Zombie Nation

Hittade en redigeringssida som hade lite liknande effekter som picnik innan de lade ner =) jag exprimenterade med en gammal bild jag hade på datorn ^^ Lite fusk, men har bara 7 gig kvar på min SSD så jag kan inte ladda ner några brushes till PS. Dessutom är jag lat ;P
 
 
 

Storstäd

Imorse var soc här. Jag hade inte hunnit klä på mig så jag öppnade med ett trasigt rosa pantern nattlinne som hade sitt bäst föredatum för ca 10 år sedan. Castor hade bara blöja. Och så morgon ruffsen. På allt det stod den en tom ölflaska på vardagsrummet och lägenhetens alla golv hade inte blivit dammsugna på flera veckor. Dammråttrna anföll!
Jag kände att jag gjorde ett fenomenalt första intryck. Dem var imponerade.
Dem ställde några snabba frågor, och Lotta, den ena av dem sa att hon skulle skicka in en ansökan å mina vägnar för extrastöd. Det skulle ta ett tag sa hon, eftersom det var en myndighet som skulle behandla den. Och sådant tar alltid tid.
 Haha..
yolo.
 
Efter det tog jag och Castor bussen till vrinnevisjuset. Det var dags för mitt återbesök på MVC. Inget jag såg fram emot. Jag gillade inte min barnmorska. Hon var ikompetent. Visste fan aldrig någonting när jag ställde frågor och så hade hon ett konstigt flin.
Gjorde cellprovstagningen nu med. Blev ju gravid så fort jag fyllde 23 så hann aldrig gå på den. Frågade henne innan om det gjorde ont. Hon svarade:
"Jag vet inte".
"Vet inte? Har du aldrig tagit cellprover själv??"
"Jo, men det är olika för alla".
Gosh -.-' Det gjorde ont. Hade mensvärk resten av dagen. Hon skrev ut p-piller med. Ska hämta ut när jag får cash.
Preventivmedel borde fan vara gratis..
Oh well, svaret på cellprovtagningen skulle komma tillbaka om två veckor. Kommer vara lagom nervös. Då får jag veta hur det ligger till med den misstänkta livmoderhalscancern...
 
Hur som haver, Amanda dök upp vid tre och höll mig sällskap. Hon vaktade Castor medan jag storstädade hela lägenheten. Vi gjorde toast och hon fick sitt snittdatum den 13 juni ^^ Då kommer lilla Zackarias äntligen!
 
 

Babygym

Igår var jag och Castor hem till Hanna. Tanken var att Hanna skulle äta och sedan skulle vi gå ut och sätta oss i solen på hennes innergård men det blev aldrig av. Istället började virr-Hanna =) skura köket, diska, torka av bänkar och i skåp och när hon var klar så var klockan så pass mycket att det var dags för mig att möta upp Kim vid resecentrum och för Hanna att lämna av lilla Smulan hemma hos hennes husse och matte i Söder tull.

Vi bestämde oss för att slå två flugor i en smäll. Först gick vi till resecentrum och hämtade Kim. Kim var sugen på öl så på vägen hem gick vi förbi systemet. Jag höll Kims cykel medan han gick in. Jag satt på pakethållaren och folk fruktade mig för jag var så tuff. Hanna och Muslan vaktade vagnen.
 
Påvägen upp till oss lämnade vi av Smulan.
Innan vi skulle hem ville jag gå förbi time och hämta upp babygymmet som kommit. Kim var skitnödig så han cyklade hem i förväg.
Hanna följde med hem till oss efter vi hämtat babygymet och jag tillagade en smaklös lasagne. Kim bjöd på öl. Vi pratade om rövsvett och det vakum som uppstår då skinkorna förblitt otvättade ett tag. Tydligen var jag den enda som upplevt detta. Konstigt...
Så helt plötsligt hörde vi ett gulligt skratt, alla vände blickarna mot bebisen som satt i Kims knä. Lilla Castor hade skrattat högt för första gången :D Så jävla söt!
 
