resten av kvällen. Ofta ända fram till 1, 2 på natten. 
När hon väl somnar vill jag inte direkt påstå att hon sover stillsamt heller.
Även under natten vaknar och grinar hon med jämna mellanrum.
 
Blir tokig. Fattar inte vad som är fel. Har försökt allting men inget tycks hjälpa. Jag hoppas och försöker intala mig själv att det är övergående och att allt kommer lugna ner sig snart. 

October!

ÄNTLIGEN är det oktober ! Som jag väntat, och längtat hela långa och äckligt varma sommaren! Nu väntar kallare väder och mörker! Med andra ord mysiga kläder och tända ljus! 
 
Idag har jag, månaden till ära pysslat med halloween och höst inspirerat pynt. 
 
Det blir en kort inlägg för jag är så trött. 
Sov gott!