Alkemi

Imorgon är en stor dag.  Imorgon är det nämligen nationella prov i matte och därmed även det allra sista provet innan terminen är slut! 
En rejäl klapp på axeln till mig som klarat av att plugga heltid med två småbarn. Det har varit tufft till och från, men precis som det mesta annat löste även det här sig. 
 
Idag fick jag mina slutbetyg i kemi och biologi också. Det blev ett C i kemi vilket för mig är helt obegripligt.
Enligt läraren hade jag till och med varit och nosat på ett B, vilket är ännu mer oförståeligt med tanke på min bristande kunskap inom just kemi. Jag hade varit glad för ett E men är evigt tacksam för mitt C. 
 
På torsdag plockar jag ut mitt slutbetyg, vilket känns stort!
Så många år som jag kämpat för ett slutbetyg. Nu har jag ett och dessutom ett riktigt bra sådant.
 
Usch jag låter verkligen självgod, vilket inte är min mening. Jag är bara så glad och tacksam över att jag klarat av att ta mig hit. Det har känts så avlägset så länge men nu är jag nästan framme!
 

Acetat

Ligger i sängen och tittar på The keepers på netflix. En mini-dokumentärserie om ett ouppklarat mord på en nunna i slutet av 60-talet. Väldigt bra faktiskt, lite making a murder feeling även om de skiljer sig i handling. Dramatisk, med twister och konspirationsteorier. Lite väl dramatisk och vinklad till och från kanske, men ändå sevärd. 
 
Min hjärna är helt mör. Hade slutprov i kemi idag.
Usch vilken traumatisk upplevelse! Bland de värsta prov jag varit med om (HP inräknat!). Vi har haft en lärarkandidat den här terminen som haft hand om prov och undervisning och ja, vi är nog inte många som går ut med E, varken i kemi 1 eller 2 tyvärr. De här proven har varit överkurs rakt igenom. Och jag tycker kemi är rätt svårt som det är ändå. 
Jag är glad bara jag blir godkänd. 
 
På onsdag är det slutprov i fysik, så jag har bara ikväll och imorgon att plugga till det eftersom jag lagt all min energi på kemi de senaste dagarna. 
Har suttit med fysiken från 18 fram tills nu. Nu orkar jag inte tänka mer.. 
 
Oj oj oj vad jag längtar tills terminen är klar..
 
 

Bedbugs

 

Sarkomerer

Men fy vad tiden går fort! Kan ni förstå att det snart är sommar? Kyla och snö till trots.
Inte jag heller.  Så mycket som det snöat det här veckan snöade det inte ens sammantaget under hela vintern förra året..
 
I måndags kom i alla fall resultatet på högskoleprovet. 1.05 fick jag,  vilket jag är nöjd med.
Jag tycker att jag fick en bra bild av hur det är upplagd med samt lite vad jag kan göra annorlunda nästa gång. Nu tänker jag ta sommaren till att förbereda mig ordentligt inför nästa prov så jag kan få åtminstone 1.8.
 
I tisdags var jag hos en sjukgymnast för ryggen också som är helt fruktansvärd atm.
Sjukgymnasten kunde inte påträffa några "patologiska fynd" som hon uttryckte det, utan mitt problem handlar främst om att jag felbelastar ryggen i kombination med att jag är överrörlig. 
Hon förklarade det som att jag låser mig i så kallade ytterlägen, dvs. Antingen så slappnar jag av och hänger med ryggen eller så sträcker jag på mig men svankar för mycket. Den normala hållningen ska finnas någonstans imellan dessa två lägen.
Mycket stillasittande (som det dessvärre blir när man studerar) är också en bidragande faktor smärtan.
Hon skickade med mig några övningar hem och på fredag nästa vecka ska jag tillbaka igen för uppföljning.
 
Jag har varit jätteduktig med att tänka på hållningen, men det har varit svårt att få till den ordentligt ändå. Ibland går det bra och då känner jag inte av det onda så mycket, men tyvärr räcker det med väldigt lite felbelastning för att värken ska komma tillbaka full force. Det är mycket möjligt att jag eventuellt skulle belva bygga upp lite styrka i involverad muskulatur.
 
Avslutningsvis kommer lite bilder på Vega.
Tänk att hon fyller 2 om drygt en månad. Det känns som hon gått från bebis till barn på väldigt kort tid. Hon är helt förvildad nu för tiden. Klättrar överallt och saknar helt omdöme och självbevarelsedrift.  Hennes stackars panna bär alla tänkbara nyanser av lila, blått och grönt.
 
Och villet humör!
 
.. En normal tvååring med andra ord:p jag har bävat inför den här åldern länge. Jag kommer ihåg hur Castor var som 2 åring. Man kan trösta sig med att det är övergående i alla fall.
 
Nu ska jag dock sova!
Det har varit en lång dag och imorgon ska jag umgås med barnen. Vi ska gå på leksaksaffären för mormor  lovade Castor en leksak om han var snäll och hjälpte mig när jag hade ont i ryggen.
Och han har verkligen varit snäll!
 
God natt!
 
 
PS. Jag ska lägga upp bilder på Vegas nya säng imorgon. DS.