Babygymmet var vad jag hade förväntat mig, plastigt och fult. Men Castor gillade det, han blev helt till sig och visste inte vart han skulle kolla. Det fyllde sitt syfte med andra ord.
Barnsaker är så förbannat dyra och det är bara för att dem kan. Jag hade kunnat bygga ett minst lika bra av pinnar och kottar och det hade inte kostat mig någonting. Hanna är hippie, hon uppskattade kottar som liten.
 
Igår var en bra dag =)
 
 
 
Idag var Amanda och jag på stan. Vi gick förbi second hand butiken Hans och Greta för jag behövde köpa lite sommarkläder till min son. Han har precis växt ur stl 56 och nu är det 62 som gäller. Dessvärre insåg jag att vi bara hade tjocka träningsoveraller i den storleken. Så nu köpte jag lite tunnare tröjor och ett par kort byxor. Det fanns inte mycket mer för pojkar, en hel massa för tjejer dock.. och hipsters.. Dåligt...
 
 
 
 
 

Läkarbesök

Idag var jag med Castor på hans två månaders läkarbesök. Allting såg bra ut, bortsett från att han var lite svag i nacken. Läkaren sa att det ordnar till sig allt eftersom och att det bara är att fortsätta låta han träna den.
 
De ringde från socialkontorets stödenhet idag också. Tanken är att jag ska få lite extrastöd i min roll som mamma pga av min sjukdom. De ska komma hit på torsdag och då ska vi diskutera vilket stöd som skulle passa bäst.
 
Men nu ska jag, Kim och Castor gå och lägga oss. Är supertrött!
 
 

Mors dag!

Nu var det några dagar sedan jag skrev något i bloggen. Men det är fullt upp med småbarn och jag har dessutom varit upptagen med att rensa massa bilder och filer på mina datorer. För ett tag sedan krachade både min Fifi och den externa backup- hårddisken (inom loppet av två dagar) och allt som fanns på dessa gick nästan förlorat. Kim lyckades plocka ur hårddisken ur fifi och återställa alla filer, men dessvärre gick inte mycket att rädda från den externa. Det som kunde räddas dock är det jag håller på och går igenom nu. Allting är oorganiserat och alla bilder har bytt namn. GAH!! Jobbigt eftersom jag brukar döpa om allting efter datum, år och klockslag. Nu är det en enda röra. Ja, jag vet, jag är lite av kontrollfreak när det kommer till vissa saker.
 
Igår var jag och Kim i alla fall ute i ingelsta. Vi var på rusta. Där köpte jag en jätte fin hylla till castors rum. Jag hängde den över skötbordet, där den svarta hyllan brukade sitta, som jag satte upp för några veckor sedan. Den svarta får sitta någon annanstans istället. Vet inte riktigt vart ännu. Men någonstans i Castors rum iaf
 
Beställde även ett babygym från allt för föräldrar. Castor behöver lite stimulans har jag märkt.
 
Btw grattis till mig (som firar min allra första mors dag:D), till min mamma och alla andra mammor där ute på mors dag!
 
Såhär blev det med den nya hyllan.
 
 
Babygym
 

Borderline

De senaste dagarna har varit tuffa. Mycket ångest som inte vill ge med sig. Jag är så trött på att vara såhär. Ringde Weronica idag. Nu måste någonting göras och det snart, annars vet jag inte vart jag tar vägen. Weronica skulle ta upp mitt fall på nästa rond på psyk. Hon tänkte föreslå DBT (dialektisk beteende terapi) som behandling. Jag har gått dbt förut. Jag vet att det är bra, det är bara det att man måste jobba aktivt med det för att det ska hjälpa. Man glömmer så fort och efter några år kommer jag i stort sett inte ihåg ett skit.
 
Hanna kom som räddaren i nöden idag och tog Castor på en promenad så jag fick vila i två timmar. tacka gudarna för underbara vänner! <3

Två månader

Idag blev Castor två månader =) Mamma hade skickat en present till honom med posten. Den var en bok. Väldigt underhållande. Hanna, jag och Kim hittade sexistiska budskap i den. Sådana där störda grejer som bara omogna vuxna ser. Hur som haver, väldigt gulligt av mor min.

