Soma

Idag har varit en bra dag. För första gången på länge har jag tagit ledigt från studier under helgen och bara ägnat mig åt familjen. Det är lika bra att passa på för om två veckor är det nationella prov i matematik och så de sista andra proven innan terminen är slut. 
 
Castor och jag var på domteater på visualiseringscentret idag medan kim och Vega lagade mat och städade hemma.
 
Jag förstår inte varför vi inte varit där tidigare. Det finns jätte mycket intressant! Vill man inte gå på domföreställningarna så är inträdet också helt gratis. Jag känner att vi kommer gå tillbaka hela familjen dit någon gång snart igen och titta på utställningarna. De är vetenskapligt inriktade,  med allt från kroppen, till fysik och teknik. Nyttigt för barnen och är även sådant som jag och kim gillar och uppskattar!
 
Efter föreställngen gick vi förbi shopen där de hade lite småplock. Castor fick ett dinosarieägg som man ska lägga i vatten i någon/några dagar för att det ska kläckas. 
När vi kom hem var han snabb med att visa upp det för Kim och Vega och förklarade så fint att:"Det är ett dinosarieägg som kommit från dinosariemammans stjärt". 
 
Nu står det iaf på kläckning i en låda med vatten i köksfönstret ^^ så vi får väl se vad som tittar ut!
 
Castor och jag hjälptes åt att klä granen efter middagen medan Vega jobbade hårt med att plocka ner allt igen. Så nu är granen helt kal längst ner eftersom det inte går att ha något där utan att hon är där och pillar.
Imorgon ska jag ordna med det allra sista pyntet och så ska vi baka pepparkakor!
Mysiga juletider! ^^
 
Kollade vädret nyss och såg att temperaturen ska göra ett störtdyk i veckan och hamna på flera minus. (YEYY!). Helt stört egentligen hur det kan gå från ca 10 + till minusgrader på drygt en vecka. 

Derivata

Idag har har vi haft det andra provet i matten. Det gick hyfsat, inte mitt bästa prov men intw heller mitt sämsta. Med tanke på hur rörig jag känt mig i huvudet den här terminen så får jag ge mig själv en rejäl klapp på axeln.
Även om det tar emot att inte ha presterat på högsta nivå så kanske det varit bra för mig att vara "lite sämre". Jag började nog bli alldeles för självgod där ett tag och nu har jag kommit ner på jorden igen. Det är viktigt att vara nöjd men utan att bli ett jäkla smartass som jag säkert varit. 
 
Hur som haver. Vi har åkt på ögoninflammation här.. igen. Samt hosta och förkylning. Var säker eb vecka sedan senast och det får ju inte gå för långt I mellan. 
För tillfället är det bara jag och Vega som drabbats men med tanka på hur mkt det smittar så har jag redan räknat med att Kim och castor snart kommer insjukna de med.