 
Castor vägrar sova i min närhet. Han sover bara med Kim eller om Kim är i närheten. Så fort jag och Castor är ensamma går det inte. Så när Kim lämnar oss på morgonen för att åka till jobbet vägrar Castor somna om. Väldigt frustrerande eftersom klockan då är runt fem.
Framåt förmiddagen idag gav jag upp alla försök i att få han att somna och bestämde mig för att hitta på något istället. För att inte fastna fullkomligt i ångestträsket kontaktade jag Hanna och bestämde träff. Hon kom hit med Ragge och lilla Smulan och vi käkade ihop.
Sedan tog vi en promenad i regnet bort till hundgården i Ljura. Mysigt!

Castors 'nya' rum

 Igår tog jag mig äntligen tiden och fixade Castors rum. Känner mig mycket nöjd ^^
 

Tvättstugan

Hade tvättstugan igår (17-22). Den ena maskinen var trasig så det fanns bara en. Tvättandet drog ut på tiden, men jag tänkte att det inte spelade någon roll eftersom ingen hade tvätttid efter mig. Jag kunde tvätta hela natten om det var så. 
Vad jag inte räknat med var att strömmen till tvättmaskinerna stängdes av vid 22, vilket resulterade i att det pågående tvättprogrammet stoppades mitt i och maskinen var låst -.- jag kom inte åt min tvätt!! 
Halv sju i morse fick jag springa ner och hämta dryga 4 kg, ofärdig, blöt tvätt.
Nu hänger allting på tork över hela lägenheten, och när det torkat är det bara att slänga ner det i tvättkorgen igen.. FAIL!
Har en ny tvättid på tisdag.
 
Har fortfarande inte lyckats bygga ihop Castors bokhylla. Övningskörde med Kims pappa idag  istället och åkte och storhandlade i samma veva. Sedan var det bebis och plugg och matlagning och nu är klockan för sent.

Har för övrigt tänkt skaffa en nappskål att ställa på mikron åt alla Castors nappar som ligger utspridda överallt. Man hittar dem ju aldrig när man behöver en!
Ska försöka leta reda på någon rolig en eller kanske någon man kan göra om. 
 
 
Här är en bild från azberbafghjanvkgfswj's(?!) bidrag. Haha tyckte den var så rolig. Ser ut som att gubben i lådan särar på skinkorna och så stiger det upp någon form av rök/gas därifrån XD

Eurovision

Igår kom Castors bokhylla. Jag har inte hunnit bygga ihop den ännu. Tänkte göra det imorgon =)
Leveransbudet ringde och frågade efter portkod när de anlände. Jag var virrig och gav dem min bankkod istället som såklart inte fungerade. Haha så går det när man är nybliven förälder. Hjärnan tenderar att falla på efterkälken. Jag ba, whaevah bitch.. ha, nej.
 
Idag tog hela lilla familjen (borsett från katterna) en långpromenad bort till Hageby centrum, eller mirum galleria som det heter numera. Som Hanna så fint uttryckte det, "Mirum låter som ett annat ord för vagina. Mirrrum.."

Vi köpte en solhatt till lilla Castor. Hittade ingen jag gillade så till slut blev det en vit som jag tänkte pimpa lite ^^ Castor är så tjockskallig att vi blev tvungna och köpa en hatt som passar en 4-6 månaders bebis. Haha det är ju två månader kvar innan han är så stor egentligen :P Mycket hjärna i det där huvudet, det är därför såklart ;)
 
Nu tittar vi på Eurovision song contest. Det är väl då man börjar bli gammal, eller? Kim börjar iaf bli en riktig familjefars gubbe. Imorse ertappade jag honom med att titta på Let's dance -.- så lågt tänker jag då inte sjunka!
Kontrar tv-tittandet med att springa i tvättstugan.
Av alla dessa dåliga bidrag är Norge det minst sämsta. Jag hoppas att det vinner.
 
 
BTW, funderar på att byta ut gardinen i Castors rum trots allt. Tycker den påminner om någon gammal tvångströja som härstammar från andra världskriget och sedan gjorts om till en gardin. YSCH!

Fisken Löv

 
Igår träffade jag och Castor Hanna och hennes lilla flock. Hanna agerar "dogwalker" på dagarna och tar därmed hand om och går ut med andras hundar. Ragge (Ragnar), den svart, vit, gula hunden är Hannas egen. 
 
 

Vera var alldeles för fin för att gå själv och satte sig på tvären så fort Hanna släppte ner henne. Vera tyckte att Hanna skulle bära henne istället. Vi lät henne åka en vända med vagnen också.
 
 
Vi tog en promenad runt strömmen. Efter halva vägen stannade vi och satte oss på en bänk. Hanna fick hålla Castor för första gången och Smulan blev svartsjuk. 


Dagen till ära

Idag har jag och Castor varit hemma hos Amanda och hjälpt henne baka diabetikervänliga kakor inför en avslutningsfest som hon ska ha för sina klasskompisar på lördag eftersom hon inte kommer plugga klart med dem innan hon blir mamma ledig. (Fett lång mening och säkert inte ett enda gramatiskt rätt).
Amanda fick preliminärt snittdatum den 17 juni också. Så snart kommer Zackarias äntligen ut ur henne, och det är ta mig tusan på tiden för till och med jag har börjat tröttna på att hon är höggravid hela tiden.
 
Min psykdoktor Weronica (som i själva verket inte är psykdoktor utan sjuksköterska) ringde när jag var hos Amanda. Hon undrade hur jag ville att hennes och min kontakt skulle se ut nu framöver efter Castors ankomst. Weronica har sett till att jag fått kontakt med en kvinna på socialkontoret i stan för att få extrastöd i min roll som mamma. Jag har inte träffat denna kvinna ännu och känner att jag vill ha kvar min kontakt med Weronica eftersom jag (för ovanlighetens skull) litar på henne.
I de flesta fall har jag väldigt svårt för sjukvårds- och myndighetspersoner eftersom jag inte litar på att dem vet va de håller på med. Weronica är ett undantag. Weronica och jag bestämde att hon skulle komma på hembesök på fredag klockan halv två. Förhoppningsvist har ikea varit här med bokhyllan då eftersom den skulle leveras någon gång mellan 9 & 13. 
 
Träningen har dessvärre blivit lidande, eftersom jag, FYI, fick min mens för några dagar sedan och blödit litervis. Bara en ynka rörelse, så som som att vända sig om i sängen, har lämnat blodspår efter sig. Jag har i stort sett varit stillasittande hela veckan. Tråkigt =/ när jag väl började komma igång och allt.
På söndag ska jag iaf köra och storhandla med kims farsa. Då ska jag försöka få till lite mer regelbundna kostvanor.
 
Men nu orkar jag inte skriva mer, sömnen har varit en bristvara i natt och det känns.
 
God natt nu!

Lilla stjärna

Castor kom hem från farmor och farfar igår. Vi hade ju tänkt låta han vara kvar tills idag men så blev det ändrade planer. Det var skönt för jag hade saknat honom. På morgonen ringde Kims pappa mig för övrigt. Jag blev såklart livrädd eftersom jag förutsatte att det hade något med Castor att göra och att det skulle vara allvarligt.
Varje gång Castor är hemma hos dem fruktar jag att få ett samtal där de säger att något hänt min son. Den här gången var det inget allvarligt, som tur var.
Peter (Kims pappa) sa att Castor inte hade bajsat på hela måndagen och frågade om jag visste vad man kunde göra. Jag berättade att det hänt förr och att dem kunde försöka massera magen. Jag frågade om han verkade ha ont eller om han hade spytt mycket, men Peter sa att han varken verkade ha ont eller spytt. 
Senare under dagen fick Kim ett sms från sin mamma där hon skrev att Castor slutligen hade skitit och massvis. 
 
Senare på kvällen fick vi veta att Kims kompis barn hade dött i lördags. =( Kompisen hade varit gravid i vecka 30 + och varit beräknad i början på juli. Så hemskt! En sådan sak som man alltid nojjar över men som det är meningen aldrig någonsin ska hända. Jag känner mig helt chockad och tycker så fruktansvärt synd om henne! 
Det är stunder som dessa man ifrågasätter någon guds möjliga existens...

Nya gardiner

Idag kom Castors gardiner. Jag valde dem vita till slut iaf för de röda såg rent ut sagt för jävliga ut. Nästan lite tur, för då slapp jag beslutsångesten ^^ Nu tycker jag iof att det är lite väl mycket vitt, men får slänga in lite andra färgglada saker i rummet. 
 
På fredag kommer den nya bokhyllan. Yey!
 
 

Evil dead

Igår var jag och Kim och såg Evil dead. Den var förvånadsvärt bra. Annars brukar jag hoppas på för mycket och sedan bli grymt besviken men blev jag faktiskt inte denna gång. Väl spenderade pengar ... yes! 
Inte för att det var jag som betalade, men ändå... 
Tycker för övrigt orginalet suger, har så förbannat svårt för filmer gjorda innan 90-talet. Finns ett fåtal undatag så som the thing, hellraiser och the exorcist som är bra pre-90-tals skräck. 
Blev dock sugen på att kolla igenom Evil dead filmerna. Kanske ska göra det redan ikväll, eftersom Castor fortfarande är hos sin farmor och farfar. 

Oh vad jag saknar min lilla kille! Redan efter några timmar känner jag mig helt trasig utan honom. Samtidigt är det skönt med liten egen tid och jag måste verkligen ta igen skola. Troligtvis blir han kvar ända tills på onsdag, så ska sitta hela dagen imorgon med socialpedagogiken!
 

Castors rum

Än så länge sover Castor inne hos mig och Kim, men när han till slut flyttar in i sitt eget rum vill jag att det ska vara perfekt.
För någon vecka sedan beställde jag bokhyllan HEMNES i vitt från ikeas hemsida. Jag tror den skulle passa bra i ett barnrum och den är inte alltför dyr heller. Den har varit väldigt svår att få tag på eftersom den alltid varit slut. Nu fanns den äntligen i lager så då passade jag på. Preliminärt leveransdatum är den 17 maj, dvs på fredag.
 
Har även beställt gardiner från ellos. Beställde både i rött och vitt eftersom jag (som vanligt) hade beslutsångest. Tänkte retunera dem jag väljer bort. Såhär i efterhand tror jag att jag tänker satsa på de vita eftersom dem röda inte passar in i de visioner jag har av rummet. Ska testa hänga upp dem när de kommer i veckan och se vad som blir bäst irl.
Eftersom vi i den här familjen är hängivet troende inom Cagenismen så ska jag även köpa en ram och sätta in en bild på 'the one true god' aka Nicolas Cage och hänga över Castors säng. På så sätt kan Herren alltid hålla ett vakande öga på min son.

 
 

 


 
 

Promenad

Igår tog jag, Kim och Castor en barnvagnspromenad runt strömmen. Tanken var att vi skulle gå i rask takt men jag var tvungen att stanna var femte minut och knäppa kort. När vi kom hem tog jag ett styrketräningspass på köksgolvet. Ikväll blir det kvällspromenad igen, och imorgon styrketräning. Sedan är första träningsveckan avklarad =) Fuck yeah!

Idag bokade Kim biljetter för imorgon till Evil dead! Så imorgon eftermiddag åker Castor till Kims föräldrar där han ska spendera natten.
 
Stackars Castor är lös i magen :( Han är konstant hungrig och vi matar honom hela tiden. Kim tror att Castors hunger snarare beror på törst än hunger eftersom man förlorar vätska vid diarré. Om han inte blivit bättre till på måndag får jag ringa BVC.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hylla

Igår var Camilla och hälsade på. Vi drack kaffe och sedan hjälpte hon mig att sätta upp en hylla i Castors rum. Köpte den för några veckor sedan på TGR. Har dock inget att ställa i den ännu.
 
 
 
 

Heavy rain

Mysväder ute. Yey! <3
 


 

Andrea

Usch! Idag har varit en riktig ångest dag! Och denna gång, pga av hypokondri. Jag har haft alla möjliga sjukdomar idag, men det värsta är att jag fått för mig att min son har dem med. Och att det är jag som smittat honom eller åsamkat honom dessa. =/ Ångesten blev ju inte lindrigare av att jag inte sovit något på drygt ett dygn. Castor har haft lite problem med magen pga ersättningen han äter och inte sovit mer än 10 minuter vid ett fåtal tillfällen.

Trots all ångest lyckades jag ta hand om honom helt själv, hela dagen, fram tills 18 då Kim kom hem från jobbet. Kim hade egentligen halvdag och skulle ha varit hemma vid halv fyra, men så krånglade tågen, som de gör varje gång Kim ska komma hem tidigare eller jag av någon anledning verkligen behöver honom hos mig. 
Imorgon är han i alla fall ledig, och på fredag. Jag mår alltid mycket bättre när jag får aktivera mig och socialisera. Det blir lätt att man sitter och tänker och analyserar för mycket när man är själv. 
Jag brukade i princip leva ihop med min granne och partner in crime Amanda tills nyligen. Hon är höggravid atm, med mycket smärtor och nyupptäckt graviditetsdiabetes. Plus att hon har sluttenta om några veckor. Pga allt detta har hon inte orkat umgås den senaste tiden. 
 
På fredag tänkte jag och Kim eventuellt gå på stan iaf och på söndag ska hans föräldrar ta Castor över natten. Då har Kim lovat att vi ska gå och se nya Evil dead på bio som jag har väntat tålmodigt på i snart hundra år känns det som. 
Förutsatt att min cancer inte har haft ihjäl mig innan dess såklart.
 
 
 

Halvars

För några veckor sedan invisterade jag i boken "Träning för nyblivna mammor" av Olga Rönnberg men det var inte förän igår jag faktiskt påbörjade träningsprogrammet. I programmet ingår barnvagnspromenader några dagar i veckan och idag var en utav dessa dagar. Jag tog därför Castor i vagnen och promenerade bort till resecentrum för att möta upp Kim som kom med tåget från jobbet. Kim jobbar i stockholm och pendlar mellan Norrköping och stockholm varje dag. 
Eftersom det var så "fint" soligt och varmt väder ute föreslog Kim att vi skulle gå till Halvars och köpa glass. Jag tyckte det lät som en bra idé och det tyckte tydligen resten av stan också för kön var flera hunda mil lång. 
 
Senare passade jag på att skruva upp en hylla i köket. Det är fortfarande ett antal hyllor som inte blivit uppskruvade sedan vi flyttade in här i början på mars. Jag behöver alltid tid att planera innan jag gör något för att det ska kännas "rätt". Den här hyllan blev rätt, tack och lov =) annars hade jag inte kunnat gå in i köket något mer utan att drabbas av outhärdlig ångest. 
 
Nu ska jag duscha och sedan bär det av till tvättstugan för att samla upp den sista tvätten. 

Introduction of the damned

Det har slutligen skett. Jag har följt strömmen och gjort som majoriteten av befolkningen och skapat en blogg. Jovars!
Så vem är jag och vad handlar denna guds gåva till resten av världen om??
Jag är en hypokondrisk nybliven mamma med borderline (instabil emotionell) personlighetsstörning och dysmorfofobi. Jag är 24 vårar (FORTFARANDE) ung och bor tillsammans med min fästman Kim, våran en och en halv månad gamla son Castor samt katterna Peppe (Petunia) och Snuff (Ophelia) i en trea mitt i centrala Norrköping. 
Jag studerar strödda omvårdnas kurser på komvux, har sökt till heltidsstudier på omvårdnadsprogrammet till hösten, och ska när dessa studier är avslutade förverkliga min dröm och söka in på obduktionstekniker programmet i stockholm. 
Förutsatt att detta inte är något plötsligt infall och att jag faktiskt fattar intresse för det här med bloggande, så kommer Lilla stjärna handla om *waitforit* ... mig. Jag kommer dela med mig av mitt liv som mamma och som psykiskt sjuk. Och andra sake som faller mig in såklart. Huruvida någon annan än jag själv kommer läsa detta återstår att se.